İhracatçılar Antalya’da Buluştu

GÜNDEM 03.10.2017 - 16:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1584+ kez okundu.
 

İhracatçılar Antalya’da Buluştu

  Türkiye ihracatının özel sektör kanadının en üst örgütü olan, Türkiye İhracatçılar Meclisi; Yönetim Kurulu üyeleri, Sektörler Konseyi üyeleri, İhracatçı Birlik Başkanları  ile Antalya ‘da bir araya geldi. Bölgemizi Akdeniz İhracatçılar Birlik Başkanı Alican Yamanyılmaz temsil etti.Yamanyılmaz ; 2017 Eylül ayı ihracatının geçen yılın eylül ayına göre yüzde 8.9 artarak 11 milyar 337 milyon dolar olduğunu söyledi.Bu artiştan bölgemizin de pay aldığını son sekiz ayda Irak’a yapılan ihracatın % 25 arttığını belirtti.  Türkiye'nin miktar bazındaki ihracatının da  Eylül ayında yüzde 2,1 artarak 8,6 milyon ton olurken, ilk dokuz ayda yüzde 11,7 artış gösterdiğini dile getirdi. İhracatın 2017 Hedefi 156.5 Milyar Dolar  Başbakan Yardımcısı  Mehmet Şimşek tarafından açıklanan 2018-20 Orta Vadeli Programı için "2017 ihracat hedefi 153.3 milyar dolardan 156.5 milyar dolara revize edildi.  İhracat başarımıza bağlı olarak OVP'nin yukarı yönlü revize edilmesinin gururunu yaşıyoruz. Azmimiz ve çalışkanlığımız ile OVP'deki ihracat hedeflerini yakalayacağımızdan emin, aşacağımızdan son derece umutluyuz" değerlendirmesinde bulundu. Kuzey Irak ta ki Son Durum Nedir ? “Kuzey  Irak'taki referandum süreciyle ilgili  Bağdat'la yakınlaşmanın etkilerini değerlendiren Yamanyılmaz  "Geçen sene merkezi yönetimle sorunlar yaşanıyordu  ve  bu bölgeye yapılan ihracatta düşüş yaşanmıştı.Sayın başbakanımız bir ziyaret gerçekleştirdi ve o günden beri 8 aylık rakamlara bakıldığında  Irak ihracatında yüzde 26'lık artış var. Sadece bu ay yüzde 2'ye düştü artış. Aslında bundan sonrası önemli. Çünkü özellikle biz ihracatın neredeyse yüzde 100'e yakın kısmını karayoluyla ve Habur sınır kapısından gerçekleştiriyoruz. O yüzden geçişte bir sıkıntı olunca burada başka sorunlar karşımıza çıkar. Hükümetimizin alacağı kararları bekliyoruz" dedi.

 

Türkiye ihracatının özel sektör kanadının en üst örgütü olan, Türkiye İhracatçılar Meclisi; Yönetim Kurulu üyeleri, Sektörler Konseyi üyeleri, İhracatçı Birlik Başkanları  ile Antalya ‘da bir araya geldi.

Bölgemizi Akdeniz İhracatçılar Birlik Başkanı Alican Yamanyılmaz temsil etti.Yamanyılmaz ; 2017 Eylül ayı ihracatının geçen yılın eylül ayına göre yüzde 8.9 artarak 11 milyar 337 milyon dolar olduğunu söyledi.Bu artiştan bölgemizin de pay aldığını son sekiz ayda Irak’a yapılan ihracatın % 25 arttığını belirtti.  Türkiye'nin miktar bazındaki ihracatının da  Eylül ayında yüzde 2,1 artarak 8,6 milyon ton olurken, ilk dokuz ayda yüzde 11,7 artış gösterdiğini dile getirdi.

İhracatın 2017 Hedefi 156.5 Milyar Dolar

 Başbakan Yardımcısı  Mehmet Şimşek tarafından açıklanan 2018-20 Orta Vadeli Programı için "2017 ihracat hedefi 153.3 milyar dolardan 156.5 milyar dolara revize edildi.  İhracat başarımıza bağlı olarak OVP'nin yukarı yönlü revize edilmesinin gururunu yaşıyoruz. Azmimiz ve çalışkanlığımız ile OVP'deki ihracat hedeflerini yakalayacağımızdan emin, aşacağımızdan son derece umutluyuz" değerlendirmesinde bulundu.

Kuzey Irak ta ki Son Durum Nedir ?

“Kuzey  Irak'taki referandum süreciyle ilgili  Bağdat'la yakınlaşmanın etkilerini değerlendiren Yamanyılmaz  "Geçen sene merkezi yönetimle sorunlar yaşanıyordu  ve  bu bölgeye yapılan ihracatta düşüş yaşanmıştı.Sayın başbakanımız bir ziyaret gerçekleştirdi ve o günden beri 8 aylık rakamlara bakıldığında  Irak ihracatında yüzde 26'lık artış var. Sadece bu ay yüzde 2'ye düştü artış. Aslında bundan sonrası önemli. Çünkü özellikle biz ihracatın neredeyse yüzde 100'e yakın kısmını karayoluyla ve Habur sınır kapısından gerçekleştiriyoruz. O yüzden geçişte bir sıkıntı olunca burada başka sorunlar karşımıza çıkar. Hükümetimizin alacağı kararları bekliyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.