HALK EKMEĞE BÜYÜK ZAM!

GÜNDEM 02.01.2020 - 16:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2484+ kez okundu.
 

HALK EKMEĞE BÜYÜK ZAM!

  Adana’da 9 aydır Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan CHP’li Zeydan Karalar, halk ekmeğe tarihinin en büyük zammını yaptı. Vatandaş, halk ekmeği yüzde 33’lük artışla artık 80 kuruştan tüketecek. Büyükşehir Belediyesi, sayısı 200’ü aşan ekmek büfesinde günde 300 bin dolayında ekmek satıyor.  ARTIK 60 KURUŞ DEĞİL! Adana'da Büyükşehir Belediyesi, kendi ürettiği halk ekmek fiyatına yüzde 33 dolayında zam yaptı. Yeni yılda gözünü 20 kuruşluk artışla açan vatandaş, artık halk ekmeği 80 kuruştan yiyecek. HEP 10 KURUŞLUK ARTIŞ OLDU  Büyükşehir Belediyesi, 2015’e kadar 40 kuruştan sattığı ekmeği, aynı yılın temmuz ayında 50 kuruşa çıkardı, ardından ise 3 yıl sonra ekmeğin fiyatını 60 kuruş olarak belirledi.    20 KURUŞLUK ZAM YAPTILAR  20 kuruşluk artış, bugüne kadar halk ekmeğe yapılan en büyük zam olarak dikkat çekerken, günde 10 ekmek tüketen bir ailenin cebinden daha önceye göre fazladan 2,5 ekmek parası yani 2 lira çıkacak.  FIRINCILAR BASKI YAPIYORDU  Adana’da fırınların ürettiği ekmek ise 1 lira 25 kuruştan satılıyor. Fırıncılar, geçtiğimiz yılın mayıs ayında yüzde 25’lik artışla ekmeğe 25 kuruş zam yapmıştı. Fırıncıların uzun süreden bu yana belediyeye fiyat baskısı yaptıkları biliniyor.  UMUTLARI ARTIYOR Daha önce belediyenin ürettiği ekmekle aralarında 65 kuruşluk fiyat farkı olan fırıncılar, farkın 45 kuruşa gerilemesiyle yani aradaki makasın kapanmasıyla ekmek satışlarının da artacağını umut ediyor.

 

Adana’da 9 aydır Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan CHP’li Zeydan Karalar, halk ekmeğe tarihinin en büyük zammını yaptı. Vatandaş, halk ekmeği yüzde 33’lük artışla artık 80 kuruştan tüketecek. Büyükşehir Belediyesi, sayısı 200’ü aşan ekmek büfesinde günde 300 bin dolayında ekmek satıyor. 

ARTIK 60 KURUŞ DEĞİL!

Adana'da Büyükşehir Belediyesi, kendi ürettiği halk ekmek fiyatına yüzde 33 dolayında zam yaptı. Yeni yılda gözünü 20 kuruşluk artışla açan vatandaş, artık halk ekmeği 80 kuruştan yiyecek.
HEP 10 KURUŞLUK ARTIŞ OLDU 
Büyükşehir Belediyesi, 2015’e kadar 40 kuruştan sattığı ekmeği, aynı yılın temmuz ayında 50 kuruşa çıkardı, ardından ise 3 yıl sonra ekmeğin fiyatını 60 kuruş olarak belirledi.   
20 KURUŞLUK ZAM YAPTILAR 
20 kuruşluk artış, bugüne kadar halk ekmeğe yapılan en büyük zam olarak dikkat çekerken, günde 10 ekmek tüketen bir ailenin cebinden daha önceye göre fazladan 2,5 ekmek parası yani 2 lira çıkacak. 
FIRINCILAR BASKI YAPIYORDU 
Adana’da fırınların ürettiği ekmek ise 1 lira 25 kuruştan satılıyor. Fırıncılar, geçtiğimiz yılın mayıs ayında yüzde 25’lik artışla ekmeğe 25 kuruş zam yapmıştı. Fırıncıların uzun süreden bu yana belediyeye fiyat baskısı yaptıkları biliniyor. 
UMUTLARI ARTIYOR
Daha önce belediyenin ürettiği ekmekle aralarında 65 kuruşluk fiyat farkı olan fırıncılar, farkın 45 kuruşa gerilemesiyle yani aradaki makasın kapanmasıyla ekmek satışlarının da artacağını umut ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.