HEMŞİREYE 20 LİRALIK DÖNER!

GÜNDEM 10.07.2019 - 16:19, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1766+ kez okundu.
 

HEMŞİREYE 20 LİRALIK DÖNER!

  Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, döner sermaye performans ücretlerinin birçok hastanede çalışanları hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Yüksel, “Komik ödemeler yapılıyor. Bazı hastanelerde, hemşirelerin eline döner sermayeden 20-30 lira bile geçmiyor. Çalıştığımızın karşılığını alamıyoruz” dedi.  EK ÖDEMELER KUŞA DÖNDÜ Yüksel, gıdada yıllık artışın yüzde 100’ü, elektrikte ise yüzde 56’yı geçtiğini ancak hükümetin tüm bunlara rağmen emekçilerin maaş zamlarında ‘yüzde bir nasıl kısıntı yaparız?’ hesapları yaptığı iddiasında bulundu. Yüksel,”Zamlar, yağmur gibi geliyor. Türk parası değer kaybediyor, ek ödememiz kesiliyor, kuşa çevriliyor. Bu durumda insanca nasıl yaşayacağız?” diye sordu.  EĞİTİME, ULAŞIMA, SAĞLIĞA NE KALACAK? Yüksel, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) çarpık enflasyon hesaplamasıyla sokaktaki halkın enflasyonunun birbirini tutmadığını anlatarak, “Emekçilerin gelirinin yüzde 23,29’u gıda ve mutfak harcaması, yüzde 31’i kira, elektrik, doğal gaz ve su harcamasıdır. Maaşından geri ne kalıyor eğitim, sağlık, ulaşım, vb. giderlerini nasıl karşılayacak?” diye sordu.   TEMMUZ ARTIŞI KATKI SAĞLAMAYACAK Yüksel şöyel devam etti: “Sonuçta kamu emekçileri yüzde 6 oranında zam alacak. Harca harca bitmez.  Bu aylarda vergi dilimi oranı yüzde 15’ten yüzde 20’ye çıkıyor, bu zam olduğu gibi vergiye gidiyor. Bu yıl bir de yüzde 3’lük Bireysel Emeklilik Sigortası (BES) keseneği var  Temmuz zammı maaşlara bir artı sağlamıyor.” ALKOL ZAMMI YÜZDE 6’LIK ZAMMI KARŞILIYOR  Hükümetin alkollü içkiye yüzde 19,22 zam yaptığını ve devletin kasasına 6.4 milyar lira gireceğini dile getiren Yüksel, kamu çalışanlarına ve emeklilere yapılan zam giderinin ise 7.5 milyar lira olduğunu ifade ederek, “Yalnızca alkole yapılan zam kamu çalışanlarının ve emeklilerinin yüzde 6’lık zammını karşılıyor. Diğer zamların gelirleri nerede?” dedi ÜCRETLER AYLIK OLARAK GÜNCELLENMELİ  Türk-İş’in hesaplamasına göre, Haziran 2019’da açlık sınırının 2 bin 67 TL., yoksulluk sınırının  6 bin 733 TL olarak hesaplandığına dikkat çeken Yüksel, sağlık  ve sosyal hizmet emekçilerinin büyük çoğunluğunun maaşlarının yoksulluk sınırı altında olduğunu bildirdi. Yüksel, kamu çalışanlarının ücretlerinin de enflasyon ve döviz karşısında aylık olarak güncellenmesini istedi.

 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, döner sermaye performans ücretlerinin birçok hastanede çalışanları hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Yüksel, “Komik ödemeler yapılıyor. Bazı hastanelerde, hemşirelerin eline döner sermayeden 20-30 lira bile geçmiyor. Çalıştığımızın karşılığını alamıyoruz” dedi. 
EK ÖDEMELER KUŞA DÖNDÜ
Yüksel, gıdada yıllık artışın yüzde 100’ü, elektrikte ise yüzde 56’yı geçtiğini ancak hükümetin tüm bunlara rağmen emekçilerin maaş zamlarında ‘yüzde bir nasıl kısıntı yaparız?’ hesapları yaptığı iddiasında bulundu. Yüksel,”Zamlar, yağmur gibi geliyor. Türk parası değer kaybediyor, ek ödememiz kesiliyor, kuşa çevriliyor. Bu durumda insanca nasıl yaşayacağız?” diye sordu. 
EĞİTİME, ULAŞIMA, SAĞLIĞA NE KALACAK?
Yüksel, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) çarpık enflasyon hesaplamasıyla sokaktaki halkın enflasyonunun birbirini tutmadığını anlatarak, “Emekçilerin gelirinin yüzde 23,29’u gıda ve mutfak harcaması, yüzde 31’i kira, elektrik, doğal gaz ve su harcamasıdır. Maaşından geri ne kalıyor eğitim, sağlık, ulaşım, vb. giderlerini nasıl karşılayacak?” diye sordu.  
TEMMUZ ARTIŞI KATKI SAĞLAMAYACAK
Yüksel şöyel devam etti: “Sonuçta kamu emekçileri yüzde 6 oranında zam alacak. Harca harca bitmez.  Bu aylarda vergi dilimi oranı yüzde 15’ten yüzde 20’ye çıkıyor, bu zam olduğu gibi vergiye gidiyor. Bu yıl bir de yüzde 3’lük Bireysel Emeklilik Sigortası (BES) keseneği var  Temmuz zammı maaşlara bir artı sağlamıyor.”
ALKOL ZAMMI YÜZDE 6’LIK ZAMMI KARŞILIYOR 
Hükümetin alkollü içkiye yüzde 19,22 zam yaptığını ve devletin kasasına 6.4 milyar lira gireceğini dile getiren Yüksel, kamu çalışanlarına ve emeklilere yapılan zam giderinin ise 7.5 milyar lira olduğunu ifade ederek, “Yalnızca alkole yapılan zam kamu çalışanlarının ve emeklilerinin yüzde 6’lık zammını karşılıyor. Diğer zamların gelirleri nerede?” dedi
ÜCRETLER AYLIK OLARAK GÜNCELLENMELİ 
Türk-İş’in hesaplamasına göre, Haziran 2019’da açlık sınırının 2 bin 67 TL., yoksulluk sınırının  6 bin 733 TL olarak hesaplandığına dikkat çeken Yüksel, sağlık  ve sosyal hizmet emekçilerinin büyük çoğunluğunun maaşlarının yoksulluk sınırı altında olduğunu bildirdi. Yüksel, kamu çalışanlarının ücretlerinin de enflasyon ve döviz karşısında aylık olarak güncellenmesini istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.