Gürer: “Kamu çalışanlarının hakları gasp ediliyor”

GÜNDEM 05.12.2017 - 11:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1707+ kez okundu.
 

Gürer: “Kamu çalışanlarının hakları gasp ediliyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Niğde İl Temsilciliğini ziyaret ederek, KESK’e bağlı Eğitim Sen Niğde Şubesi ve SES İl Temsilciliği’nin yönetici ve üyeleriyle bir araya geldi.  Eğitim Sen Niğde Şubesi Başkanı Halil Avcu ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) İl temsilcisi Gürbüz Soylu ile her iki sendikanın yönetici ve üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, Gürer, kamu çalışanlarının sorunları, örgütlenme hakkının engellenmesi ve haksız ihraçlarla ilgili değerlendirmeler yapıldı.  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile darbe girişimiyle alakaları olmadığı halde, hükümetin yanlış uygulamalarına eleştirel yaklaşan ve sadece sendikal etkinlik ve eylemleri nedeniyle on binlerce kamu çalışanın ihraç edildiğini belirtti. Örgütlenme haklarının da engellendiğini söyleyen Gürer: “KHK ile ihraç edilen ve haklarında hiç bir işlem yapılmayan memurların işe iadesi şart" dedi. Gürer eğitim sisteminin son 15 yıldaki kötü yönetim nedeniyle adeta içinden çıkılmaz bir hal aldığını söyledi. 6 kez milli eğitim bakanının değiştiğini, her yeni bakanın kendine göre bir sistem getirerek, hem eğitimcilerin hem de öğrencilerin kafasını karıştırdığını ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, müfredatın da 3 kez değiştiğini kaydetti. Eğitimcilerin sorunlarının hat safhaya ulaştığını belirten Ömer Fethi Gürer, “Bugün ülkemizde 100 bin öğretmen açığı var. 300 bin öğretmen adayı atama bekliyor” dedi.  Sağlık emekçilerinin de benzer sorunlar yaşadığını dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, atanan sağlıkçının güvenlik soruşturması bitmiyor, ek atama sözü tutulmuyor, çalışanlar taşeron, doktor yok ve kamu çalışanlarının örgütlenme hakları engelleniyor" dedi. Bugün  15 milyon sigortalı çalışanın bulunduğunu, bunların sadece 1.5 milyonunun sendikalı olduğunu belirten Gürer, bunların içinde de sadece 670 bin kamu çalışanının toplu iş sözleşmesi ve grev hakkının olduğunu kaydetti.  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamu çalışanlarıyla ilgili TBMM’de defalarca kez soru önergesi, Meclis araştırması ve kanun teklifi verdiğini, emekçi kesimin sorunlarını sürekli gündeme getirdiğini ifade etti. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamu çalışanlarının örgütlenme sorunu ve haksız ihraçlarla ilgili sorunlarının sonlandırılması için mücadeleye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.  Sendika temsilcileri ve üyeleri de ziyaretlerinden dolayı CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e teşekkür etti.   

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Niğde İl Temsilciliğini ziyaret ederek, KESK’e bağlı Eğitim Sen Niğde Şubesi ve SES İl Temsilciliği’nin yönetici ve üyeleriyle bir araya geldi. 

Eğitim Sen Niğde Şubesi Başkanı Halil Avcu ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) İl temsilcisi Gürbüz Soylu ile her iki sendikanın yönetici ve üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, Gürer, kamu çalışanlarının sorunları, örgütlenme hakkının engellenmesi ve haksız ihraçlarla ilgili değerlendirmeler yapıldı. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile darbe girişimiyle alakaları olmadığı halde, hükümetin yanlış uygulamalarına eleştirel yaklaşan ve sadece sendikal etkinlik ve eylemleri nedeniyle on binlerce kamu çalışanın ihraç edildiğini belirtti. Örgütlenme haklarının da engellendiğini söyleyen Gürer: “KHK ile ihraç edilen ve haklarında hiç bir işlem yapılmayan memurların işe iadesi şart" dedi.

Gürer eğitim sisteminin son 15 yıldaki kötü yönetim nedeniyle adeta içinden çıkılmaz bir hal aldığını söyledi. 6 kez milli eğitim bakanının değiştiğini, her yeni bakanın kendine göre bir sistem getirerek, hem eğitimcilerin hem de öğrencilerin kafasını karıştırdığını ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, müfredatın da 3 kez değiştiğini kaydetti. Eğitimcilerin sorunlarının hat safhaya ulaştığını belirten Ömer Fethi Gürer, “Bugün ülkemizde 100 bin öğretmen açığı var. 300 bin öğretmen adayı atama bekliyor” dedi. 

Sağlık emekçilerinin de benzer sorunlar yaşadığını dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, atanan sağlıkçının güvenlik soruşturması bitmiyor, ek atama sözü tutulmuyor, çalışanlar taşeron, doktor yok ve kamu çalışanlarının örgütlenme hakları engelleniyor" dedi. Bugün  15 milyon sigortalı çalışanın bulunduğunu, bunların sadece 1.5 milyonunun sendikalı olduğunu belirten Gürer, bunların içinde de sadece 670 bin kamu çalışanının toplu iş sözleşmesi ve grev hakkının olduğunu kaydetti. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamu çalışanlarıyla ilgili TBMM’de defalarca kez soru önergesi, Meclis araştırması ve kanun teklifi verdiğini, emekçi kesimin sorunlarını sürekli gündeme getirdiğini ifade etti.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamu çalışanlarının örgütlenme sorunu ve haksız ihraçlarla ilgili sorunlarının sonlandırılması için mücadeleye devam edeceklerini de sözlerine ekledi. 

Sendika temsilcileri ve üyeleri de ziyaretlerinden dolayı CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e teşekkür etti. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.