Haziranda Ölmek Zor

11.06.2019 - 17:33, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 3176+ kez okundu.
 

Haziranda Ölmek Zor

  Nazım Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmed Arif… Halkına sevdalı üç devrimci yürek… Sinema ve tiyatro oyuncusu Gürsel Fırat’ın derlediği bir anmayla bu devrimci yazar ve ozanlarımız anılacak. 17 HAZİRAN’DA YAŞAR KEMAL KÜLTÜR MERKEZİ’NDE … Nazım Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmed Arif, 17 Haziran Pazartesi günü saat 19.30’da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde anılacak. Gürsel Fırat ve Berrin Yelekçi Yüzereroğlu, bu üç yüreği anlatacak, şiirlerini okuyacak. Özgür Rüya’nın müziği, Güven Özerkan’ın gitarı eşliğindeki etkinlik Ethem Aydoğdu’nun katkılarıyla gerçekleşecek. Demek ki göçtü usta  Kaldı yürek sızısı geride kalanlara... Yıllar var ki ter içinde Taşıdım ben bu yükü Bıraktım acının alkışlarına…  3 HAZİRAN 63'ü…  Uy anam anam Haziranda ölmek zor  Toplumcu gerçekçi şiirin önde gelen temsilcilerinden Hasan Hüseyin Korkmazgil, “Haziran’da Ölmek Zor” adlı şiirinde, 3 Haziran 1963 tarihinde yaşama veda eden şair Nâzım Hikmet'e özlemini bu sözlerle anlatmıştı. Nazım Hikmet 3 Haziran 1963, Orhan Kemal 2 Haziran 1970, Ahmed Arif ise 2 Haziran 1991 yılında yaşama veda etmişti.  

 

Nazım Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmed Arif… Halkına sevdalı üç devrimci yürek…

Sinema ve tiyatro oyuncusu Gürsel Fırat’ın derlediği bir anmayla bu devrimci yazar ve ozanlarımız anılacak.

17 HAZİRAN’DA YAŞAR KEMAL KÜLTÜR MERKEZİ’NDE …

Nazım Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmed Arif, 17 Haziran Pazartesi günü saat 19.30’da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde anılacak. Gürsel Fırat ve Berrin Yelekçi Yüzereroğlu, bu üç yüreği anlatacak, şiirlerini okuyacak. Özgür Rüya’nın müziği, Güven Özerkan’ın gitarı eşliğindeki etkinlik Ethem Aydoğdu’nun katkılarıyla gerçekleşecek.

Demek ki göçtü usta 
Kaldı yürek sızısı geride kalanlara...
Yıllar var ki ter içinde
Taşıdım ben bu yükü
Bıraktım acının alkışlarına… 
3 HAZİRAN 63'ü… 
Uy anam anam
Haziranda ölmek zor 

Toplumcu gerçekçi şiirin önde gelen temsilcilerinden Hasan Hüseyin Korkmazgil, “Haziran’da Ölmek Zor” adlı şiirinde, 3 Haziran 1963 tarihinde yaşama veda eden şair Nâzım Hikmet'e özlemini bu sözlerle anlatmıştı.

Nazım Hikmet 3 Haziran 1963, Orhan Kemal 2 Haziran 1970, Ahmed Arif ise 2 Haziran 1991 yılında yaşama veda etmişti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.