HAL’İMİZ HARAP!

GÜNDEM 04.05.2021 - 10:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1600+ kez okundu.
 

HAL’İMİZ HARAP!

Covid-19 tedbirleri kapamındaki “tam kapanma”, Adana Vedat Dalokay sebze-meyve halinde ürünleri çürüttü. Kabzımallar Odası Başkanı Ali Batman, çiftçinin yetiştirdiği ürünün tarlada kaldığını anımsatarak, semt pazarlarının nöbetleşe açılmasını istedi.
  Ali Batman, 17 günlük sokağa çıkma yasağından dolayı fiyatların çok düştüğünü söyledi. Batman, sebze-meyve halinde, salatalıktan, domatese, biberden karpuza, çilekten soğana yaklaşık 1400 ton ürünün bozulma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.  NÖBET SİSTEMİ İLE ÇALIŞSINLAR  Ürünlerin tarlada kalmasının önüne geçmek, ellerindeki ürünlerin bozulmasını engellemek için semt pazarlarının mutlaka nöbetleşe açılmasını tavsiye eden Batman, “Bu yöntemle, hem semt pazarı esnafı hem komisyoncu hem de üreticinin zararı yüzde 50 azalır. Hükümetten bu konuda atılacak bir adım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.  SEMT PAZARLARI YÜZDE 50 AÇILMALI  Tam kapanmadan dolayı patlıcanın 5 liradan 1 liraya gerilediğini, patates, soğan, salatalık fiyatlarının da aynı nispetle azaldığını kaydeden Batman, “Semt pazarlarına günde 1000 ton dolayında ürün veriyoruz. Çiftçi  arıyor, ‘ürünler yetişti ne yapalım’ diyor. Benim yapacağım bir şey yok. Herkes kara kara düşünüyor. Semt pazarlarına yüzde 50 çalışma fırsatı verilmeli, bekliyoruz” diye konuştu.
Covid-19 tedbirleri kapamındaki “tam kapanma”, Adana Vedat Dalokay sebze-meyve halinde ürünleri çürüttü. Kabzımallar Odası Başkanı Ali Batman, çiftçinin yetiştirdiği ürünün tarlada kaldığını anımsatarak, semt pazarlarının nöbetleşe açılmasını istedi.

 

Ali Batman, 17 günlük sokağa çıkma yasağından dolayı fiyatların çok düştüğünü söyledi. Batman, sebze-meyve halinde, salatalıktan, domatese, biberden karpuza, çilekten soğana yaklaşık 1400 ton ürünün bozulma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi. 

NÖBET SİSTEMİ İLE ÇALIŞSINLAR 
Ürünlerin tarlada kalmasının önüne geçmek, ellerindeki ürünlerin bozulmasını engellemek için semt pazarlarının mutlaka nöbetleşe açılmasını tavsiye eden Batman, “Bu yöntemle, hem semt pazarı esnafı hem komisyoncu hem de üreticinin zararı yüzde 50 azalır. Hükümetten bu konuda atılacak bir adım bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

SEMT PAZARLARI YÜZDE 50 AÇILMALI 
Tam kapanmadan dolayı patlıcanın 5 liradan 1 liraya gerilediğini, patates, soğan, salatalık fiyatlarının da aynı nispetle azaldığını kaydeden Batman, “Semt pazarlarına günde 1000 ton dolayında ürün veriyoruz. Çiftçi  arıyor, ‘ürünler yetişti ne yapalım’ diyor. Benim yapacağım bir şey yok. Herkes kara kara düşünüyor. Semt pazarlarına yüzde 50 çalışma fırsatı verilmeli, bekliyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.