HANİ YÜZDE 30’U AŞIYORDU!

GÜNDEM 11.03.2021 - 16:57, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2671+ kez okundu.
 

HANİ YÜZDE 30’U AŞIYORDU!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın işçi fesihlerinde arkasına sığındığı bahaneyi müfettiş çürüttü.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturunca, 2500’e yakın çalışanın iş akitlerini fesheden Zeydan Karalar’ın o dönem söylediği “İşçi giderleri belediye gelirlerinin yüzde 30’unu aşıyor” sözlerini, müfettiş raporu yalanladı.  EGEMEN, RAPORA ULAŞTI  Egemen’in ulaştığı geçen yıl Aralık ayında, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca incelemelerde bulunan İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi Emrah Yılmaz’ın hazırladığı Teftiş Raporu’na göre, 2019 yılında taşerondan belediye şirketlerine geçişle birlikte personel giderlerinin arttığı görülüyor.  TAŞERON İŞÇİ,  PERSONEL GİDERİNDE GÖSTERİLİNCE… Bu artışla, daha önce 194 milyon lirayı bulan personel giderleri, 2018’de 346 milyon liraya, 2019’da ise 457,2 milyon liraya yükseliyor. Aynı yıl, belediye gelirleri 1 milyar 530 milyon 388 bin lirayı bulurken, personel giderlerini karşılama oranı ise taşerondan geçişle birlikte yüzde 29,88’i buluyor. Yani Karalar’ın 17 Eylül 2019’da CNNTürk’te Didem Aslan Yılmaz’ın konuğuyken söylediği sözler de askıda kalıyor.  YÜZDE 30’A ÇEKECEKMİŞ! İşte o sözler: “Bizim SGK'ya yazdığımız bir yazdığımız bir yazı var. Yüzde 30'u net geçemez diyor. Yüzde 30'u geçerse yöneticiden tahsil edilir diyor. Hoş ben almadığım için bir önceki yöneticiden tahsil edilecek o ama ben işin orasında değilim. Yüzde 30'a kadar çekeceğiz onu, yüzde 30'a çekmek için 1750 kişiydi. O sayının yarısından fazlası gitti. Bir miktar daha yollarımızı ayıracağız.”
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın işçi fesihlerinde arkasına sığındığı bahaneyi müfettiş çürüttü.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturunca, 2500’e yakın çalışanın iş akitlerini fesheden Zeydan Karalar’ın o dönem söylediği “İşçi giderleri belediye gelirlerinin yüzde 30’unu aşıyor” sözlerini, müfettiş raporu yalanladı. 

EGEMEN, RAPORA ULAŞTI 
Egemen’in ulaştığı geçen yıl Aralık ayında, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca incelemelerde bulunan İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi Emrah Yılmaz’ın hazırladığı Teftiş Raporu’na göre, 2019 yılında taşerondan belediye şirketlerine geçişle birlikte personel giderlerinin arttığı görülüyor. 

TAŞERON İŞÇİ,  PERSONEL GİDERİNDE GÖSTERİLİNCE…
Bu artışla, daha önce 194 milyon lirayı bulan personel giderleri, 2018’de 346 milyon liraya, 2019’da ise 457,2 milyon liraya yükseliyor. Aynı yıl, belediye gelirleri 1 milyar 530 milyon 388 bin lirayı bulurken, personel giderlerini karşılama oranı ise taşerondan geçişle birlikte yüzde 29,88’i buluyor. Yani Karalar’ın 17 Eylül 2019’da CNNTürk’te Didem Aslan Yılmaz’ın konuğuyken söylediği sözler de askıda kalıyor. 

YÜZDE 30’A ÇEKECEKMİŞ!
İşte o sözler: “Bizim SGK'ya yazdığımız bir yazdığımız bir yazı var. Yüzde 30'u net geçemez diyor. Yüzde 30'u geçerse yöneticiden tahsil edilir diyor. Hoş ben almadığım için bir önceki yöneticiden tahsil edilecek o ama ben işin orasında değilim. Yüzde 30'a kadar çekeceğiz onu, yüzde 30'a çekmek için 1750 kişiydi. O sayının yarısından fazlası gitti. Bir miktar daha yollarımızı ayıracağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.