HÜKÜMETLER EMEKLİYİ HEP YÜK OLARAK GÖRDÜ”

EKONOMİ 03.08.2017 - 15:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1654+ kez okundu.
 

HÜKÜMETLER EMEKLİYİ HEP YÜK OLARAK GÖRDÜ”

    ADANA-Emekliler Dayanışma Sendikası Adana Şube Başkanı Mehmet Taşkıran, değişim ve dönüşüm adı altında emeklilere yönelik yapılan yasaların olumlu tek etkisi olmadığını söyledi. “YASALARLA EMEKLİ YOKSULLAŞTIRILDI” Çıkarılan yasaların emekliyi de yaşlıyı da daha çok yoksullaştırdığını, sömürüyü meşrulaştırdığını savunan Taşkıran, “ Bu olumsuz tablo her dönemde devam etti. Hükümetler genel anlamda emekliyi hep yük olarak gördü. Gelen gideni arattı ve her gelen emekli ve yaşlıyı perişan edip gitti” dedi. 5 Mayıs 1994’te dönemin hükümetinin Dünya Bankası ve İMF ile anlaşma yaptığını anımsatan Emekliler Dayanışma Sendikası Adana Şube Başkanı Mehmet Taşkıran, şöyle devam etti: “Bu anlaşma kapsamında sosyal güvenlik sistemi toplumsal değil bireysel hale getirildi. Devlet desteğini çekti. Kanunun sürdürülebilirliği, gelir gider dengesi emekli ve çalışanlar üzerinden sağlandı. 199’da çıkarılan 4472 yasaya bağlı 6 esas yasa değiştirildi. Yeniden yapılandırma, değişim, dönüşüm adı altında emekli ve yaşlı daha da yoksullaştı. 2008 Ekim ayında Sosyal Güvenlik Reform Yasası yürürlüğe girdi. Sosyal devlet ilkesi ortadan kalktı. İktidarlar emeklilerin insanca yaşam hakkının yok edilmesinde hep hem fikir oldular. Sendikaların yok edilmesinde de de hemfikir oldular. Emekli örgütleri sisteme biat etti. Emekli maaşları erirken seyirci kaldılar. Emeklinin hukuku hep çiğnendi. Bütçe hesaplarında emekli hep yok sayıldı. Yoksullaşan yaşlıları yönlendirmek için 2004 yılında Yaşlılar Koordinasyon Merkezi kuruldu. Tüm yardımlar yerel idarecilerle birlikte çalışan bu merkezler aracılığıyla yapıldı. Yoksullaştırıp, ekmeğe muhtaç edip yardım yapmak ise onur kırıcıdır. İnsanların muhtaçlığı reklam malzemesi yapıldı.emeklilerin tek bir çaresi vardır. Örgütlü olacaklar, haklarını talep edecekler. Böyle olursa kazanan hepimiz oluruz. “ (EGEMEN)

 

 

ADANA-Emekliler Dayanışma Sendikası Adana Şube Başkanı Mehmet Taşkıran, değişim ve dönüşüm adı altında emeklilere yönelik yapılan yasaların olumlu tek etkisi olmadığını söyledi.

“YASALARLA EMEKLİ YOKSULLAŞTIRILDI”

Çıkarılan yasaların emekliyi de yaşlıyı da daha çok yoksullaştırdığını, sömürüyü meşrulaştırdığını savunan Taşkıran, “ Bu olumsuz tablo her dönemde devam etti. Hükümetler genel anlamda emekliyi hep yük olarak gördü. Gelen gideni arattı ve her gelen emekli ve yaşlıyı perişan edip gitti” dedi.

5 Mayıs 1994’te dönemin hükümetinin Dünya Bankası ve İMF ile anlaşma yaptığını anımsatan Emekliler Dayanışma Sendikası Adana Şube Başkanı Mehmet Taşkıran, şöyle devam etti:

“Bu anlaşma kapsamında sosyal güvenlik sistemi toplumsal değil bireysel hale getirildi. Devlet desteğini çekti. Kanunun sürdürülebilirliği, gelir gider dengesi emekli ve çalışanlar üzerinden sağlandı. 199’da çıkarılan 4472 yasaya bağlı 6 esas yasa değiştirildi. Yeniden yapılandırma, değişim, dönüşüm adı altında emekli ve yaşlı daha da yoksullaştı. 2008 Ekim ayında Sosyal Güvenlik Reform Yasası yürürlüğe girdi. Sosyal devlet ilkesi ortadan kalktı. İktidarlar emeklilerin insanca yaşam hakkının yok edilmesinde hep hem fikir oldular. Sendikaların yok edilmesinde de de hemfikir oldular. Emekli örgütleri sisteme biat etti. Emekli maaşları erirken seyirci kaldılar. Emeklinin hukuku hep çiğnendi. Bütçe hesaplarında emekli hep yok sayıldı. Yoksullaşan yaşlıları yönlendirmek için 2004 yılında Yaşlılar Koordinasyon Merkezi kuruldu. Tüm yardımlar yerel idarecilerle birlikte çalışan bu merkezler aracılığıyla yapıldı. Yoksullaştırıp, ekmeğe muhtaç edip yardım yapmak ise onur kırıcıdır. İnsanların muhtaçlığı reklam malzemesi yapıldı.emeklilerin tek bir çaresi vardır. Örgütlü olacaklar, haklarını talep edecekler. Böyle olursa kazanan hepimiz oluruz. “ (EGEMEN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.