Hayvanat Bahçesindeki Obez Kaplanlar Sosyal Medyayı İkiye Böldü

DÜNYA 08.02.2017 - 11:08, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1946+ kez okundu.
 

Hayvanat Bahçesindeki Obez Kaplanlar Sosyal Medyayı İkiye Böldü

Çin'deki bir hayvanat bahçesinde yaşayan aşırı kilolu kaplanların fotoğrafı sosyal medyada ses getirdi. Görüntüyü komik bulanların yanı sıra, doğal yaşamlarından mahrum kalan hayvanların durumunu içler acısı bulanlar oldu. DOĞAL FORMLARINDAN ESER KALMADI Sibirya kaplanları, çevikliği, kıvraklığı kendi avını kolayca yakalayabildikleri hızlarıyla biliniyor. Ancak Çin'in kuzeydoğusundaki Harbin şehri hayvanat bahçesinde yaşayan Sibirya kaplanları bu tanıma hiç uymuyor. HAYVANSEVERLER AYAKLANDI Hayvanat bahçesi yöneticileri, kış aylarında hayvanların bu kilolarda olmasını normal buluyor. İlkbaharda tekrardan zayıflayacaklarını öne sürüyor. Ancak hayvan hakları savunucuları öyle düşünmüyor. Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasıyla ayaklanan kuruluşlar, hayvanların "hasta" olduğunu, insan şartlarıyla bu hale geldiğini, doğal davranışları ve yaşamlarından alıkoyuldukları için böyle olduklarını savunuyor. "YEM OLARAK TAVUK ATIYORLAR" Hayvanat bahçesini gezen bir turist ise şoke edici bir itirafta bulundu. İfadeye göre, hayvanat bahçesinde kaplanları beslemek için tavuklar, müşterilere satılıyor. Günün her saati kaplanların kontrolsüz olarak tavuklarla beslendikleri söyleniyor.

Çin'deki bir hayvanat bahçesinde yaşayan aşırı kilolu kaplanların fotoğrafı sosyal medyada ses getirdi. Görüntüyü komik bulanların yanı sıra, doğal yaşamlarından mahrum kalan hayvanların durumunu içler acısı bulanlar oldu.

DOĞAL FORMLARINDAN ESER KALMADI

Sibirya kaplanları, çevikliği, kıvraklığı kendi avını kolayca yakalayabildikleri hızlarıyla biliniyor. Ancak Çin'in kuzeydoğusundaki Harbin şehri hayvanat bahçesinde yaşayan Sibirya kaplanları bu tanıma hiç uymuyor.

HAYVANSEVERLER AYAKLANDI

Hayvanat bahçesi yöneticileri, kış aylarında hayvanların bu kilolarda olmasını normal buluyor. İlkbaharda tekrardan zayıflayacaklarını öne sürüyor. Ancak hayvan hakları savunucuları öyle düşünmüyor. Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasıyla ayaklanan kuruluşlar, hayvanların "hasta" olduğunu, insan şartlarıyla bu hale geldiğini, doğal davranışları ve yaşamlarından alıkoyuldukları için böyle olduklarını savunuyor.

"YEM OLARAK TAVUK ATIYORLAR"

Hayvanat bahçesini gezen bir turist ise şoke edici bir itirafta bulundu. İfadeye göre, hayvanat bahçesinde kaplanları beslemek için tavuklar, müşterilere satılıyor. Günün her saati kaplanların kontrolsüz olarak tavuklarla beslendikleri söyleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.