İHH’ye kurban bağışının bedeli 900 TL

GÜNDEM 30.06.2020 - 16:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1171+ kez okundu.
 

İHH’ye kurban bağışının bedeli 900 TL

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kurban Bayramı için bir kurban bedelini 900 lira olarak belirledi. İHH Adana Şube Başkanı Mahmut Eraslan, “Vatandaşların kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya talibiz” dedi. Eraslan, bayram için yoksul ve yetim çocuklarını sevindirmenin bedelini ise 150 TL olarak açıkladı.  Eraslan, vakıf yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İHH’nin 28 yıldan bu yana afetlerde ve savaşlarda yardıma ihtiyaç duyanların yanında olduğunu kaydeden Eraslan, “Ülkemizde 81 il ve yüzlerce ilçede, dünyada ise 8 ayrı ülkede tüm insanlığın hizmetindeyiz” dedi.  Elazığ-Malatya depreminde 540 arama kurtarma – insanî yardım gönüllüsüyle insanları enkazdan kurtardıklarına dikkat çeken Eraslan, Valilik aracılığıyla çadırlar kurup, soba, kıyafet, gıda, battaniye, sıcak yemek dağıttıklarını bildirdi.  Eraslan, şunları kaydetti: “Korona virüs salgını sebebiyle kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak Vefa Sosyal Destek Grupları’nda önemli başarılara imza attık. Sokağa çıkma yasağı günleri dâhil sürekli ihtiyaç sahiplerine gıda ve ihtiyaç malzemeleri ulaştırdı; 150 bin maske, 8 milyonu aşkın nakit desteği sağladık. Ramazanda ülkemizde ve İslam dünyasının 8 kritik bölgesinde 200 bini aşkın gıda ve ihtiyaç kolisi dağıttık; 107 bin yoksul-yetim çocuğa bayramlık giydirdik.” İHH’nin geçen yılki Kurban Bayramı destekleri ile 93 ülkede 2 milyon 57 bin ihtiyaç sahibine 51 bin 447 kurban hissesi ulaştırdığını hatırlatan İHH Adana Şube Başkanı Mahmut Eraslan, “Bu yıl hayırseverlerin desteğiyle 54 ülkede bizi bekleyen yüz binlerce ihtiyaç sahibinin sevincine ortak olacak, yoksul ve yetim çocuklara bayramlık giydireceğiz. Bağış kurban vekâletlerinize ve yoksul-yetim çocuklarımızın bayramlıklarını temin etmemiz için bağışlarınıza talibiz” dedi.  Bağışta bulunmak hayırseverler https://www.adanaihh.org.tr/ adresinden İHH’ye ulaşabilecek, ayrıca 0 (322) 351 42 42 numaralı danışma hattını arayabilecek.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kurban Bayramı için bir kurban bedelini 900 lira olarak belirledi. İHH Adana Şube Başkanı Mahmut Eraslan, “Vatandaşların kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya talibiz” dedi. Eraslan, bayram için yoksul ve yetim çocuklarını sevindirmenin bedelini ise 150 TL olarak açıkladı. 

Eraslan, vakıf yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İHH’nin 28 yıldan bu yana afetlerde ve savaşlarda yardıma ihtiyaç duyanların yanında olduğunu kaydeden Eraslan, “Ülkemizde 81 il ve yüzlerce ilçede, dünyada ise 8 ayrı ülkede tüm insanlığın hizmetindeyiz” dedi. 
Elazığ-Malatya depreminde 540 arama kurtarma – insanî yardım gönüllüsüyle insanları enkazdan kurtardıklarına dikkat çeken Eraslan, Valilik aracılığıyla çadırlar kurup, soba, kıyafet, gıda, battaniye, sıcak yemek dağıttıklarını bildirdi. 
Eraslan, şunları kaydetti: “Korona virüs salgını sebebiyle kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak Vefa Sosyal Destek Grupları’nda önemli başarılara imza attık. Sokağa çıkma yasağı günleri dâhil sürekli ihtiyaç sahiplerine gıda ve ihtiyaç malzemeleri ulaştırdı; 150 bin maske, 8 milyonu aşkın nakit desteği sağladık. Ramazanda ülkemizde ve İslam dünyasının 8 kritik bölgesinde 200 bini aşkın gıda ve ihtiyaç kolisi dağıttık; 107 bin yoksul-yetim çocuğa bayramlık giydirdik.”
İHH’nin geçen yılki Kurban Bayramı destekleri ile 93 ülkede 2 milyon 57 bin ihtiyaç sahibine 51 bin 447 kurban hissesi ulaştırdığını hatırlatan İHH Adana Şube Başkanı Mahmut Eraslan, “Bu yıl hayırseverlerin desteğiyle 54 ülkede bizi bekleyen yüz binlerce ihtiyaç sahibinin sevincine ortak olacak, yoksul ve yetim çocuklara bayramlık giydireceğiz. Bağış kurban vekâletlerinize ve yoksul-yetim çocuklarımızın bayramlıklarını temin etmemiz için bağışlarınıza talibiz” dedi. 
Bağışta bulunmak hayırseverler https://www.adanaihh.org.tr/ adresinden İHH’ye ulaşabilecek, ayrıca 0 (322) 351 42 42 numaralı danışma hattını arayabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.