Gürer: iktidarıyla, muhalefetiyle EYT sorununu çözmeliyiz

SİYASET 20.10.2018 - 11:50, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1937+ kez okundu.
 

Gürer: iktidarıyla, muhalefetiyle EYT sorununu çözmeliyiz

  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilikte yaşa takılanların ciddi mağduriyet yaşadığını belirterek, “İktidarıyla, muhalefetiyle bu soruna çözüm üretmek zorundayız” dedi.    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, emeklilikte yaşa takılanların taleplerini gündeme getirdi.  Gürer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaynak yetersizliğini gerekçe göstererek olumsuz görüş bildirdiği emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yanlış bilgilendirme yapıldığını ifade ederek, “Bu kişileri çalışırken ödedikleri primleri doğru kullanılsaydı, o primlerin faizleri bile bugün onların maaşı için yeterli olabilirdi” şeklinde konuştu.    Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarıyla ilgili olarak defalarca kez meclis araştırması, kanun teklifi ve soru önergeleri verdiğini anımsatan Gürer, bu konuda CHP ile birlikte diğer muhalefet partilerinin de tekliflerinin bulunduğunu belirtti. Gürer, “Binlerce insan,  1999 yılında çıkarılan yasanın getirdiği mağduriyeti yaşıyor. Bu sorunun çözümü için kimse kendini bir kenara atamaz. İktidarıyla, muhalefetiyle bu sorunu çözmek zorundayız” diye konuştu.    HAK ETMEDİKLERİ BİR ŞEYİ İSTEMİYORLAR    Emeklilikte yaşa takılanların hak etmedikleri bir şey istemediğini anlatan Gürer, “Emeklikte yaşa takılanlar diye adlandırdığımız bu insanlar, erkeklerde 25, kadınlarda ise 20 yıl ve 5 bin prim gün sayısını doldurmuş ve emekliliği haketmiş insanlardır. Emekliliklerini hak ettikleri halde, 1999 yılında çıkarılan ve 2006 yılında kapsamı genişletilerek emeklilik yaşını kademeli olarak 65 yaşına kadar çıkaran yasa mağduriyet yaratmıştır. Prim gün sayılarını doldurmalarına rağmen, yaş bekledikleri için emekli olamayanların arasında çalışamayacak durumda olanlar var. Bu konuda ciddi mağduriyetler var” ifadelerini kullandı.    İKTİDAR TOPLUMU YANLIŞ BİLGİLENDİRİYOR    Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili olarak iktidarın toplumu yanlış bilgilendirdiğine işaret eden Gürer, “Sanki bu insanlara çalışmadan, prim ödemeden maaş verilecekmiş gibi bir algı oluşturuluyor” dedi.    DEVLET SİGORTA PRİMLERİNİ DOĞRU KULLANSAYDI, BUGÜN SORUN YAŞANMAZDI    Gürer, “Prim ödedikleri dönem içinde, bu primleri devlet doğru kullansaydı, bunların faizleri dahi bugün onların maaşlarını ödeyecek noktaya ulaşırdı. Nasıl ki İşsizlik fonu amaç dışı kullanıldı ise çalışanların sigorta ödedikleri primler doğru yönetilmediği için onlara hak ettikleri kazanımları  verilmesi sorun gibi gösteriliyor”şeklinde konuştu.   

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilikte yaşa takılanların ciddi mağduriyet yaşadığını belirterek, “İktidarıyla, muhalefetiyle bu soruna çözüm üretmek zorundayız” dedi. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, emeklilikte yaşa takılanların taleplerini gündeme getirdi.  Gürer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaynak yetersizliğini gerekçe göstererek olumsuz görüş bildirdiği emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yanlış bilgilendirme yapıldığını ifade ederek, “Bu kişileri çalışırken ödedikleri primleri doğru kullanılsaydı, o primlerin faizleri bile bugün onların maaşı için yeterli olabilirdi” şeklinde konuştu. 

 

Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarıyla ilgili olarak defalarca kez meclis araştırması, kanun teklifi ve soru önergeleri verdiğini anımsatan Gürer, bu konuda CHP ile birlikte diğer muhalefet partilerinin de tekliflerinin bulunduğunu belirtti. Gürer, “Binlerce insan,  1999 yılında çıkarılan yasanın getirdiği mağduriyeti yaşıyor. Bu sorunun çözümü için kimse kendini bir kenara atamaz. İktidarıyla, muhalefetiyle bu sorunu çözmek zorundayız” diye konuştu. 

 

HAK ETMEDİKLERİ BİR ŞEYİ İSTEMİYORLAR 

 

Emeklilikte yaşa takılanların hak etmedikleri bir şey istemediğini anlatan Gürer, “Emeklikte yaşa takılanlar diye adlandırdığımız bu insanlar, erkeklerde 25, kadınlarda ise 20 yıl ve 5 bin prim gün sayısını doldurmuş ve emekliliği haketmiş insanlardır. Emekliliklerini hak ettikleri halde, 1999 yılında çıkarılan ve 2006 yılında kapsamı genişletilerek emeklilik yaşını kademeli olarak 65 yaşına kadar çıkaran yasa mağduriyet yaratmıştır. Prim gün sayılarını doldurmalarına rağmen, yaş bekledikleri için emekli olamayanların arasında çalışamayacak durumda olanlar var. Bu konuda ciddi mağduriyetler var” ifadelerini kullandı. 

 

İKTİDAR TOPLUMU YANLIŞ BİLGİLENDİRİYOR 

 

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili olarak iktidarın toplumu yanlış bilgilendirdiğine işaret eden Gürer, “Sanki bu insanlara çalışmadan, prim ödemeden maaş verilecekmiş gibi bir algı oluşturuluyor” dedi. 

 

DEVLET SİGORTA PRİMLERİNİ DOĞRU KULLANSAYDI, BUGÜN SORUN YAŞANMAZDI 

 

Gürer, “Prim ödedikleri dönem içinde, bu primleri devlet doğru kullansaydı, bunların faizleri dahi bugün onların maaşlarını ödeyecek noktaya ulaşırdı. Nasıl ki İşsizlik fonu amaç dışı kullanıldı ise çalışanların sigorta ödedikleri primler doğru yönetilmediği için onlara hak ettikleri kazanımları  verilmesi sorun gibi gösteriliyor”şeklinde konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.