İlk Bağlantılara ‘Büyükelçi Ödülü’

EKONOMİ 28.09.2017 - 13:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2260+ kez okundu.
 

İlk Bağlantılara ‘Büyükelçi Ödülü’

Adanalı şirketlerin Beyrut çıkarması başarıyla sonuçlandı…
  Adana firmaları, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen Lübnan İş Heyeti Ziyareti’nin meyvelerini hızlı aldı. İlk bağlantıları kuran firmalar, Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes tarafından ödüllendirildi. 5 Adanalı şirket 6 Lübnanlı şirketle iş bağlantısı gerçekleştirdi. Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ortaklığıyla kurulan ATAK AŞ, kalkınma alanında kentin ihracat artışına yönelik faaliyetlerini ara vermeden sürdürüyor. Lübnan İş Heyetini Organize eden ATAK AŞ’nin Lübnan’da gerçekleştirilen etkinliğine Adana’dan farklı sektörde 10 şirketin 25 temsilcisi katıldı. Etkinlik, Adana şirketlerinin temsilcilerinin Lübnanlı işadamlarıyla görüşmeleriyle başladı. Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, görüşmelerde ilk bağlantıyı kuran Beta Transformatör, Baroque Polistren, Güney Çelik Hasır, Agakim Kimya ve Trend Hijyen’e ödül verdi. Gün boyu süren ikili iş görüşmelerinde 5 Adanalı şirket 6 Lübnanlı şirketle ihracat bağlantısı kurarken katılımcı diğer şirketler de ürünlerini tanıtma, ihracat için ön görüşme yapma imkanı buldu. Farklı sektörlerden çok sayıda Lübnanlı iş insanlarının katıldığı etkinlikte Adana Hacı Sabancı OSB ve Çukurova Kalkınma Ajansı yetkilileri de bölgenin potansiyelini ve yatırım imkanlarını sundular. AYNI DENİZİN KIYISINDAYIZ Beyrut’taki ikili görüşmelerin açılış törenine Büyükelçi Erciyes’in yanı sıra, Lübnan Türk İş Konseyi Başkanı Wajih Bizri, Beyrut Ticaret Sanayi Tarım Odası yöneticileri, çok sayına Lübnanlı iş insanı katıldı. Törenin açılışında konuşan TC Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, aynı denizin iki kıyısını paylaşan Adana ve Beyrut’un işbirliği yapması durumunda önemli başarı yakalanacağını belirterek, “Çukurova’nın merkezi konumundaki Adana önemli bir sanayi kenti. Lübnan’la ticaret yapmak demek dünya ticaretinde söz sahibi Lübnan diasporasıyla gücü birleştirmek anlamına gelir ki bu birlikteliğinde kolay kolay kimse rakibi olamaz. Bölgeden daha fazla iş insanı Lübnan’a dış ticaret için gelmeli” dedi. UÇUŞLAR TİCARETE YANSIDI Lübnan Türk İş Konseyi Başkanı Wajih Bizri de bir süredir iki ülke iş insanını bir araya getirme çabasında olan ATAK AŞ ve Refleks Gazetesi’ne teşekkür etti. Toplantıda konuşan ATAK AŞ Genel Müdürü İlhami Günsel de son bir yılda iki kentin birbirine daha da yakınlaştığını, direkt uçuş imkanının turizme yansıyan canlılığının ticarete de yansımaya başladığını kaydetti. Beyrut ve Adana’nın kardeş şehir olma sürecinin başladığını hatırlatan Günsel, “Başlayan tur organizasyonları ve gerçekleşen iş bağlantıları büyük iş birlikteliklerini beraberinde getirecek. Bu durumdan her iki ülke yararlı çıkacak” dedi.
Adanalı şirketlerin Beyrut çıkarması başarıyla sonuçlandı…

 

Adana firmaları, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen Lübnan İş Heyeti Ziyareti’nin meyvelerini hızlı aldı. İlk bağlantıları kuran firmalar, Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes tarafından ödüllendirildi. 5 Adanalı şirket 6 Lübnanlı şirketle iş bağlantısı gerçekleştirdi.

Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ortaklığıyla kurulan ATAK AŞ, kalkınma alanında kentin ihracat artışına yönelik faaliyetlerini ara vermeden sürdürüyor. Lübnan İş Heyetini Organize eden ATAK AŞ’nin Lübnan’da gerçekleştirilen etkinliğine Adana’dan farklı sektörde 10 şirketin 25 temsilcisi katıldı. Etkinlik, Adana şirketlerinin temsilcilerinin Lübnanlı işadamlarıyla görüşmeleriyle başladı. Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, görüşmelerde ilk bağlantıyı kuran Beta Transformatör, Baroque Polistren, Güney Çelik Hasır, Agakim Kimya ve Trend Hijyen’e ödül verdi.

Gün boyu süren ikili iş görüşmelerinde 5 Adanalı şirket 6 Lübnanlı şirketle ihracat bağlantısı kurarken katılımcı diğer şirketler de ürünlerini tanıtma, ihracat için ön görüşme yapma imkanı buldu. Farklı sektörlerden çok sayıda Lübnanlı iş insanlarının katıldığı etkinlikte Adana Hacı Sabancı OSB ve Çukurova Kalkınma Ajansı yetkilileri de bölgenin potansiyelini ve yatırım imkanlarını sundular.

AYNI DENİZİN KIYISINDAYIZ

Beyrut’taki ikili görüşmelerin açılış törenine Büyükelçi Erciyes’in yanı sıra, Lübnan Türk İş Konseyi Başkanı Wajih Bizri, Beyrut Ticaret Sanayi Tarım Odası yöneticileri, çok sayına Lübnanlı iş insanı katıldı. Törenin açılışında konuşan TC Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, aynı denizin iki kıyısını paylaşan Adana ve Beyrut’un işbirliği yapması durumunda önemli başarı yakalanacağını belirterek, “Çukurova’nın merkezi konumundaki Adana önemli bir sanayi kenti. Lübnan’la ticaret yapmak demek dünya ticaretinde söz sahibi Lübnan diasporasıyla gücü birleştirmek anlamına gelir ki bu birlikteliğinde kolay kolay kimse rakibi olamaz. Bölgeden daha fazla iş insanı Lübnan’a dış ticaret için gelmeli” dedi.

UÇUŞLAR TİCARETE YANSIDI

Lübnan Türk İş Konseyi Başkanı Wajih Bizri de bir süredir iki ülke iş insanını bir araya getirme çabasında olan ATAK AŞ ve Refleks Gazetesi’ne teşekkür etti. Toplantıda konuşan ATAK AŞ Genel Müdürü İlhami Günsel de son bir yılda iki kentin birbirine daha da yakınlaştığını, direkt uçuş imkanının turizme yansıyan canlılığının ticarete de yansımaya başladığını kaydetti. Beyrut ve Adana’nın kardeş şehir olma sürecinin başladığını hatırlatan Günsel, “Başlayan tur organizasyonları ve gerçekleşen iş bağlantıları büyük iş birlikteliklerini beraberinde getirecek. Bu durumdan her iki ülke yararlı çıkacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.