"Hukuk Olmazsa, Özgürlük de Olmaz"

GÜNDEM 23.04.2019 - 12:40, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2361+ kez okundu.
 

"Hukuk Olmazsa, Özgürlük de Olmaz"

  Araştırmacı Yazar Yıldıray Oğur, hukuk olmazsa özgürlüğün de olmayacağını söyledi.İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) tarafından Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde 'Hukuk ve Özgürlük' konulu konferans düzenledi. Oğur; “ Mazlumder’in Mazluma Kimlik Sorulmaz sözü bugün önem arz ediyor’ diye konuştu.   İNSAN HAKLARI OKULU KURSU GERÇEKLEŞTİRDİK Konferansın açış konuşmasını yapan Mazlumder Adana Şube Başkanı Mehmet Ali Önal, insan haklarına çok büyük önem verdiklerini belirterek, kurdukları 'İnsan Hakları Okulu'nun son aşamasında Yıldıray Oğur'u konferansa davet ettiklerini söyledi. Mazlumder Adana Şube Başkanı Ali Önal, şunları kaydetti; “ Son zamanlarda birçok Sivil Toplum Kuruluşların ses vermediği dönemde Malumderin haksızlıklara baş kaldırdığı, söyleyecek bir sözün olduğu dönemi yaşıyoruz. Bizler Mazlumder olarak bir konuya çok önem veriyoruz. Bu konuda İnsan Hakları Okulu kursumuzdur. Zor zamanlarda insan hakları açısında zor dönemlerde önem verilmesi inancı içerisindeyiz. 4.yılda İnsan Hakları okulu kurslarını tertip ettik. Mazlumder zor dönemlerde ses çıkartmaya devam ediyor, Konuğumuz Yıldıray Oğur’nda zor zamanda Güçlü kalemi ile haksızlıkları yazdı. Söyleyecek sözü olduğuna inandığımız gazetecilerden biriydi bunun için kendisini konuk ettik”.dedi   MAZLUMA KİMLİĞİ SORULMAZ Daha sonra katılımcılara Türkiye ve dünyadaki hukuk sistemini değerlendirdiği bir konferans veren Araştırmacı Yazar Yıldıray Oğur, "Hukuk olmazsa, özgürlük de olmaz. Adım dahi atamayız. Konuşamayız, iş yapamayız, verdiğimiz oyların neticesinin ve düşüncelerimizin başımıza bela olmayacağının garantisi olmaz. O yüzden hukuk, her şeyin başıdır. 41 Yaşına geldim ancak genç nesil olarak anılmaktan memnunum. Mazlumder Adana Şubesinin davetini hemen kabul etmiştim çünkü, Mazlumder’in bir tespiti var ‘Mazluma Kimliği sorulmaz’ sloganını Türkiye standartları kapsamında çok üzerinde değerlendirmişimdir. Şuanda geldiğimiz yerde bu sözün ne kadar kıymetli olduğu gösteriyor diyebilirim. Gerçekten bugüne baktığımızda herkes mazluma kimliğini soruyor. Daha önce ana okulundan dahi ödül almamıştım ancak Mazlumder ‘den ödül aldım. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz atasözü, Birisi hakkında suçlama yapmak için delile ihtiyaç vardır. İşte ateş olmayan yerden duman tutmaz düşüncesi şüpheyi delil ile eşitleyen vardır bir şeyler diye şüphe üzerinden gideriz. Bu çok yerli bakış olduğu için Bu kötü atasözü hukuk alanında varlığını sürdürmekte olduğunu görüyoruz.” Seminer sonrası Mazlumder Kayseri şubesince tertip edilen İnsan hakları Okulu kursuyerlerine belgeleri dağıtıldı. Tolu fotoğraf çekildi. Gazeteci yazar Yıldıray Ouğr’a plaket sunumu yapılmasının ardından konferans sona erdi.

 

Araştırmacı Yazar Yıldıray Oğur, hukuk olmazsa özgürlüğün de olmayacağını söyledi.İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) tarafından Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde 'Hukuk ve Özgürlük' konulu konferans düzenledi. Oğur; “ Mazlumder’in Mazluma Kimlik Sorulmaz sözü bugün önem arz ediyor’ diye konuştu.

 

İNSAN HAKLARI OKULU KURSU GERÇEKLEŞTİRDİK

Konferansın açış konuşmasını yapan Mazlumder Adana Şube Başkanı Mehmet Ali Önal, insan haklarına çok büyük önem verdiklerini belirterek, kurdukları 'İnsan Hakları Okulu'nun son aşamasında Yıldıray Oğur'u konferansa davet ettiklerini söyledi. Mazlumder Adana Şube Başkanı Ali Önal, şunları kaydetti; “ Son zamanlarda birçok Sivil Toplum Kuruluşların ses vermediği dönemde Malumderin haksızlıklara baş kaldırdığı, söyleyecek bir sözün olduğu dönemi yaşıyoruz. Bizler Mazlumder olarak bir konuya çok önem veriyoruz. Bu konuda İnsan Hakları Okulu kursumuzdur. Zor zamanlarda insan hakları açısında zor dönemlerde önem verilmesi inancı içerisindeyiz. 4.yılda İnsan Hakları okulu kurslarını tertip ettik. Mazlumder zor dönemlerde ses çıkartmaya devam ediyor, Konuğumuz Yıldıray Oğur’nda zor zamanda Güçlü kalemi ile haksızlıkları yazdı. Söyleyecek sözü olduğuna inandığımız gazetecilerden biriydi bunun için kendisini konuk ettik”.dedi

 

MAZLUMA KİMLİĞİ SORULMAZ

Daha sonra katılımcılara Türkiye ve dünyadaki hukuk sistemini değerlendirdiği bir konferans veren Araştırmacı Yazar Yıldıray Oğur, "Hukuk olmazsa, özgürlük de olmaz. Adım dahi atamayız. Konuşamayız, iş yapamayız, verdiğimiz oyların neticesinin ve düşüncelerimizin başımıza bela olmayacağının garantisi olmaz. O yüzden hukuk, her şeyin başıdır. 41 Yaşına geldim ancak genç nesil olarak anılmaktan memnunum. Mazlumder Adana Şubesinin davetini hemen kabul etmiştim çünkü, Mazlumder’in bir tespiti var ‘Mazluma Kimliği sorulmaz’ sloganını Türkiye standartları kapsamında çok üzerinde değerlendirmişimdir. Şuanda geldiğimiz yerde bu sözün ne kadar kıymetli olduğu gösteriyor diyebilirim. Gerçekten bugüne baktığımızda herkes mazluma kimliğini soruyor. Daha önce ana okulundan dahi ödül almamıştım ancak Mazlumder ‘den ödül aldım. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz atasözü, Birisi hakkında suçlama yapmak için delile ihtiyaç vardır. İşte ateş olmayan yerden duman tutmaz düşüncesi şüpheyi delil ile eşitleyen vardır bir şeyler diye şüphe üzerinden gideriz. Bu çok yerli bakış olduğu için Bu kötü atasözü hukuk alanında varlığını sürdürmekte olduğunu görüyoruz.”

Seminer sonrası Mazlumder Kayseri şubesince tertip edilen İnsan hakları Okulu kursuyerlerine belgeleri dağıtıldı. Tolu fotoğraf çekildi. Gazeteci yazar Yıldıray Ouğr’a plaket sunumu yapılmasının ardından konferans sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.