HEYECANLI BEKLEYİŞ!

GÜNDEM 28.03.2019 - 16:52, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1494+ kez okundu.
 

HEYECANLI BEKLEYİŞ!

Yerel seçime iki gün var. Adayların koşuşturması sürüyor. Adana’da Büyükşehir için Cumhur ittifakı adayı Hüseyin Sözlü ile Millet ittifakı adayı Zeydan Karalar yarışacak. Katıldıkları programlarda projelerini anlatıp ‘kendilerinin kazanacağını’ söyleyen Sözlü ve Karalar da seçimin yapılacağı 31 Mart Pazar gününü iple çekiyor. Sözlü ve Karalar’dan başka büyükşehir için diğer partilerden aday gösterilenlerin şansları bulunmuyor. Cumhur ittifakı, Türkiye’nin en büyük ilçelerinden Seyhan’da seçime AK Parti eski il başkanı Fikret Yeni ile girecek. Millet ittifakı CHP’li Akif Kemal Akay’la yarışa katılacak. Seyhan’da eski Seyhan ve Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, DSP çatısı altında kendisine oy arayacak. Çukurova’da hem başkan hem Millet ittifakı adayı Soner Çetin’in karşısında Cumhur ittifakı adayı olarak eğitimci kökenli Yusuf Baş var. Seyhan’ın eski belediye başkanı Yalçın Akyol da Çukurova’da DSP’den yarışa katılıyor. AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın yerine Yüreğir’de Cumhur ittifakı adayı AK Partili Mehmet Fatih Kocaispir oldu. Avukat kökenli Kocaispir’i, Millet ittifakının CHP’li adayı Kamuran Karaca zorlayacak. Burada, Saadet Parti’nden seçime girecek Mehmet Acar’ın ise bazı bölgelerden önemli oy alabileceği ileri sürülüyor. Sarıçam Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakı adayı Bilal Uludağ, Millet ittifakının adayı İYİ Partili Mehmet Koca’nın yanı sıra CHP’den aday gösterilmediği için ayrılıp DSP saflarından yarışa katılan işadamı Celal Güven’le yarışacak.  

Yerel seçime iki gün var. Adayların koşuşturması sürüyor. Adana’da Büyükşehir için Cumhur ittifakı adayı Hüseyin Sözlü ile Millet ittifakı adayı Zeydan Karalar yarışacak. Katıldıkları programlarda projelerini anlatıp ‘kendilerinin kazanacağını’ söyleyen Sözlü ve Karalar da seçimin yapılacağı 31 Mart Pazar gününü iple çekiyor. Sözlü ve Karalar’dan başka büyükşehir için diğer partilerden aday gösterilenlerin şansları bulunmuyor.

Cumhur ittifakı, Türkiye’nin en büyük ilçelerinden Seyhan’da seçime AK Parti eski il başkanı Fikret Yeni ile girecek. Millet ittifakı CHP’li Akif Kemal Akay’la yarışa katılacak. Seyhan’da eski Seyhan ve Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, DSP çatısı altında kendisine oy arayacak.

Çukurova’da hem başkan hem Millet ittifakı adayı Soner Çetin’in karşısında Cumhur ittifakı adayı olarak eğitimci kökenli Yusuf Baş var. Seyhan’ın eski belediye başkanı Yalçın Akyol da Çukurova’da DSP’den yarışa katılıyor.

AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın yerine Yüreğir’de Cumhur ittifakı adayı AK Partili Mehmet Fatih Kocaispir oldu. Avukat kökenli Kocaispir’i, Millet ittifakının CHP’li adayı Kamuran Karaca zorlayacak. Burada, Saadet Parti’nden seçime girecek Mehmet Acar’ın ise bazı bölgelerden önemli oy alabileceği ileri sürülüyor.

Sarıçam Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakı adayı Bilal Uludağ, Millet ittifakının adayı İYİ Partili Mehmet Koca’nın yanı sıra CHP’den aday gösterilmediği için ayrılıp DSP saflarından yarışa katılan işadamı Celal Güven’le yarışacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.