İKTİDAR YANDAŞLARINI DAHA DA ZENGİN ETME GAYRETİNDE

SİYASET 24.12.2020 - 13:02, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1424+ kez okundu.
 

İKTİDAR YANDAŞLARINI DAHA DA ZENGİN ETME GAYRETİNDE

  Çiftçimizin haklı haykırışlarının yanında olmaya ve Meclis’de tüm çiftçilerimizin haklarını savunmaya kararlıyız.Çulhaoğlu yaptığı açıklamada; Ak Parti iktidarı iki ay önce 30 Ekim 2020'de yayımladığı ek karar ile buğday, arpa ve mısırın yüzde 20 olan gümrük vergisini 31 Aralık 2020'ye kadar sıfırlamış ve bizde İyi Parti olarak “Bırakınyabancı ülke çiftçilerini zengin etmeyi, çiftçimizin girdi maliyetlerini düşürün, hem milletimiz ucuz sebze-meyve yesin hem de bizim çiftçimiz kazansın, yaptığınız ithalatlarla ülkemizdeki üreticilerimizitarımdan soğutuyor ve göçe zorluyorsunuz”diyerek eleştirilerimizi yapmış ve Soru Önergelerimizi vermiştik. Ak Parti İktidarı bu eleştirilerimizi duymadığı gibi, 16.12.2020 perşembe günkü Resmi Gazetede yayımlanan ve 95/7606 sayılı ek karar ile ithalat rejimi kararının (1) sayılı ekindekiCumhurbaşkanı kararındabuğday, karabuğday, arpa, darı, cin mısırı, kinoa ve kırık pirinç ithalatında uygulanan yüzde 20 gümrük vergisini Nisan 2021 sonuna kadar sıfır olarak uygulanmaya devam edecektir. Bu ithalat kararı, uzun süredir söylemekte olduğumuz iktidarın beceriksiz tarım politikalarının bir sonucudur. Bu yeni ek kararla özellikle arpa ve buğday gibi temel tarımsal ürünlerdeki ithalat kararı yaz ayları başında ürün almaya başlayacak olan yerli üreticimizi zor durumda bırakacağı gibi, başta ekmek olmak üzere her şeye zam geleceğinin işaretidir.Bunu bilinçli yaptıklarını bir kez daha iddia ediyorum. Ekilebilir Tarım alanlarını bir bir yok eden ve betona, kum, taş, mermer ocağına gömen iktidar, yandaşlarını daha da zengin etmeye, üreticimizi yok etmeye devam ediyor. Biz İyi Parti olarak çiftçimizin haklı haykırışlarının yanında olmaya ve Mecliste sonuna kadar haklarını savunmaya kararlıyız. Üreticimiz umut var olsun. Yakında İyi ve Cesurlar gelecek, ekilmedik bir karış tarım arazisi kalmayacak, hem köylümüz ve çiftçimiz hak ettiği değere kavuşacak, hem de ülkemizin betona gömülmesinin önüne geçilecektir.Çiftçinin yanında yer almayan Tarım Kredi Kooperatiflerinin fahiş faiz uygulamaları da sona erdirilecek, üreticimizin arazileri, malları ve traktörleri haciz edilmeyecektir.

 

Çiftçimizin haklı haykırışlarının yanında olmaya ve Meclis’de tüm çiftçilerimizin haklarını savunmaya kararlıyız.Çulhaoğlu yaptığı açıklamada;

Ak Parti iktidarı iki ay önce 30 Ekim 2020'de yayımladığı ek karar ile buğday, arpa ve mısırın yüzde 20 olan gümrük vergisini 31 Aralık 2020'ye kadar sıfırlamış ve bizde İyi Parti olarak “Bırakınyabancı ülke çiftçilerini zengin etmeyi, çiftçimizin girdi maliyetlerini düşürün, hem milletimiz ucuz sebze-meyve yesin hem de bizim çiftçimiz kazansın, yaptığınız ithalatlarla ülkemizdeki üreticilerimizitarımdan soğutuyor ve göçe zorluyorsunuz”diyerek eleştirilerimizi yapmış ve Soru Önergelerimizi vermiştik.

Ak Parti İktidarı bu eleştirilerimizi duymadığı gibi, 16.12.2020 perşembe günkü Resmi Gazetede yayımlanan ve 95/7606 sayılı ek karar ile ithalat rejimi kararının (1) sayılı ekindekiCumhurbaşkanı kararındabuğday, karabuğday, arpa, darı, cin mısırı, kinoa ve kırık pirinç ithalatında uygulanan yüzde 20 gümrük vergisini Nisan 2021 sonuna kadar sıfır olarak uygulanmaya devam edecektir.

Bu ithalat kararı, uzun süredir söylemekte olduğumuz iktidarın beceriksiz tarım politikalarının bir sonucudur. Bu yeni ek kararla özellikle arpa ve buğday gibi temel tarımsal ürünlerdeki ithalat kararı yaz ayları başında ürün almaya başlayacak olan yerli üreticimizi zor durumda bırakacağı gibi, başta ekmek olmak üzere her şeye zam geleceğinin işaretidir.Bunu bilinçli yaptıklarını bir kez daha iddia ediyorum. Ekilebilir Tarım alanlarını bir bir yok eden ve betona, kum, taş, mermer ocağına gömen iktidar, yandaşlarını daha da zengin etmeye, üreticimizi yok etmeye devam ediyor. Biz İyi Parti olarak çiftçimizin haklı haykırışlarının yanında olmaya ve Mecliste sonuna kadar haklarını savunmaya kararlıyız.

Üreticimiz umut var olsun. Yakında İyi ve Cesurlar gelecek, ekilmedik bir karış tarım arazisi kalmayacak, hem köylümüz ve çiftçimiz hak ettiği değere kavuşacak, hem de ülkemizin betona gömülmesinin önüne geçilecektir.Çiftçinin yanında yer almayan Tarım Kredi Kooperatiflerinin fahiş faiz uygulamaları da sona erdirilecek, üreticimizin arazileri, malları ve traktörleri haciz edilmeyecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.