Hacı Bektaşi Veli’de türkü ve şiir harmanı

20.01.2020 - 16:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2220+ kez okundu.
 

Hacı Bektaşi Veli’de türkü ve şiir harmanı

  Adana Hacı Bektaşi Veli Kültür Derneği, her Cumartesi muhteşem bir etkinliğe sahne oluyor. Geleneksel hale getirilen müzik ve şiir dinletileri, her hafta daha büyük katılımla gerçekleşiyor. Ozanların ve şairlerin konuk olduğu etkinlikte şiir müzikle buluşuyor. Sazlı-sözlü, türkülü-şiirli etkinliği Edebiyatçı Mehmet Aydın yönetiyor.  ÇELİK, AMELİYATI NEDENİYLE KATILMADI Adana Hacı Bektaşi Veli Kültür Derneği Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Kemal Çelik’in göz ameliyatı nedeniyle katılamadığı son etkinliğe kent dışından şairler ve ozanlar da katıldı. Bozlaklar, uzun havalar, şiirler, türküler eşliğinde zaman zaman duygusal anlar, zaman zaman da adeta nostalji yaşandı. HER CUMARTESİ ÖZEL BİR GÜN OLDU Herkese açık etkinliklerde, saz ustaları ise muhteşem performanslarıyla dikkat çekiyor. Artık her Cumartesi gününün özel bir gün haline getirildiği Adana Hacı Bektaşi Veli Derneği’ndeki muhteşem etkinliklerde halk ozanları, şairler, ustalar halkla buluşuyor ve her etkinlik bir sonraki gelecek etkinliği özletiyor.

 

Adana Hacı Bektaşi Veli Kültür Derneği, her Cumartesi muhteşem bir etkinliğe sahne oluyor. Geleneksel hale getirilen müzik ve şiir dinletileri, her hafta daha büyük katılımla gerçekleşiyor. Ozanların ve şairlerin konuk olduğu etkinlikte şiir müzikle buluşuyor. Sazlı-sözlü, türkülü-şiirli etkinliği Edebiyatçı Mehmet Aydın yönetiyor. 
ÇELİK, AMELİYATI NEDENİYLE KATILMADI
Adana Hacı Bektaşi Veli Kültür Derneği Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Kemal Çelik’in göz ameliyatı nedeniyle katılamadığı son etkinliğe kent dışından şairler ve ozanlar da katıldı. Bozlaklar, uzun havalar, şiirler, türküler eşliğinde zaman zaman duygusal anlar, zaman zaman da adeta nostalji yaşandı.
HER CUMARTESİ ÖZEL BİR GÜN OLDU
Herkese açık etkinliklerde, saz ustaları ise muhteşem performanslarıyla dikkat çekiyor. Artık her Cumartesi gününün özel bir gün haline getirildiği Adana Hacı Bektaşi Veli Derneği’ndeki muhteşem etkinliklerde halk ozanları, şairler, ustalar halkla buluşuyor ve her etkinlik bir sonraki gelecek etkinliği özletiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.