Gürer: “Kaçak sigara satışı neden önlenemiyor?”

SİYASET 12.08.2017 - 08:54, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1709+ kez okundu.
 

Gürer: “Kaçak sigara satışı neden önlenemiyor?”

    CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, adeta kaçak sigara cenneti haline gelen ülkemizdeki bu olumsuz tabloyu Meclis gündemine taşıdı. Gürer, okul önlerindeki açık sigara satışına da dikkat çekti.    CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, gümrük kapılarında artırıldığı iddia edilen denetimlere rağmen, Türkiye’de aynı oranda kaçak sigara satışının da artıyor olmasını, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’ye yönelttiği soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.    CHP Niğde Milletvekili Gürer, önergesinde ülkemize kaçak sigara girişinin artarak devam ettiğini vurguladı. Özellikle okul önlerinde öğrencilere açık sigara satışında da patlama yaşandığına işaret eden Gürer, son iki yılda kaçak sigara satışının önlenmesi için yapılan denetimlerin içeriğini sordu. Satış yerlerinin hangi aralıklarla denetlendiğinin açıklanmasını isteyen Gürer, gümrüklerdeki denetimlere rağmen kaçak sigara girişinin hangi yollarda yapıldığını sordu.   

 


 

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, adeta kaçak sigara cenneti haline gelen ülkemizdeki bu olumsuz tabloyu Meclis gündemine taşıdı. Gürer, okul önlerindeki açık sigara satışına da dikkat çekti. 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, gümrük kapılarında artırıldığı iddia edilen denetimlere rağmen, Türkiye’de aynı oranda kaçak sigara satışının da artıyor olmasını, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’ye yönelttiği soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi. 

 

CHP Niğde Milletvekili Gürer, önergesinde ülkemize kaçak sigara girişinin artarak devam ettiğini vurguladı. Özellikle okul önlerinde öğrencilere açık sigara satışında da patlama yaşandığına işaret eden Gürer, son iki yılda kaçak sigara satışının önlenmesi için yapılan denetimlerin içeriğini sordu. Satış yerlerinin hangi aralıklarla denetlendiğinin açıklanmasını isteyen Gürer, gümrüklerdeki denetimlere rağmen kaçak sigara girişinin hangi yollarda yapıldığını sordu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.