Gürer: Gençler, çalışma hayatına hazır mı?

GÜNDEM 15.07.2019 - 13:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2435+ kez okundu.
 

Gürer: Gençler, çalışma hayatına hazır mı?

  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle, ‘Gençlerin sosyal çalışma programından yararlandırılması ve eğitimcilerin aldıkları eğitime göre mesleki dağılımına ilişkin’ yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine Bakan Selçuk’tan yanıt geldi. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yanıtlanması istemiyle, “Gençlerin çalışma hayatı ile tanışması ve insani değerlerinin geliştirilmesi için gençlerin sosyal çalışma programından yararlandırılması kaç ilde, kaç mekanda, kaç eğitimci ile planlanmaktadır? Eğitimcilerin aldıkları eğitime göre mesleki dağılımı nedir? Bu uygulamanın öğrenci stajından farklı yönü nedir?” şeklindeki sorularını yöneltti. Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Gürer’e verdiği yanıtta, “Üniversite öğrencilerinin çalışma hayatı ile tanışmasını sağlamak, gençlere çalışma disiplini kazandırmak, insani değerlerinin geliştirilmesini desteklemek amaçlarıyla toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda sunulan hizmetlere geçici süreyle katılımlarının sağlanması kapsamında "Sosyal Çalışma Programı"-uygulanmasına ilişkin çalışma başlatılmıştır. Bu program ile üniversite öğrencilerinin eğitimden çalışma hayatına geçişte yaşayacakları zorlukların ve deneyim eksikliklerinin önüne geçmeye yönelik düzenleyici/önleyici tedbir alabilmek maksadıyla çeşitli değişikliklerin yapılması gerekmiştir. Bu kapsamda, üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenecek programlarla; üniversite öğrencilerinin çalışma hayatı ile tanışmasını sağlamak, gençlere çalışma disiplini kazandırmak, insani değerlerinin geliştirilmesini desteklemek amacıyla toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda sunulan hizmetlere geçici süreyle katılımlarını sağlamak amaçlanmıştır. 2019 Yaz Dönemi "Sosyal Çalışma Programı" için başvurular 25-28 Haziran tarihlerinde elektronik ortamda alınacak ve 5 Temmuz tarihinde noter huzurunda yapılacak kura ile yerleştirmeler yapılacaktır” şeklinde yanıt verdi. “BAKAN YİNE RAKAM VERMEDİ” CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İki milyon işsiz üniversite mezunu olduğu ülkemizde Bakanlık kaç üniversite öğrencisine bu çalışmaları yaptığını rakamsal verilerle açıklayamıyor. Çünkü kağıt üzerinde olan niyet uygulamada gereken karşılığı bulamıyor. Esasen çok önemli bir konu ve sorun. Gençlerin çalışma hayatı ile tanışması ve insani değerlerinin geliştirilmesi için gençlerin sosyal çalışma programından yararlandırılması önemsenecek bir çalışma ancak  kaç ilde, kaç mekanda, kaç eğitimci ile planlandığı dahi Bakan yanıtında yok. AKP iktidarının yapacağız, yaptık dedikleri çalışmalar genele yansımıyor ve sınırlı kalıyor. Bu tür eğitimler tüm üniversite gençliğini verilmelidir” dedi.  

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle, ‘Gençlerin sosyal çalışma programından yararlandırılması ve eğitimcilerin aldıkları eğitime göre mesleki dağılımına ilişkin’ yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine Bakan Selçuk’tan yanıt geldi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yanıtlanması istemiyle, “Gençlerin çalışma hayatı ile tanışması ve insani değerlerinin geliştirilmesi için gençlerin sosyal çalışma programından yararlandırılması kaç ilde, kaç mekanda, kaç eğitimci ile planlanmaktadır? Eğitimcilerin aldıkları eğitime göre mesleki dağılımı nedir? Bu uygulamanın öğrenci stajından farklı yönü nedir?” şeklindeki sorularını yöneltti.


Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Gürer’e verdiği yanıtta, “Üniversite öğrencilerinin çalışma hayatı ile tanışmasını sağlamak, gençlere çalışma disiplini kazandırmak, insani değerlerinin geliştirilmesini desteklemek amaçlarıyla toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda sunulan hizmetlere geçici süreyle katılımlarının sağlanması kapsamında "Sosyal Çalışma Programı"-uygulanmasına ilişkin çalışma başlatılmıştır.

Bu program ile üniversite öğrencilerinin eğitimden çalışma hayatına geçişte yaşayacakları zorlukların ve deneyim eksikliklerinin önüne geçmeye yönelik düzenleyici/önleyici tedbir alabilmek maksadıyla çeşitli değişikliklerin yapılması gerekmiştir.

Bu kapsamda, üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenecek programlarla; üniversite öğrencilerinin çalışma hayatı ile tanışmasını sağlamak, gençlere çalışma disiplini kazandırmak, insani değerlerinin geliştirilmesini desteklemek amacıyla toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda sunulan hizmetlere geçici süreyle katılımlarını sağlamak amaçlanmıştır.

2019 Yaz Dönemi "Sosyal Çalışma Programı" için başvurular 25-28 Haziran tarihlerinde elektronik ortamda alınacak ve 5 Temmuz tarihinde noter huzurunda yapılacak kura ile yerleştirmeler yapılacaktır” şeklinde yanıt verdi.

“BAKAN YİNE RAKAM VERMEDİ”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İki milyon işsiz üniversite mezunu olduğu ülkemizde Bakanlık kaç üniversite öğrencisine bu çalışmaları yaptığını rakamsal verilerle açıklayamıyor. Çünkü kağıt üzerinde olan niyet uygulamada gereken karşılığı bulamıyor. Esasen çok önemli bir konu ve sorun. Gençlerin çalışma hayatı ile tanışması ve insani değerlerinin geliştirilmesi için gençlerin sosyal çalışma programından yararlandırılması önemsenecek bir çalışma ancak  kaç ilde, kaç mekanda, kaç eğitimci ile planlandığı dahi Bakan yanıtında yok. AKP iktidarının yapacağız, yaptık dedikleri çalışmalar genele yansımıyor ve sınırlı kalıyor. Bu tür eğitimler tüm üniversite gençliğini verilmelidir” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.