İdeal kilo beden ve ruh sağlığının koruyucusu

25.12.2018 - 17:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1414+ kez okundu.
 

İdeal kilo beden ve ruh sağlığının koruyucusu

  Her insanın ideal kilosuna yakın olması gerektiğini belirten Vücut Geliştirme ve Fitness Milli Antrenörü Soner Kul, beden kitle endeksinin önemine değindi. Soner Kul, “Buna göre insanların boy ve kilosuna uygun ideal kilolarını hesaplayabiliyoruz. Örneğin 1.80 cm boyunda, 25 yaşındaki bir erkeğin endeksteki ideal kilosu 72 olarak çıkıyor. Bir insanın ideal kiloda olması fiziken ve psikolojik olarak kendisini iyi hmesini sağlar” dedi.   İDEAL KİLO BEDEN VE RUH SAĞLIĞI AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ İdeal kilosunun dışına çıkan, yüksek kilolarda olan insanların genellikle psikolojik ve fiziksel olarak bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirten Soner Kul, “Bunun sonucu olarak da daha fazla yemek yiyor ve kilosu artıyor. İdeal kilonun üzerinde olunması böyle bir kısır döngüye yol açabiliyor. Yüksek kilo tıbben de kanıtlandığı üzere solunum problemleri, tansiyon, şeker, kolesterol hastalıklarına yol açabiliyor. Fazla kilosu bulunan insanların kanındaki karbondioksit oranı yükselince nefes darlığı rahatsızlığı ortaya çıkıyor. Lenf salgılarında yaşanan sorunlarla birlikte ayaklarda mantar sorunu oluşabiliyor. Yüksek tansiyon, kolesterol ve insilün direncindeki bozukluklar, troid hastalıkları, demir eksikliği, D vitamini eksikliği, B 12 eksikliği kilo vermeyi zorlaştıran rahatsızlıklar olarak sıralanabilir. Bu nedenlerden dolayı kişi kilo almaya başlayınca bu kez psikolojik rahatsızlıklar da baş gösterebiliyor. Hatta kadınlarda anoreksiya hastalığına da neden olabiliyor. Büyük oranda kas kaybedilmesine neden olan bu hastalık, kalp krizi geçirme riski ve başka ciddi sağlık sorunları yaşama olasılığını artırıyor” diye konuştu.

 

Her insanın ideal kilosuna yakın olması gerektiğini belirten Vücut Geliştirme ve Fitness Milli Antrenörü Soner Kul, beden kitle endeksinin önemine değindi. Soner Kul, “Buna göre insanların boy ve kilosuna uygun ideal kilolarını hesaplayabiliyoruz. Örneğin 1.80 cm boyunda, 25 yaşındaki bir erkeğin endeksteki ideal kilosu 72 olarak çıkıyor. Bir insanın ideal kiloda olması fiziken ve psikolojik olarak kendisini iyi hmesini sağlar” dedi.

 

İDEAL KİLO BEDEN VE RUH SAĞLIĞI AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

İdeal kilosunun dışına çıkan, yüksek kilolarda olan insanların genellikle psikolojik ve fiziksel olarak bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirten Soner Kul, “Bunun sonucu olarak da daha fazla yemek yiyor ve kilosu artıyor. İdeal kilonun üzerinde olunması böyle bir kısır döngüye yol açabiliyor. Yüksek kilo tıbben de kanıtlandığı üzere solunum problemleri, tansiyon, şeker, kolesterol hastalıklarına yol açabiliyor.

Fazla kilosu bulunan insanların kanındaki karbondioksit oranı yükselince nefes darlığı rahatsızlığı ortaya çıkıyor. Lenf salgılarında yaşanan sorunlarla birlikte ayaklarda mantar sorunu oluşabiliyor. Yüksek tansiyon, kolesterol ve insilün direncindeki bozukluklar, troid hastalıkları, demir eksikliği, D vitamini eksikliği, B 12 eksikliği kilo vermeyi zorlaştıran rahatsızlıklar olarak sıralanabilir. Bu nedenlerden dolayı kişi kilo almaya başlayınca bu kez psikolojik rahatsızlıklar da baş gösterebiliyor. Hatta kadınlarda anoreksiya hastalığına da neden olabiliyor. Büyük oranda kas kaybedilmesine neden olan bu hastalık, kalp krizi geçirme riski ve başka ciddi sağlık sorunları yaşama olasılığını artırıyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.