Gürer, geçici ve mevsimlik işçilerin kadroya alınması için Kanun Teklifi verdi

SİYASET 06.09.2018 - 14:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2260+ kez okundu.
 

Gürer, geçici ve mevsimlik işçilerin kadroya alınması için Kanun Teklifi verdi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde çalışma yaşamının kanayan yarası haline gelen geçici ve mevsimlik işçi sorununu, hazırladığı Kanun Teklifiyle Meclis gündemine taşıdı.  Mevsimlik ve geçici işçilerin kadroya alınmasını isteyen Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Kanun Teklifinde, bu kapsamda işten çıkarılanların da işsizlik ödeneğinden faydalanmasının sağlanmasını önerdi.  GEÇİCİ İŞÇİLERİN SORUNLARI TBMM GÜNDEMİNDE Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Kamuda Geçici Pozisyonlarda Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına Veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılmaması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin” Kanun Teklifi hazırladı.  CİDDİ MAĞDURİYET Kanun Teklifinde kamu kuruluşlarındaki geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarına dikkat çeken CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “5 ay 29 gün çalıştırılan bu emekçiler için kurum yetkilisine verilen yetki ile 9 ay 29 gün çalıştırma yolu açılmışsa da bu sürenin 5 ay 29 gün üzerine çıkmadığı görülmektedir.  Bu durum ciddi mağduriyet yaratmaktadır” dedi. İŞSİZLİK FONUNA KESİNTİ YAPILIYOR AMA İŞSİZLİK ÖDENEĞİ VERİLMİYOR Çalıştıkları 6 ay sürede maaşlarından İşsizlik Fonuna kesinti yapılmasına rağmen işten çıkarıldıklarında bu fondan destek alamayan geçici ve mevsimlik işçilerin büyük mağduriyet yaşadığını anlatan Ömer Fethi Gürer, bu olumsuzluğun mutlaka düzeltilmesi gerektiğini belirtti.  Kamu kurum ve kuruluşları ile KİT ve belediyelerde geçici ya da mevsimlik işçi çalıştırılmaması gerektiğine vurgu yapan Gürer, “Vermiş olduğumuz Kanun Teklifinde mevcut mevsimlik ve geçici işçilerin kadroya alınması, 1 aylık deneme süresi sonunda işe alınanların 12 ay çalıştırılmasının zorunlu olması, 12. ayın sonunda işten çıkarılan işçilerin işsizlik fonundan işsizlik ödeneği alabilmesi amaçlanmıştır” ifadelerini kullandı.        

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde çalışma yaşamının kanayan yarası haline gelen geçici ve mevsimlik işçi sorununu, hazırladığı Kanun Teklifiyle Meclis gündemine taşıdı. 

Mevsimlik ve geçici işçilerin kadroya alınmasını isteyen Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Kanun Teklifinde, bu kapsamda işten çıkarılanların da işsizlik ödeneğinden faydalanmasının sağlanmasını önerdi. 

GEÇİCİ İŞÇİLERİN SORUNLARI TBMM GÜNDEMİNDE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Kamuda Geçici Pozisyonlarda Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına Veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılmaması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin” Kanun Teklifi hazırladı. 

CİDDİ MAĞDURİYET

Kanun Teklifinde kamu kuruluşlarındaki geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarına dikkat çeken CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “5 ay 29 gün çalıştırılan bu emekçiler için kurum yetkilisine verilen yetki ile 9 ay 29 gün çalıştırma yolu açılmışsa da bu sürenin 5 ay 29 gün üzerine çıkmadığı görülmektedir.  Bu durum ciddi mağduriyet yaratmaktadır” dedi.

İŞSİZLİK FONUNA KESİNTİ YAPILIYOR AMA İŞSİZLİK ÖDENEĞİ VERİLMİYOR

Çalıştıkları 6 ay sürede maaşlarından İşsizlik Fonuna kesinti yapılmasına rağmen işten çıkarıldıklarında bu fondan destek alamayan geçici ve mevsimlik işçilerin büyük mağduriyet yaşadığını anlatan Ömer Fethi Gürer, bu olumsuzluğun mutlaka düzeltilmesi gerektiğini belirtti. 

Kamu kurum ve kuruluşları ile KİT ve belediyelerde geçici ya da mevsimlik işçi çalıştırılmaması gerektiğine vurgu yapan Gürer, “Vermiş olduğumuz Kanun Teklifinde mevcut mevsimlik ve geçici işçilerin kadroya alınması, 1 aylık deneme süresi sonunda işe alınanların 12 ay çalıştırılmasının zorunlu olması, 12. ayın sonunda işten çıkarılan işçilerin işsizlik fonundan işsizlik ödeneği alabilmesi amaçlanmıştır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.