İLAÇ GİBİ GELDİ!

GÜNDEM 14.01.2021 - 16:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1315+ kez okundu.
 

İLAÇ GİBİ GELDİ!

  Adana’da çiftçinin uzun süredir beklediği yağışlar başladı. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, yağmurun ovada ekili buğday,  soğan ile sebze ve meyvelere ilaç gibi geldiğini söyledi.  VERİMLERİ ARTACAK  Doğan, en az yağışların geçen sene yaşandığına dikkat çekerek, bazı yerlerde kurak havadan dolayı toprağın çatladığının görüldüğünü anımsattı. Meteoroloji yetkilileriyle sürekli irtibat halinde olduklarını anlatan Doğan, bugünlerde yağışların başlayacağının tahmin edildiğini dile getirdi. Yağışlar öncesi çiftçilerin buğday ekili alanları gübrelediklerini aktaran Doğan, bu sayede ürünlerin verimlerinin yükseleceğini de bildirdi.  TOPRAK ÇATLAMIŞTI! Doğan, “Yağışlar böyle devam ederse çok güzel. Geçen yıl Aralık ayı  içerisinde bir miktar yağış oldu. Ancak bu buğday, sebze ekili alanlar ile bahçeler için yetersizdi. Bu yağmurlar olmasaydı, kötü olurdu. Toprak artık çatlamış ve bitki kendini zor idare eder hale gelmişti. Yağış öncesi çiftçilerimiz gübrede atınca bu yağışlar bulunmaz bir nimet oldu” ifadelerini kullandı.  ARALIKLARLA YAĞARSA ÇOK İYİ OLUR Doğan, yağışların Pazar gününe kadar devam etmesinin beklendiğini anlatarak, sel ve taşkınlara sebep olmadan aralıklarla yağacak yağmurların, barajları da doldurmasını arzu ederiz. Su meyvenin cildini temizler, kalitesini ve aromasını artırır. Aşırı olmadığı sürece yağışlar tarla bitkileri ile bahçeler için ilaçtır. Bu yağışların olması buğday ve soğan ile sebze meyve için yeterli gelecektir” dedi.

 

Adana’da çiftçinin uzun süredir beklediği yağışlar başladı. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, yağmurun ovada ekili buğday,  soğan ile sebze ve meyvelere ilaç gibi geldiğini söyledi. 
VERİMLERİ ARTACAK 
Doğan, en az yağışların geçen sene yaşandığına dikkat çekerek, bazı yerlerde kurak havadan dolayı toprağın çatladığının görüldüğünü anımsattı. Meteoroloji yetkilileriyle sürekli irtibat halinde olduklarını anlatan Doğan, bugünlerde yağışların başlayacağının tahmin edildiğini dile getirdi. Yağışlar öncesi çiftçilerin buğday ekili alanları gübrelediklerini aktaran Doğan, bu sayede ürünlerin verimlerinin yükseleceğini de bildirdi. 
TOPRAK ÇATLAMIŞTI!
Doğan, “Yağışlar böyle devam ederse çok güzel. Geçen yıl Aralık ayı  içerisinde bir miktar yağış oldu. Ancak bu buğday, sebze ekili alanlar ile bahçeler için yetersizdi. Bu yağmurlar olmasaydı, kötü olurdu. Toprak artık çatlamış ve bitki kendini zor idare eder hale gelmişti. Yağış öncesi çiftçilerimiz gübrede atınca bu yağışlar bulunmaz bir nimet oldu” ifadelerini kullandı. 
ARALIKLARLA YAĞARSA ÇOK İYİ OLUR
Doğan, yağışların Pazar gününe kadar devam etmesinin beklendiğini anlatarak, sel ve taşkınlara sebep olmadan aralıklarla yağacak yağmurların, barajları da doldurmasını arzu ederiz. Su meyvenin cildini temizler, kalitesini ve aromasını artırır. Aşırı olmadığı sürece yağışlar tarla bitkileri ile bahçeler için ilaçtır. Bu yağışların olması buğday ve soğan ile sebze meyve için yeterli gelecektir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.