GÜRER: “MUHTARLARI SADECE SEVMEK YETMEZ, SORUNLARINI DA ÇÖZMELİYİZ”

SİYASET 21.10.2017 - 08:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1004+ kez okundu.
 

GÜRER: “MUHTARLARI SADECE SEVMEK YETMEZ, SORUNLARINI DA ÇÖZMELİYİZ”

  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Muhtarlar Günü nedeniyle Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, belediye meclislerinde muhtarların temsilcisinin bulunması için daha önce verdiği Kanun Teklifinin değerlendirilmesini istedi. Gürer, her muhtarın da sigortası devlet tarafından karşılanacak yardımcısının olması gerektiğini belirtti. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle, TBMM Genel kurulunda söz olarak, muhtarların sorunlarını ve taleplerini gündeme getirdi. BELEDİYE MECLİSLERİNDE MUHTARLARDAN TEMSİLCİ OLMALI CHP Milletvekili Gürer, Türkiye’de 50 bin muhtarın bulunduğuna dikkat çekerek, muhtarlar için çok şey söylendiğini ancak az şey yapıldığını belirtti. Gürer, “Örneğin, muhtarlarımızın belediye meclis üyelerinde bir temsilcisinin doğrudan bulunması için kanun teklifi verdim. Bunun Meclisimiz tarafından bir an önce değerlendirilmesini talep ediyorum” dedi. HER MUHTARIN BİR YARDIMCISI OLSUN Muhtarların, görev süresi dolduktan sonra silah ruhsat harçlarını ödemek zorunda kaldığını kaydeden Gürer, “Bu konuda muhtarlarımızın lehine düzenleme yapılmasını talep ettik. Keza, muhtarlarımız köyden şehre geldiğinde yol parasını dahi kendileri karşılıyorlar. Ayrıca, her muhtarın bir yardımcısı olması gerekiyor artık günümüzün teknolojisinde, özellikle büyük mahallelerde. Bu anlamda yanında çalışacak kişinin de sigortası devlet tarafından karşılanmalı” diye konuştu. Muhtarlar için söz söylemek yerine icraat geçilmesi gerektiğini anlatan Gürer, muhtarlığın demokrasinin en önemli noktalarından biri olduğunu da vurgulayarak “Ne yazık ki muhtarlarımızı sevdiğimiz kadar sorunlarını çözmek için uğraşmıyoruz” dedi.  

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Muhtarlar Günü nedeniyle Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, belediye meclislerinde muhtarların temsilcisinin bulunması için daha önce verdiği Kanun Teklifinin değerlendirilmesini istedi. Gürer, her muhtarın da sigortası devlet tarafından karşılanacak yardımcısının olması gerektiğini belirtti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle, TBMM Genel kurulunda söz olarak, muhtarların sorunlarını ve taleplerini gündeme getirdi.

BELEDİYE MECLİSLERİNDE MUHTARLARDAN TEMSİLCİ OLMALI

CHP Milletvekili Gürer, Türkiye’de 50 bin muhtarın bulunduğuna dikkat çekerek, muhtarlar için çok şey söylendiğini ancak az şey yapıldığını belirtti. Gürer, “Örneğin, muhtarlarımızın belediye meclis üyelerinde bir temsilcisinin doğrudan bulunması için kanun teklifi verdim. Bunun Meclisimiz tarafından bir an önce değerlendirilmesini talep ediyorum” dedi.

HER MUHTARIN BİR YARDIMCISI OLSUN

Muhtarların, görev süresi dolduktan sonra silah ruhsat harçlarını ödemek zorunda kaldığını kaydeden Gürer, “Bu konuda muhtarlarımızın lehine düzenleme yapılmasını talep ettik. Keza, muhtarlarımız köyden şehre geldiğinde yol parasını dahi kendileri karşılıyorlar. Ayrıca, her muhtarın bir yardımcısı olması gerekiyor artık günümüzün teknolojisinde, özellikle büyük mahallelerde. Bu anlamda yanında çalışacak kişinin de sigortası devlet tarafından karşılanmalı” diye konuştu.
Muhtarlar için söz söylemek yerine icraat geçilmesi gerektiğini anlatan Gürer, muhtarlığın demokrasinin en önemli noktalarından biri olduğunu da vurgulayarak “Ne yazık ki muhtarlarımızı sevdiğimiz kadar sorunlarını çözmek için uğraşmıyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.