HALK OTOBÜSÇÜSÜNE BELEDİYE DESTEK VERECEK!

GÜNDEM 12.01.2019 - 16:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2305+ kez okundu.
 

HALK OTOBÜSÇÜSÜNE BELEDİYE DESTEK VERECEK!

Adana’da şehiriçi toplu taşıma yapan ve ücretsiz taşıma hizmeti veren Özel halk otobüslerine Büyükşehir Belediyesi gelir desteği vermeye hazırlanıyor.  Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Murat Cevheri Bucak başkanlığında bir araya geldi. 18 maddelik gündemle toplanan mecliste üyeler, iki teklif hariç diğerlerini komisyona gönderdi. Meclis, otellerde kıyılacak nikah ücretini de 500 TL’den 250 TL’ye düşürecek teklife onay verdi.  TOPLU TAŞIMANIN DERDİ VAR Toplu taşıma esnafının yaşadığı sıkıntıları aşması için Büyükşehir Belediyesi’nce “ücretsiz taşıma hizmeti” veren Özel halk otobüsçülerine gelir desteği verilecek. Bu yöndeki teklif, komisyona havale edildi. Şayet komisyondan olumlu sonuç çıkarsa; özel halk otobüslerine araç başı belirlenecek miktarda bir ödeme söz konusu olacak. Devlet halen özel halk otobüslerine ücretsiz taşıdıkları 65 yaş üstü, şehit yakını ve gaziler için aylık 1000 TL ödüyor.  OTOBÜSÇÜNÜN GÖZÜ MECLİSTE  72 Nolu Özel Halk Otobüsü Kooperatifi Başkanı Zeki Tamer, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde belediyelerin halk otobüslerini sübvanse ettiklerini söyledi. Tamer, taşıdıkları her öğrenci başına 50 kuruşluk bir farkın şimdilik tekerlerini döndürmeye yeteceğini bildirdi. Tamer, “Özel halk otobüsçüleri olarak şu an para kazanamıyoruz, esnaf zararda. Bunun için herkesin elini taşın altına koyması lazım. Komisyona sevk edilen bu teklifin kabul edilmesini bekliyoruz” dedi.

Adana’da şehiriçi toplu taşıma yapan ve ücretsiz taşıma hizmeti veren Özel halk otobüslerine Büyükşehir Belediyesi gelir desteği vermeye hazırlanıyor. 

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Murat Cevheri Bucak başkanlığında bir araya geldi. 18 maddelik gündemle toplanan mecliste üyeler, iki teklif hariç diğerlerini komisyona gönderdi. Meclis, otellerde kıyılacak nikah ücretini de 500 TL’den 250 TL’ye düşürecek teklife onay verdi. 
TOPLU TAŞIMANIN DERDİ VAR
Toplu taşıma esnafının yaşadığı sıkıntıları aşması için Büyükşehir Belediyesi’nce “ücretsiz taşıma hizmeti” veren Özel halk otobüsçülerine gelir desteği verilecek. Bu yöndeki teklif, komisyona havale edildi. Şayet komisyondan olumlu sonuç çıkarsa; özel halk otobüslerine araç başı belirlenecek miktarda bir ödeme söz konusu olacak. Devlet halen özel halk otobüslerine ücretsiz taşıdıkları 65 yaş üstü, şehit yakını ve gaziler için aylık 1000 TL ödüyor. 
OTOBÜSÇÜNÜN GÖZÜ MECLİSTE 
72 Nolu Özel Halk Otobüsü Kooperatifi Başkanı Zeki Tamer, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde belediyelerin halk otobüslerini sübvanse ettiklerini söyledi. Tamer, taşıdıkları her öğrenci başına 50 kuruşluk bir farkın şimdilik tekerlerini döndürmeye yeteceğini bildirdi. Tamer, “Özel halk otobüsçüleri olarak şu an para kazanamıyoruz, esnaf zararda. Bunun için herkesin elini taşın altına koyması lazım. Komisyona sevk edilen bu teklifin kabul edilmesini bekliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.