HUKUK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ PARLAMENTOYU ÜNİVERSİTEYE TAŞIDI

GÜNDEM 04.05.2018 - 14:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1992+ kez okundu.
 

HUKUK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ PARLAMENTOYU ÜNİVERSİTEYE TAŞIDI

Adana’da 33 hukuk fakültesi öğrencisinin birleşerek 2 aydır yoğun çalışmalar sonunda "Parlamento Çalıştayı Meclis Simülasyonu" Türk Hukuk Enstitüsü Gençlik Komisyonu, Çukurova Üniversitesi Hukuk Kulübü, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Kulubü ve AND Dergisinin de katkılarıyla Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan amfi salonunda gerçekleştirildi.   Çalıştay, avukatlık kanununda fakülte öğrencilerinin hazırlanıp sunduğu bir değişiklik teklifini içermektedir. Öğrenci bakış açısıyla değerlendirilen "avukatlık mesleği" çalıştayın ana gündem maddesini oluşturdu.   ÇALIŞTAY RAPORU KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAK   Programa katılan Türk Hukuk Enstitüsü (THE) Adana Şube Başkanı Av. Diren Özgül, “Çalıştayın ana gündem maddesini oluşturan “Avukatlık Stajına Başlama Sınavı”nın özellikle bugünlerde hukuk camiasını yakından ilgilendiren bir konu olması sebebiyle çalıştayı düzenleyen öğrenci kardeşlerime çok teşekkür ederim. THE genel merkezimiz ve şubelerimiz Türk hukuku ve bu hukukun türlü konularında,  öteki bilim konuları ile olan ilişkileri üzerinde kıyaslamalar,  monografik araştırma ve incelemeler yapmakta ve yapmaya  devam etmektedir. Düzenlenen “Parlemento Çalıştayı"nın bundan önceki süreçte olduğu gibi bundan sonra da en yakın takipçisi ve destekçisi olacağız. Oluşturulacak çalıştay raporu da en kısa sürede eserleştirilerek kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.   Av. Özgül, ayrıca çalıştaya gelen ve genç hukukçuları yalnız bırakmayan Adana yargı camiasının değerli hakim , savcılarına ve Adana barosunun avukatlarına da teşekkürlerini iletti.    



Adana’da 33 hukuk fakültesi öğrencisinin birleşerek 2 aydır yoğun çalışmalar sonunda "Parlamento Çalıştayı Meclis Simülasyonu" Türk Hukuk Enstitüsü Gençlik Komisyonu, Çukurova Üniversitesi Hukuk Kulübü, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Kulubü ve AND Dergisinin de katkılarıyla Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan amfi salonunda gerçekleştirildi.

 

Çalıştay, avukatlık kanununda fakülte öğrencilerinin hazırlanıp sunduğu bir değişiklik teklifini içermektedir. Öğrenci bakış açısıyla değerlendirilen "avukatlık mesleği" çalıştayın ana gündem maddesini oluşturdu.

 

ÇALIŞTAY RAPORU KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAK

 

Programa katılan Türk Hukuk Enstitüsü (THE) Adana Şube Başkanı Av. Diren Özgül, “Çalıştayın ana gündem maddesini oluşturan “Avukatlık Stajına Başlama Sınavı”nın özellikle bugünlerde hukuk camiasını yakından ilgilendiren bir konu olması sebebiyle çalıştayı düzenleyen öğrenci kardeşlerime çok teşekkür ederim. THE genel merkezimiz ve şubelerimiz Türk hukuku ve bu hukukun türlü konularında,  öteki bilim konuları ile olan ilişkileri üzerinde kıyaslamalar,  monografik araştırma ve incelemeler yapmakta ve yapmaya  devam etmektedir. Düzenlenen “Parlemento Çalıştayı"nın bundan önceki süreçte olduğu gibi bundan sonra da en yakın takipçisi ve destekçisi olacağız. Oluşturulacak çalıştay raporu da en kısa sürede eserleştirilerek kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.

 

Av. Özgül, ayrıca çalıştaya gelen ve genç hukukçuları yalnız bırakmayan Adana yargı camiasının değerli hakim , savcılarına ve Adana barosunun avukatlarına da teşekkürlerini iletti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.