Gürer: Enerji bakanlığı, tüketiciyi değil, üretici şirketleri koruyor

GÜNDEM 05.11.2018 - 16:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 954+ kez okundu.
 

Gürer: Enerji bakanlığı, tüketiciyi değil, üretici şirketleri koruyor

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada, Bakanlığın tüketici yerine enerji üreten şirketleri koruduğunu söyledi.    Enerji fiyatlarında üç ayda bir düzenleme yapılması gerekirken, 2 ayda 3 kez zam yapıldığını hatırlatan Gürer, kayıp-kaçak bedellerinin de vatandaşın sırtına yüklenmesinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.    Konuşmasında Bakan Fatih Dönmez’e çeşitli sorular da yönelten Gürer, enerji kesintilerinin yarattığı sorunlar, tarımsal sulamada kullanılan elektrik enerji bedellerinin faizleri, enerjide dışa bağımlılık, EPDK tarafından verilen lisanslar, maden ocaklarındaki iş kazaları, Eti Maden’in kendi mülkünü boşaltıp yüksek miktarda kira ödemesi, kültür varlıklarında bulunan havzalarda yapılan termik santrallerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına ait bütçenin görüşmeleri yapıldı. AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç Başkanlığında toplanan komisyonda, Bakan Fatih Dönmez bir sunum yaparken, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de söz olarak çeşitli sorular yöneltti ve bakanlığın faaliyetleriyle ilgili eleştirilerde bulundu.    ZAMLAR TÜKETİCİNİN BELİNİ BÜKTÜ    Bakanlığın elektrik ve doğalgazda tüketici yerine enerji üreten şirketleri koruduğuna vurgu yapan CHP Milletvekili Gürer, enerjide bu yıl yapılan zamların tüketicinin belini büktüğünü ifade etti. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) enerji fiyatlarında üç ayda bir düzenleme yapması gerekirken, 2 ayda üç kez zam geldiğini hatırlatan Gürer, kayıp kaçak bedellerinin de vatandaşın sırtına yüklenmesine tepki gösterdi.    TARIMSAL SULAMADAN KAYNAKLANAN ENERJİ BORÇLARI    Tarımsal sulamada kullanılan enerji bedellerinin faizlerinin, çiftçileri zora soktuğuna işaret eden Gürer, faizlerin katlandığını, ödeme gücü olmayan çiftçiler için icra yoluyla tahsilat yapıldığını belertti. Enerji tüketim bedellerinin artık özel firmalar tarafından yapıldığını söyleyen Gürer, bu firmaların borçlu çitçilere acımasızca davrandığını ve hasat dönemini beklemeden çiftçilerin elektriklerinin kesildiğini anlattı.    ENERJİ KESİNTİLERİ    Enerji kesintilerin sıklaştığını bu durumun elektrikli aletlere ciddi zararlar verdiğini kaydeden Gürer, enerjide dışa bağımlılığın arttığına dikkat çekti.   

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada, Bakanlığın tüketici yerine enerji üreten şirketleri koruduğunu söyledi. 

 

Enerji fiyatlarında üç ayda bir düzenleme yapılması gerekirken, 2 ayda 3 kez zam yapıldığını hatırlatan Gürer, kayıp-kaçak bedellerinin de vatandaşın sırtına yüklenmesinin kabul edilemez olduğunu kaydetti. 

 

Konuşmasında Bakan Fatih Dönmez’e çeşitli sorular da yönelten Gürer, enerji kesintilerinin yarattığı sorunlar, tarımsal sulamada kullanılan elektrik enerji bedellerinin faizleri, enerjide dışa bağımlılık, EPDK tarafından verilen lisanslar, maden ocaklarındaki iş kazaları, Eti Maden’in kendi mülkünü boşaltıp yüksek miktarda kira ödemesi, kültür varlıklarında bulunan havzalarda yapılan termik santrallerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına ait bütçenin görüşmeleri yapıldı. AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç Başkanlığında toplanan komisyonda, Bakan Fatih Dönmez bir sunum yaparken, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de söz olarak çeşitli sorular yöneltti ve bakanlığın faaliyetleriyle ilgili eleştirilerde bulundu. 

 

ZAMLAR TÜKETİCİNİN BELİNİ BÜKTÜ 

 

Bakanlığın elektrik ve doğalgazda tüketici yerine enerji üreten şirketleri koruduğuna vurgu yapan CHP Milletvekili Gürer, enerjide bu yıl yapılan zamların tüketicinin belini büktüğünü ifade etti. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) enerji fiyatlarında üç ayda bir düzenleme yapması gerekirken, 2 ayda üç kez zam geldiğini hatırlatan Gürer, kayıp kaçak bedellerinin de vatandaşın sırtına yüklenmesine tepki gösterdi. 

 

TARIMSAL SULAMADAN KAYNAKLANAN ENERJİ BORÇLARI 

 

Tarımsal sulamada kullanılan enerji bedellerinin faizlerinin, çiftçileri zora soktuğuna işaret eden Gürer, faizlerin katlandığını, ödeme gücü olmayan çiftçiler için icra yoluyla tahsilat yapıldığını belertti. Enerji tüketim bedellerinin artık özel firmalar tarafından yapıldığını söyleyen Gürer, bu firmaların borçlu çitçilere acımasızca davrandığını ve hasat dönemini beklemeden çiftçilerin elektriklerinin kesildiğini anlattı. 

 

ENERJİ KESİNTİLERİ 

 

Enerji kesintilerin sıklaştığını bu durumun elektrikli aletlere ciddi zararlar verdiğini kaydeden Gürer, enerjide dışa bağımlılığın arttığına dikkat çekti. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.