Hazırgiyim sektörü Evliya Çelebi gibi

GÜNDEM 16.04.2019 - 13:20, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2011+ kez okundu.
 

Hazırgiyim sektörü Evliya Çelebi gibi

    Matadorların tercihi Türk kıyafetleri oldu. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 2018 yılında yüzde 7’lik artışla 1 milyar 365 milyon dolarlık ihracat yaparken, İspanya’ya yüzde 29 artışla 308 milyon dolarlık konfeksiyon ihracatı gerçekleştirdi. İspanya, Ege Bölgesi’nden yapılan konfeksiyon ihracatında zirveye çıkarken Almanya ve İngiltere matadorları takip etti.   Ege İhracatçı Birlikleri’nde düzenlenen Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) 2018 yılı olağan mali genel kurul toplantısında konuşan EHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, 2018 yılında düzenledikleri yurtdışı tanıtım etkinliklerine 102 firmanın katıldığını anlattı. Sertbaş; “Türkiye’nin hazırgiyim ihracatı 2018 yılında yüzde 3 artış göstermişken, EHKİB’in ihracatı yüzde 7 artış gösterdi. Bu başarıda yurtdışı organizasyonlarımızın payı büyük oldu” şeklinde konuştu.   Paris’te düzenlenen PV Manufacturing Fuarı’na Şubat ve Eylül aylarında 2 defa Türkiye Milli Katılım Organizasyonu yaptıklarını anlatan Sertbaş, 2018 yılında yaptıkları yurtdışı etkinliklerini şöyle özetledi; “Eylül ayında Munich Fabric Start fuarına İnfo stand ile katılım sağladık. Ekim ayı içerisinde önemli ihraç pazarlarımız arasında yer alan Hollanda’nın Amsterdam şehrine yönelik bir organizasyon gerçekleştirdik. 20 konfeksiyon firmamızın katılımıyla bir sektörel ticaret heyeti düzenleyerek ikili görüşmeler organize ettik. UR-GE projemiz kapsamında hedef pazarlarımızdan biri olan Danimarka’ya yönelik faaliyetler dizisi kurguladık. Öncelikle Ağustos ayında Kopenhag’da düzenlenen hazır giyim marka fuarları olan CIFF ve Revolver’ı ziyaret ettik. Kasım ayında ise Kopenhag ve Ikast şehirlerinde ikili görüşme organizasyonu düzenleyerek firmalarımızın Danimarkalı alıcılar ile buluşmasını sağladık.”   EHKİB’in 2019 yılında planladığı tanıtım faaliyetleri hakkında da bilgi veren Sertbaş, “En yakın aktivitemiz 21 Mayıs tarihinde URGE projemizin katılımcılarına yönelik İsveç B2B etkinliği olacak. En önemli pazarlarımızdan Almanya’ya yönelik en önemli sektörel organizasyonlardan biri olan Munich Fabric Start Fuarı’nda bir manufacturing bölümü olacak ve milli katılım organizatörü birliğimiz olacak. 10 firma ile bu fuara katılacağız. Sektörün en büyük fuarı ve buluşma noktası olan Premiere Vision Fuarı’nda milli katılım organizasyonunu 2019 yılında da gerçekleştireceğiz. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de Hollanda Sektörel Ticaret Heyeti’ni Turkish Fashion Break Amsterdam ismiyle gerçekleştireceğiz. Premier Vision İstanbul Fuarı’na üyelerimizin avantajlı bir şekilde katılmasını sağlayacağız” dedi.

 

 

Matadorların tercihi Türk kıyafetleri oldu. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 2018 yılında yüzde 7’lik artışla 1 milyar 365 milyon dolarlık ihracat yaparken, İspanya’ya yüzde 29 artışla 308 milyon dolarlık konfeksiyon ihracatı gerçekleştirdi. İspanya, Ege Bölgesi’nden yapılan konfeksiyon ihracatında zirveye çıkarken Almanya ve İngiltere matadorları takip etti.

 

Ege İhracatçı Birlikleri’nde düzenlenen Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) 2018 yılı olağan mali genel kurul toplantısında konuşan EHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, 2018 yılında düzenledikleri yurtdışı tanıtım etkinliklerine 102 firmanın katıldığını anlattı. Sertbaş; “Türkiye’nin hazırgiyim ihracatı 2018 yılında yüzde 3 artış göstermişken, EHKİB’in ihracatı yüzde 7 artış gösterdi. Bu başarıda yurtdışı organizasyonlarımızın payı büyük oldu” şeklinde konuştu.

 

Paris’te düzenlenen PV Manufacturing Fuarı’na Şubat ve Eylül aylarında 2 defa Türkiye Milli Katılım Organizasyonu yaptıklarını anlatan Sertbaş, 2018 yılında yaptıkları yurtdışı etkinliklerini şöyle özetledi; “Eylül ayında Munich Fabric Start fuarına İnfo stand ile katılım sağladık. Ekim ayı içerisinde önemli ihraç pazarlarımız arasında yer alan Hollanda’nın Amsterdam şehrine yönelik bir organizasyon gerçekleştirdik. 20 konfeksiyon firmamızın katılımıyla bir sektörel ticaret heyeti düzenleyerek ikili görüşmeler organize ettik. UR-GE projemiz kapsamında hedef pazarlarımızdan biri olan Danimarka’ya yönelik faaliyetler dizisi kurguladık. Öncelikle Ağustos ayında Kopenhag’da düzenlenen hazır giyim marka fuarları olan CIFF ve Revolver’ı ziyaret ettik. Kasım ayında ise Kopenhag ve Ikast şehirlerinde ikili görüşme organizasyonu düzenleyerek firmalarımızın Danimarkalı alıcılar ile buluşmasını sağladık.”

 

EHKİB’in 2019 yılında planladığı tanıtım faaliyetleri hakkında da bilgi veren Sertbaş, “En yakın aktivitemiz 21 Mayıs tarihinde URGE projemizin katılımcılarına yönelik İsveç B2B etkinliği olacak. En önemli pazarlarımızdan Almanya’ya yönelik en önemli sektörel organizasyonlardan biri olan Munich Fabric Start Fuarı’nda bir manufacturing bölümü olacak ve milli katılım organizatörü birliğimiz olacak. 10 firma ile bu fuara katılacağız. Sektörün en büyük fuarı ve buluşma noktası olan Premiere Vision Fuarı’nda milli katılım organizasyonunu 2019 yılında da gerçekleştireceğiz. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de Hollanda Sektörel Ticaret Heyeti’ni Turkish Fashion Break Amsterdam ismiyle gerçekleştireceğiz. Premier Vision İstanbul Fuarı’na üyelerimizin avantajlı bir şekilde katılmasını sağlayacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.