Gürsel Fırat ‘Edepsiz’le coşturdu

GÜNDEM 09.03.2018 - 15:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2305+ kez okundu.
 

Gürsel Fırat ‘Edepsiz’le coşturdu

  Hanımın Çiftliği dizisi, Hükümet Kadın 2 filmi ve sayısız tiyatro oyunuyla tanınan, ülkeyi adım adım gezip ‘Derviş’i Türkiye’ye tanıtan Gürsel Fırat, “Edepsiz” adlı gösterisiyle de bir kez daha tiyatroseverlerin karşısına çıktı. Sinema ve tiyatro sanatçısı Gürsel Fırat’ın Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde sahnelediği ‘Edepsiz’ adlı gösterisi  ayakta alkışlandı. Gürsel Fırat'ın Edepsiz adlı gösterimine iki sanatçı arkadaşı daha eşlik etti.  Fırat’ın gösterisine ilgi yoğundu.  Gürsel Fırat, daha önce “Seni Anlatabilmek Seni”, “Denizlere Aşk ile” ve Derviş” adlı oyunlarla izleyici karşısına çıkmıştı. Derviş adlı özü ve sözü bir olan, yol gösterici ve ışık kaynağı bir bilge Derviş’in gözüyle dünyaya bakılıyor ve onun yüreğinden yükselen şiirler, ağıtlar, türküler ve destanların yanı sıra Yunus, Emre, Mevlana, Pir Sultan, Nazım Hikmet, Cahit Külebi, Hasan Hüseyin, Ahmet Arif, Aziz Nesin, Orhan Veli gibi şairlerin şiirleri eşliğinde Anadolu insanının Mustafa Kemal'e bir derviş postuyla gidişi anlatılıyordu. Edepsiz gösteri de ise günümüzde yaşanan olaylara mizahi ve alaycı bir dille yaklaşılıyor.

 

Hanımın Çiftliği dizisi, Hükümet Kadın 2 filmi ve sayısız tiyatro oyunuyla tanınan, ülkeyi adım adım gezip ‘Derviş’i Türkiye’ye tanıtan Gürsel Fırat, “Edepsiz” adlı gösterisiyle de bir kez daha tiyatroseverlerin karşısına çıktı. Sinema ve tiyatro sanatçısı Gürsel Fırat’ın Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde sahnelediği ‘Edepsiz’ adlı gösterisi  ayakta alkışlandı.
Gürsel Fırat'ın Edepsiz adlı gösterimine iki sanatçı arkadaşı daha eşlik etti. 
Fırat’ın gösterisine ilgi yoğundu.
 Gürsel Fırat, daha önce “Seni Anlatabilmek Seni”, “Denizlere Aşk ile” ve Derviş” adlı oyunlarla izleyici karşısına çıkmıştı. Derviş adlı özü ve sözü bir olan, yol gösterici ve ışık kaynağı bir bilge Derviş’in gözüyle dünyaya bakılıyor ve onun yüreğinden yükselen şiirler, ağıtlar, türküler ve destanların yanı sıra Yunus, Emre, Mevlana, Pir Sultan, Nazım Hikmet, Cahit Külebi, Hasan Hüseyin, Ahmet Arif, Aziz Nesin, Orhan Veli gibi şairlerin şiirleri eşliğinde Anadolu insanının Mustafa Kemal'e bir derviş postuyla gidişi anlatılıyordu.
Edepsiz gösteri de ise günümüzde yaşanan olaylara mizahi ve alaycı bir dille yaklaşılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.