“Hukuka aykırı uygulamalardan kaçının”

18.05.2018 - 11:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1757+ kez okundu.
 

“Hukuka aykırı uygulamalardan kaçının”

Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ersun Özkan ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret eden CHP’li Zülfikar İnönü Tümer, önemli bir konuya işaret etti
“Sağlıkta, köklü bir değişim şart!” “Adana Şehir Hastanesi, imtiyazlı eczane mi oluşturacak?” ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer,  Türkiye’deki hukuksuz ve haksız uygulamaların neredeyse tüm alanlara yayıldığını vurguladı. Tümer, Eczacılık Haftası nedeniyle, Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ersun Özkan ve Yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Oda nezdinde tüm eczacıların haftasını kutlayan Tümer, ilaçlarla ilgili en eski bilgilerin Milattan Önce (MÖ) 3 bin yılına kadar dayandığını, eczacılık mesleğinin dünyanın en köklü ve saygın mesleklerinden biri olduğuna işaret etti. SAĞLIKTA KÖKLÜ DEĞİŞİM ŞART! Türkiye’deki diğer meslek gruplarında olduğu gibi eczacılıkta da çeşitli sorunlar yaşandığını, sürekli değişen mevzuatlar nedeniyle vatandaşla eczacının karşı karşıya getirildiğini ifade eden Tümer, sağlık sisteminde köklü ve sürdürülebilir bir değişimin şart olduğunu ifade etti. Eczacılık tarihinin Çukurova Bölgesi’nde de uzun yıllara dayandığını dile getiren Tümer, sağlık kurumları ve hastanelerin binasında, bahçesinde eczane açılamayacağına yönelik kanunun varlığına rağmen Adana Şehir Hastanesi’nde eczane açılması için ihaleye çıkılmasının soru işaretlerini de beraberinde getirdiğini söyledi. ECZACILARIN ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLMELİ  Adana’da kapanan bazı hastaneler nedeniyle birçok eczacının iflasla karşı karşıya olduğunu, bazılarının da eczanesini kapattığını kaydeden Tümer, “Eczacılarımızın şartlarının iyileştirilmesini beklerken yanlışta ısrar edilerek tüm hastanelerin bir araya toplandığı Adana Şehir Hastanesi içerisinde yeni bir yanlışlığa imza atarak imtiyazlı eczane oluşturma girişimleri hukuka aykırıdır. Türkiye’de maalesef hukuksuzluk rutin bir işlem haline getirildi. Biz halkımız adına, sağlık sektörü adına hukuk kuralları çerçevesinde doğru bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz. Türkiye’de yeni kanunsuzluklara meydan verilmemesi gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. 24 Haziran’dan sonra tüm bu haksız, hukuksuz ve adaletsiz uygulamalara son vereceğiz” diye konuştu. Adana Eczacılar Odası Başkanı Ersun Özkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ziyareti için Tümer’e teşekkür etti.
Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ersun Özkan ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret eden CHP’li Zülfikar İnönü Tümer, önemli bir konuya işaret etti

“Sağlıkta, köklü bir değişim şart!”

“Adana Şehir Hastanesi, imtiyazlı eczane mi oluşturacak?”

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer,  Türkiye’deki hukuksuz ve haksız uygulamaların neredeyse tüm alanlara yayıldığını vurguladı. Tümer, Eczacılık Haftası nedeniyle, Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ersun Özkan ve Yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
Oda nezdinde tüm eczacıların haftasını kutlayan Tümer, ilaçlarla ilgili en eski bilgilerin Milattan Önce (MÖ) 3 bin yılına kadar dayandığını, eczacılık mesleğinin dünyanın en köklü ve saygın mesleklerinden biri olduğuna işaret etti.
SAĞLIKTA KÖKLÜ DEĞİŞİM ŞART!
Türkiye’deki diğer meslek gruplarında olduğu gibi eczacılıkta da çeşitli sorunlar yaşandığını, sürekli değişen mevzuatlar nedeniyle vatandaşla eczacının karşı karşıya getirildiğini ifade eden Tümer, sağlık sisteminde köklü ve sürdürülebilir bir değişimin şart olduğunu ifade etti. Eczacılık tarihinin Çukurova Bölgesi’nde de uzun yıllara dayandığını dile getiren Tümer, sağlık kurumları ve hastanelerin binasında, bahçesinde eczane açılamayacağına yönelik kanunun varlığına rağmen Adana Şehir Hastanesi’nde eczane açılması için ihaleye çıkılmasının soru işaretlerini de beraberinde getirdiğini söyledi.
ECZACILARIN ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLMELİ
 Adana’da kapanan bazı hastaneler nedeniyle birçok eczacının iflasla karşı karşıya olduğunu, bazılarının da eczanesini kapattığını kaydeden Tümer, “Eczacılarımızın şartlarının iyileştirilmesini beklerken yanlışta ısrar edilerek tüm hastanelerin bir araya toplandığı Adana Şehir Hastanesi içerisinde yeni bir yanlışlığa imza atarak imtiyazlı eczane oluşturma girişimleri hukuka aykırıdır. Türkiye’de maalesef hukuksuzluk rutin bir işlem haline getirildi. Biz halkımız adına, sağlık sektörü adına hukuk kuralları çerçevesinde doğru bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz. Türkiye’de yeni kanunsuzluklara meydan verilmemesi gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. 24 Haziran’dan sonra tüm bu haksız, hukuksuz ve adaletsiz uygulamalara son vereceğiz” diye konuştu.
Adana Eczacılar Odası Başkanı Ersun Özkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ziyareti için Tümer’e teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.