HAYDİ YAŞAR KEMAL KÜLTÜR MERKEZİ’NE

KÜLTÜR-SANAT 07.06.2017 - 14:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1430+ kez okundu.
 

HAYDİ YAŞAR KEMAL KÜLTÜR MERKEZİ’NE

Adana’nın bağrından çıkmış ve Çukurova’nın bereketli toprakları üzerinde yetişmiş bir sanatçıdır Gürsel Fırat. Fırat, yarın 18.00’da “Haziran’da Ölmek Zor” adlı oyunuyla izleyici karşısına çıkacak.
BARIŞ, DEMOKRASİ, BAĞIMSIZLIK VE ATATÜRK O, bir çok dizi ve filmlerde rol aldı. Bir oyununun adındaki gibi bilge bir derviş olarak Anadolu turu yaptı. Her oyununda, sahneye her çıktığında barış, demokrasi, laiklik, bağımsızlık, sevgi, saygı, hoşgörü ve olmazsa olmaz Atatürk mesajlarıverdi. 6 MAYIS’TA “DENİZLERE AŞK İLE” DEDİ Gürel Fırat’ın oyunlarında hep haksızlığa uğrayanlar, mücadele edenlerler ve umudu büyütenler yer aldı. Umut hep vardı oyunlarında. Derviş adlı oyunu ile Türkiye’nin dört bir yanında kitlelere seslenen Fırat, Hanımın Çiftliği dizisinde de rol almıştı. Hükümet Kadın İki filminde de oynayan Fırat, son olarak tam bağımsız Türkiye mücadelesi verirken 45 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anısına ölüm yıldönümleri 6 Mayıs’ta bir gösteri sunmuştu. Çukurova Belediyesi’nin ücretsiz etkinliğinde, ‘Denizlere Aşk İle’ adlı gösterisi binin üzerinde kişi tarafından ilgiyle izlenmişti. SAAT 18.00’DA, “HAZİRAN’DA ÖLMEK ZOR” Gürsel Fırat, bu kez de Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Cuma günü (yarın)  saat 18.00’de “Haziranda Ölmek Zor”adlı gösterisini gerçekleştirecek. Bu ülkenin önemli değerlerinden olan NazIm Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmed Arif anısına bir gösteri sunacak Fırat… Ölümlerinin ardından onlar için yazılan bir Hasan Hüseyin Korkmazgil şiirinin başlığıdır Haziran’da ölmek zor. Haziran ayında yitirdiğimiz üç devrimci sanatçı; Nazım Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmed Arif…  KÖYLÜ GÜRSEL… İşte kendine, “Köylü Gürsel” diyen, Gürsel Fırat’ın, tüm oyunlarında Pir Sultan’dan Yunus Emre’ye, Hasan Hüseyin’den Ruhi Su’ya kadar rastlayacağınız o kadar çok değer var ki… Fırat’ın bazı oyunlarında türküler ve destanların yanı sıra Yunus, Emre, Mevlana, Pir Sultan, Nazım Hikmet, Cahit Külebi, Hasan Hüseyin, Ahmet Arif, Aziz Nesin, Orhan Veli gibi şairlerin şiirleri eşliğinde Anadolu insanının Mustafa Kemal’e bir derviş postuyla gidişi anlatılır. Fırat , yarın “Haziran’da ölmek zor” gösterisiyle toplumsal mesajlar verecek. (EGEMEN)      
Adana’nın bağrından çıkmış ve Çukurova’nın bereketli toprakları üzerinde yetişmiş bir sanatçıdır Gürsel Fırat. Fırat, yarın 18.00’da “Haziran’da Ölmek Zor” adlı oyunuyla izleyici karşısına çıkacak.

BARIŞ, DEMOKRASİ, BAĞIMSIZLIK VE ATATÜRK

O, bir çok dizi ve filmlerde rol aldı. Bir oyununun adındaki gibi bilge bir derviş olarak Anadolu turu yaptı. Her oyununda, sahneye her çıktığında barış, demokrasi, laiklik, bağımsızlık, sevgi, saygı, hoşgörü ve olmazsa olmaz Atatürk mesajlarıverdi.

6 MAYIS’TA “DENİZLERE AŞK İLE” DEDİ

Gürel Fırat’ın oyunlarında hep haksızlığa uğrayanlar, mücadele edenlerler ve umudu büyütenler yer aldı. Umut hep vardı oyunlarında. Derviş adlı oyunu ile Türkiye’nin dört bir yanında kitlelere seslenen Fırat, Hanımın Çiftliği dizisinde de rol almıştı. Hükümet Kadın İki filminde de oynayan Fırat, son olarak tam bağımsız Türkiye mücadelesi verirken 45 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anısına ölüm yıldönümleri 6 Mayıs’ta bir gösteri sunmuştu. Çukurova Belediyesi’nin ücretsiz etkinliğinde, ‘Denizlere Aşk İle’ adlı gösterisi binin üzerinde kişi tarafından ilgiyle izlenmişti.

SAAT 18.00’DA, “HAZİRAN’DA ÖLMEK ZOR”

Gürsel Fırat, bu kez de Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Cuma günü (yarın)  saat 18.00’de “Haziranda Ölmek Zor”adlı gösterisini gerçekleştirecek.
Bu ülkenin önemli değerlerinden olan NazIm Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmed Arif anısına bir gösteri sunacak Fırat…

Ölümlerinin ardından onlar için yazılan bir Hasan Hüseyin Korkmazgil şiirinin başlığıdır Haziran’da ölmek zor. Haziran ayında yitirdiğimiz üç devrimci sanatçı; Nazım Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmed Arif… 

KÖYLÜ GÜRSEL…

İşte kendine, “Köylü Gürsel” diyen, Gürsel Fırat’ın, tüm oyunlarında Pir Sultan’dan Yunus Emre’ye, Hasan Hüseyin’den Ruhi Su’ya kadar rastlayacağınız o kadar çok değer var ki…

Fırat’ın bazı oyunlarında türküler ve destanların yanı sıra Yunus, Emre, Mevlana, Pir Sultan, Nazım Hikmet, Cahit Külebi, Hasan Hüseyin, Ahmet Arif, Aziz Nesin, Orhan Veli gibi şairlerin şiirleri eşliğinde Anadolu insanının Mustafa Kemal’e bir derviş postuyla gidişi anlatılır. Fırat , yarın “Haziran’da ölmek zor” gösterisiyle toplumsal mesajlar verecek. (EGEMEN)

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.