“HEPİMİZ EŞİTİZ” PROJESİ SÜRÜYOR

GÜNDEM 12.07.2020 - 17:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1952+ kez okundu.
 

“HEPİMİZ EŞİTİZ” PROJESİ SÜRÜYOR

  Adana’da Kasım Sacide Ortaokulu’nun Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca yürütülen Erasmus+ Programı Ana Eylem 2'ye sunduğu "We All Equel One-Hepimiz eşitiz” projesi kabul edildi.  5 ortak ülkenin katılımıyla hazırlanan projenin koordinatörlüğü Birleşik Krallık yapıyor. 2019-2021 yılları arasında uygulanacak proje kapsamında, ilk toplantı İngiltere'nin Birmingham kentinde İspanya, Polonya ve Türkiye'den Kardelen Ortaokulu (Yalova) ortaklığıyla Ocak ayında gerçekleştirildi. İngiltere’deki toplantıya Okul Müdürü Alparslan Yetkinlioğlu, Proje koordinatörü Ruziye İnceoğlu, İngilizce öğretmeni Esra Mengü, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Arife İnci Kurt katıldı.  Toplantıda iki yıl boyunca sürdürülecek faaliyetlerin programı yapıldı. Kasım Sacide Ortaokulu yetkilileri, projenin cinsiyet anlayışına bir ışık tutmak amacıyla ülkeler tarafından detaylandırıldığını bildirdi. Toplumun cinsiyet üzerine genel bir bakış açısını ortaya koymak üzere anketler düzenlenecek, bu veriler proje bitiminde proje koordinatörüne teslim edilecek. Yetkililer, cinsiyet kavramının sadece öğrenciler üzerinde sunumlarla değil, aynı zamanda evdeki rol ve modeller üzerindeki etkisinin araştırılmasını da hedefliyor. Bu arada, proje yaygınlaştırma faaliyetlerinde nasıl bir yol uygulanması da belirlendi.

 

Adana’da Kasım Sacide Ortaokulu’nun Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca yürütülen Erasmus+ Programı Ana Eylem 2'ye sunduğu "We All Equel One-Hepimiz eşitiz” projesi kabul edildi. 
5 ortak ülkenin katılımıyla hazırlanan projenin koordinatörlüğü Birleşik Krallık yapıyor. 2019-2021 yılları arasında uygulanacak proje kapsamında, ilk toplantı İngiltere'nin Birmingham kentinde İspanya, Polonya ve Türkiye'den Kardelen Ortaokulu (Yalova) ortaklığıyla Ocak ayında gerçekleştirildi. İngiltere’deki toplantıya Okul Müdürü Alparslan Yetkinlioğlu, Proje koordinatörü Ruziye İnceoğlu, İngilizce öğretmeni Esra Mengü, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Arife İnci Kurt katıldı. 
Toplantıda iki yıl boyunca sürdürülecek faaliyetlerin programı yapıldı. Kasım Sacide Ortaokulu yetkilileri, projenin cinsiyet anlayışına bir ışık tutmak amacıyla ülkeler tarafından detaylandırıldığını bildirdi. Toplumun cinsiyet üzerine genel bir bakış açısını ortaya koymak üzere anketler düzenlenecek, bu veriler proje bitiminde proje koordinatörüne teslim edilecek. Yetkililer, cinsiyet kavramının sadece öğrenciler üzerinde sunumlarla değil, aynı zamanda evdeki rol ve modeller üzerindeki etkisinin araştırılmasını da hedefliyor. Bu arada, proje yaygınlaştırma faaliyetlerinde nasıl bir yol uygulanması da belirlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.