İLAÇ FİYATINA ZAM EMEKLİNİN BELİNİ BÜKECEK

EKONOMİ 14.02.2019 - 16:28, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1680+ kez okundu.
 

İLAÇ FİYATINA ZAM EMEKLİNİN BELİNİ BÜKECEK

Emekliler Dayanışma Sendikası Başkanı Mehmet Taşkıran:
  Emekliler Dayanışma Sendikası Başkanı Mehmet Taşkıran, ilaç fiyatlarına yapılacak zammın büyük kısmı hastalıklarla mücadele eden emeklileri zor durumda bırakacağını söyledi.  Taşkıran yaptığı açıklamada, son zamanlarda iğneden ipliğe yapılan zamların zaten zor koşullar altında hayatını sürdürmeye çalışan emeklilerin hayatını daha güçleştirdiğini bildirdi. Taşkıran, sebze fiyatlarının alabildiğine yükseldiğini, elektrik, su, doğalgaz ve elektrik fiyatlarına yapılan son zamlardan sonra emeklinin adeta belinin büküldüğünü hatırlattı. Yerel seçimlerin memlekete hayırlı olmasını dileyen Taşkıran, “Hükümetin her günü müjdeli haberler verdiğini gazetelerde okuyoruz. Ancak emeklilerle ilgili müjdeli haberlere hiç rastlamıyoruz. Bugün en düşük emekli maaşı açlık sınırının bile altında. Bu şartlarda yaşamak adeta imkansız. Biz de biraz nefes almak istiyoruz. Her emeklinin daha iyi yaşamaya hakkı var. Zorunlu ihtiyaçlarını karşılamaktan  başka işe yaramayan emekli maaşı, emekliye ne iyi bir gezmeyi, ne iyi bir giyinmeyi veriyor. Sosyal yaşamdan kendisini soyutlayan emekliler ancak bir köşede günlerini bir bardak çay içerek geçiriyor.” diye konuştu.  Taşkıran, çoğu zaman işsiz oğluna bakan, işsiz damadına kol kanat geren emeklilerin toplumun vicdanı olduğunu sözlerine ekledi.
Emekliler Dayanışma Sendikası Başkanı Mehmet Taşkıran:

 

Emekliler Dayanışma Sendikası Başkanı Mehmet Taşkıran, ilaç fiyatlarına yapılacak zammın büyük kısmı hastalıklarla mücadele eden emeklileri zor durumda bırakacağını söyledi. 
Taşkıran yaptığı açıklamada, son zamanlarda iğneden ipliğe yapılan zamların zaten zor koşullar altında hayatını sürdürmeye çalışan emeklilerin hayatını daha güçleştirdiğini bildirdi. Taşkıran, sebze fiyatlarının alabildiğine yükseldiğini, elektrik, su, doğalgaz ve elektrik fiyatlarına yapılan son zamlardan sonra emeklinin adeta belinin büküldüğünü hatırlattı. Yerel seçimlerin memlekete hayırlı olmasını dileyen Taşkıran, “Hükümetin her günü müjdeli haberler verdiğini gazetelerde okuyoruz. Ancak emeklilerle ilgili müjdeli haberlere hiç rastlamıyoruz. Bugün en düşük emekli maaşı açlık sınırının bile altında. Bu şartlarda yaşamak adeta imkansız. Biz de biraz nefes almak istiyoruz. Her emeklinin daha iyi yaşamaya hakkı var. Zorunlu ihtiyaçlarını karşılamaktan  başka işe yaramayan emekli maaşı, emekliye ne iyi bir gezmeyi, ne iyi bir giyinmeyi veriyor. Sosyal yaşamdan kendisini soyutlayan emekliler ancak bir köşede günlerini bir bardak çay içerek geçiriyor.” diye konuştu. 
Taşkıran, çoğu zaman işsiz oğluna bakan, işsiz damadına kol kanat geren emeklilerin toplumun vicdanı olduğunu sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.