“İHRACATÇININ BÜYÜMEYE KATKISI SÜRECEK”

EKONOMİ 31.03.2018 - 07:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2477+ kez okundu.
 

“İHRACATÇININ BÜYÜMEYE KATKISI SÜRECEK”

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, bugün yüzde 7.4 olarak açıklanan büyüme rakamlarına ilişkin bir açıklama yaptı.
Gülle Açıklamasında şunları söyledi:             “Türkiye ekonomisi 2017 yılında beklentilerin de üzerinde bir oranla yüzde 7,4 oranında büyümüştür. 2016 yılına kıyasla büyümemiz 2 kat daha fazla artmıştır. İhracatçısının sorunlarına her zaman çözüm odaklı yaklaşan ve bu büyüme rakamlarının oluşmasında çok büyük emekleri olan Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’nin müjdesini verdiği üzere Dünya ekonomisinin yüzde 85’ini oluşturan G20 ekonomileri içerisinde de 1. Sıradayız. OECD ülkeleri içerisinde ise ne mutlu ki İrlanda’dan sonra büyüyen en büyük ekonomi olduk.             Geçtiğimiz son birkaç yılda yaşadığımız onca badireye rağmen hiçbir zaman yılmadık; daha çok çalıştık, daha çok ürettik! Hain darbe teşebbüsünün hemen ardından 2017 yılında ihracatta ve büyümede rekorlar kıracağız dediğimizde bizi gerçekçilikten uzak olmakla suçlayanlar bu büyüme rakamlarının sadece başlangıç olduğunu çok iyi bilmelidirler. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde bu millet; Afrin’deki kahraman askeriyle, Dünya’da adım atmadık yer bırakmayan ihracatçısıyla, esnafıyla, tüccarıyla “Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye” için şahlanışa geçmiştir. 2018 yılında ve takip eden yıllarda sürdürülebilir büyümenin anahtarı ihracatımızın yeni rekorlar kırabilmesi için durmaksızın çalışan “Türkiye’nin Milli Gücü” ihracatçılar olarak bunun sözünü veriyor; “Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye” mefkuremizi ilan ediyoruz. İhracatımızın büyümeye sağladığı pozitif katkı ile rekorlar kıran ülkemiz; katma değerli ihracatıyla ve yükselen büyüme trendiyle birlikte daha çok rekorlar kıracak ve bir çok başarıya imza atacaktır”
İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, bugün yüzde 7.4 olarak açıklanan büyüme rakamlarına ilişkin bir açıklama yaptı.

Gülle Açıklamasında şunları söyledi:

            “Türkiye ekonomisi 2017 yılında beklentilerin de üzerinde bir oranla yüzde 7,4 oranında büyümüştür. 2016 yılına kıyasla büyümemiz 2 kat daha fazla artmıştır. İhracatçısının sorunlarına her zaman çözüm odaklı yaklaşan ve bu büyüme rakamlarının oluşmasında çok büyük emekleri olan Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’nin müjdesini verdiği üzere Dünya ekonomisinin yüzde 85’ini oluşturan G20 ekonomileri içerisinde de 1. Sıradayız. OECD ülkeleri içerisinde ise ne mutlu ki İrlanda’dan sonra büyüyen en büyük ekonomi olduk.

            Geçtiğimiz son birkaç yılda yaşadığımız onca badireye rağmen hiçbir zaman yılmadık; daha çok çalıştık, daha çok ürettik! Hain darbe teşebbüsünün hemen ardından 2017 yılında ihracatta ve büyümede rekorlar kıracağız dediğimizde bizi gerçekçilikten uzak olmakla suçlayanlar bu büyüme rakamlarının sadece başlangıç olduğunu çok iyi bilmelidirler. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde bu millet; Afrin’deki kahraman askeriyle, Dünya’da adım atmadık yer bırakmayan ihracatçısıyla, esnafıyla, tüccarıyla “Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye” için şahlanışa geçmiştir. 2018 yılında ve takip eden yıllarda sürdürülebilir büyümenin anahtarı ihracatımızın yeni rekorlar kırabilmesi için durmaksızın çalışan “Türkiye’nin Milli Gücü” ihracatçılar olarak bunun sözünü veriyor; “Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye” mefkuremizi ilan ediyoruz. İhracatımızın büyümeye sağladığı pozitif katkı ile rekorlar kıran ülkemiz; katma değerli ihracatıyla ve yükselen büyüme trendiyle birlikte daha çok rekorlar kıracak ve bir çok başarıya imza atacaktır”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.