HUZUREVİ HUZURSUZ!

GÜNDEM 11.10.2017 - 15:13, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1883+ kez okundu.
 

HUZUREVİ HUZURSUZ!

  Adana’da Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, aynı yerde, aynı hizmeti alan iki yaşlı arasında 750 TL’lik ücret farkı yaşlıları isyan ettiriyor.  YAŞLILAR İSYANDA! Huzurevindeki iki kişilik evlerde kalan iki yaşlıdan biri 462 lira öderken diğeri aynı yer için bin 152 lira veriyor. Bu durum, yaşlıların merkeze 2014 öncesi ve sonrasında gelmesinden kaynaklanıyor. 2014 yılından önce gelenler, huzurevine az ücret öderken, bu yıldan sonra yerleşenler 750 TL’lik fark ödeyip yaşamak zorunda kalıyor.  750 LİRA FARK OLUR MU? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca uygulanan ücret politikasının adaletsiz olduğunu belirten yaşlılar, bu durumun yeniden gözden geçirilmesi istiyor. Adının açıklanmasını istemeyen bir yaşlı: “Aldığımız emekli aylığı 1300 lira, Huzurevi’ne ise bin 152 lira ödemek zorundayım. Cebimde 150 lira ya kalıyor ya kalmıyor. Bu parayla nasıl yaşarım. Devletin bize verdiği enflasyon zammı yılda 100 lirayı bulmazken cebimizden 750 fazlardan almak da neyin nesi?” diye sordu.  BİRİKEN BORÇLARI DA ÖDEYİN! Bu arada, bazı yaşlılara 1 Ocak 2017’den sonra 750 liralık fark ücreti ödemedikleri gerekçesiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdürlüğü’nce uyarı yazısı gönderildi. Yazıda, yaşlıların ocak ayından bugüne kadar biriken 6 bin 750 lirayı ödemeleri isteniyor ve “Mağduriyet yaşatacak yaptırım ve bir kez  daha uyarıya mahal bırakmadan eksik olan oda ücreti ödemesini en kısa zamanda yapın” deniliyor. Huzurevinde 200’ü aşkın yaşlı kalıyor.

 

Adana’da Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, aynı yerde, aynı hizmeti alan iki yaşlı arasında 750 TL’lik ücret farkı yaşlıları isyan ettiriyor. 

YAŞLILAR İSYANDA!
Huzurevindeki iki kişilik evlerde kalan iki yaşlıdan biri 462 lira öderken diğeri aynı yer için bin 152 lira veriyor. Bu durum, yaşlıların merkeze 2014 öncesi ve sonrasında gelmesinden kaynaklanıyor. 2014 yılından önce gelenler, huzurevine az ücret öderken, bu yıldan sonra yerleşenler 750 TL’lik fark ödeyip yaşamak zorunda kalıyor. 

750 LİRA FARK OLUR MU?
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca uygulanan ücret politikasının adaletsiz olduğunu belirten yaşlılar, bu durumun yeniden gözden geçirilmesi istiyor. Adının açıklanmasını istemeyen bir yaşlı: “Aldığımız emekli aylığı 1300 lira, Huzurevi’ne ise bin 152 lira ödemek zorundayım. Cebimde 150 lira ya kalıyor ya kalmıyor. Bu parayla nasıl yaşarım. Devletin bize verdiği enflasyon zammı yılda 100 lirayı bulmazken cebimizden 750 fazlardan almak da neyin nesi?” diye sordu. 

BİRİKEN BORÇLARI DA ÖDEYİN!
Bu arada, bazı yaşlılara 1 Ocak 2017’den sonra 750 liralık fark ücreti ödemedikleri gerekçesiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdürlüğü’nce uyarı yazısı gönderildi. Yazıda, yaşlıların ocak ayından bugüne kadar biriken 6 bin 750 lirayı ödemeleri isteniyor ve “Mağduriyet yaşatacak yaptırım ve bir kez  daha uyarıya mahal bırakmadan eksik olan oda ücreti ödemesini en kısa zamanda yapın” deniliyor. Huzurevinde 200’ü aşkın yaşlı kalıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.