Güzel yürekli insan unutulmadı

GÜNDEM 01.12.2017 - 14:38, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1886+ kez okundu.
 

Güzel yürekli insan unutulmadı

İsmi bir parka verildi Tarsus ve Mersin arasında Huzurkent’in bir kasaba olduğu dönemde, Bahşiş mahallesinde uzun yıllar muhtarlık yapmış bir isim vardı. 1990’lı yıllardan 2005 yılına kadar bu görevini sürdürdü. 2007’de yaşama gözlerini yumdu. Kendini halka adamış bir hizmet adamıydı. Ne siyasi, ne etnik ne de mezhebine bakmadan, hiç kimseyi ayrıştırmadan görevini yaptı. Yoksula yardım eli uzatılacaksa, bunu kendi yapsa da devlet yardımı getirilmesinde köprü olsa da gizli tuttu.  TAHİR SARI PARKI  Asıl işi çiftçilikti. Bahşiş mahallesinde doğmuş, büyümüş ve orada yaşama veda etmiş bir Yörük’tü. Varlıklı biri değildi ama herkese iyiliği dokunmuştu. İşte o güzel yürekli insan unutulmadı. Mersin’in Akdeniz Belediyesi tarafından adı bir parka verildi.  İşte o isim Tahir Sarı idi. Tahir Sarı’nın kızı Esmehan Sarı, “Babamın adının parka verilmesi gurur verici. Babam, herkesi hiç bir ayrım yapmadan kucaklayan biriydi. Akdeniz Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

İsmi bir parka verildi

Tarsus ve Mersin arasında Huzurkent’in bir kasaba olduğu dönemde, Bahşiş mahallesinde uzun yıllar muhtarlık yapmış bir isim vardı. 1990’lı yıllardan 2005 yılına kadar bu görevini sürdürdü. 2007’de yaşama gözlerini yumdu. Kendini halka adamış bir hizmet adamıydı. Ne siyasi, ne etnik ne de mezhebine bakmadan, hiç kimseyi ayrıştırmadan görevini yaptı. Yoksula yardım eli uzatılacaksa, bunu kendi yapsa da devlet yardımı getirilmesinde köprü olsa da gizli tuttu. 
TAHİR SARI PARKI 
Asıl işi çiftçilikti. Bahşiş mahallesinde doğmuş, büyümüş ve orada yaşama veda etmiş bir Yörük’tü. Varlıklı biri değildi ama herkese iyiliği dokunmuştu. İşte o güzel yürekli insan unutulmadı. Mersin’in Akdeniz Belediyesi tarafından adı bir parka verildi.  İşte o isim Tahir Sarı idi. Tahir Sarı’nın kızı Esmehan Sarı, “Babamın adının parka verilmesi gurur verici. Babam, herkesi hiç bir ayrım yapmadan kucaklayan biriydi. Akdeniz Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.