“İlk kıvılcım Adana’da ateşlendi”

GÜNDEM 14.03.2018 - 14:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1745+ kez okundu.
 

“İlk kıvılcım Adana’da ateşlendi”

ADANA-İYİ Parti Adana İl Başkanı Metanet Çulhaoğlu,  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 95. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. “ATAMIZ, ADANA’YA BÜYÜK ÖNEM VERDİ” Adana’nın büyük komutan Atatürk’ün  9 kez ziyaret ettiği  ve çok  önem verdiği illerin başında geldiğini belirten Çulhaoğlu, “Atatürk’ün Adana’ya verdiği değerin karşılığında Adanalının da atasına verdiği değer çok büyüktür.  Atatürk kurtuluş savaşı öncesi Suriye cephesine giderken konakladığı Adana’da  önemli görüşmeler yapmış ve bu görüşme sonrasında, ‘Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette bu güzel Adana'da vücut bulmuştur’  derken, bu sözlerle, kurtuluş savaşını başlatmak için ilhamı Adana da aldığını vurgulamıştır. Adanalı olarak bununla ne kadar gurur duysak azdır” dedi.  “ADANA’NIN GURURU...”  İYİ Parti Adana İl Başkanı Metanet Çulhaoğlu, mesajında şunları kaydetti: “Bundan tam 95 yıl evvel, 15 Mart 1923 yılının  bir bahar günü, Torosları delerek gelen bir trende büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk vardır…Adananın gururu, ulusal bağımsızlık ve egemenlik düşüncesinin Atatürk’ün kafasında ilk  kez oluşturduğu bir şehir olmasındandır. Bu gurur ve  aynı zamanda mutluluğa eklenen diğer bir  gelişmede  büyük zaferden sonra Mustafa Kemal’i ilk bağrına basan  şehrin de yine Adana olmasıdır.  Atatürk Kurtuluş savaşının zaferle sonuçlanmasından  ölümüne kadar geçen sürede  Adana’ya 7 kez gelmiştir…Bu gezilerinden kalan sıcak anıları biz Adanalılar her daim yüreklerimizde taşımışızdır, gelecek nesillerimizin de taşıması için elimizden gelen her ne varsa yapmaya da kararlıyız. Atatürk yurt köşelerini gezerken, görüp geçen bir insan olmaktan daha ziyade, karanlığın ötesindekileri de gören, göremediklerini de sezen bir yaratılıştaydı.. Mustafa Kemal Atatürk’ün; Tarım, ekonomi ve soysal nitelikleri ve sonuçları açısından, defalarca yaptığı Çukurova ziyaretleri büyük değer taşımaktaydı. Atatürk burada yaptığı konuşmalarında, gericiliğin, bağnazlığın, bozgunculuğun yıkıcılığına değinmiş, milletimizin uygarlık ve  çağdaşlık amacına yönelmesine, tekniğin değerine, sanatın ve sanatkarın önemine, ve dahi bol üretimin gereğine, kültürün değerine, her Adana seyahatinde parmak basan konuşmalarıyla ışık tutmuştur.. En son 1938 yılının Mayıs ayında hastalığını dahi hiçe sayarak   Adana’ya yaptığı ziyaret ise, Hatayı kurtarmak amacına yönelik olmuştur.. Büyük zaferden sonra Atatürk’ü ilk gören şehir olan Adana, hastalığı sırasında son ziyaret ettiği şehir olarak da tarihe geçmiştir … Bu gün biz Adanalılar bir kez daha büyük önder Atatürk’ümüzün Adana ve Adanalıya verdiği değerin gölgesinde, büyük komutanı, hasret ve özlemle anıyoruz.Ruhu şad olsun… Bir kez daha Atamızın Adana’ya gelişinin 95.yılını özlem ve coşkuyla  anan Adanalı hemşerilerime de  teşekkürlerimi sunuyorum .”

ADANA-İYİ Parti Adana İl Başkanı Metanet Çulhaoğlu,  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 95. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“ATAMIZ, ADANA’YA BÜYÜK ÖNEM VERDİ”

Adana’nın büyük komutan Atatürk’ün  9 kez ziyaret ettiği  ve çok  önem verdiği illerin başında geldiğini belirten Çulhaoğlu, “Atatürk’ün Adana’ya verdiği değerin karşılığında Adanalının da atasına verdiği değer çok büyüktür.  Atatürk kurtuluş savaşı öncesi Suriye cephesine giderken konakladığı Adana’da  önemli görüşmeler yapmış ve bu görüşme sonrasında, ‘Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette bu güzel Adana'da vücut bulmuştur’  derken, bu sözlerle, kurtuluş savaşını başlatmak için ilhamı Adana da aldığını vurgulamıştır. Adanalı olarak bununla ne kadar gurur duysak azdır” dedi.

 “ADANA’NIN GURURU...”

 İYİ Parti Adana İl Başkanı Metanet Çulhaoğlu, mesajında şunları kaydetti:

“Bundan tam 95 yıl evvel, 15 Mart 1923 yılının  bir bahar günü, Torosları delerek gelen bir trende büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk vardır…Adananın gururu, ulusal bağımsızlık ve egemenlik düşüncesinin Atatürk’ün kafasında ilk  kez oluşturduğu bir şehir olmasındandır. Bu gurur ve  aynı zamanda mutluluğa eklenen diğer bir  gelişmede  büyük zaferden sonra Mustafa Kemal’i ilk bağrına basan  şehrin de yine Adana olmasıdır. 

Atatürk Kurtuluş savaşının zaferle sonuçlanmasından  ölümüne kadar geçen sürede  Adana’ya 7 kez gelmiştir…Bu gezilerinden kalan sıcak anıları biz Adanalılar her daim yüreklerimizde taşımışızdır, gelecek nesillerimizin de taşıması için elimizden gelen her ne varsa yapmaya da kararlıyız.

Atatürk yurt köşelerini gezerken, görüp geçen bir insan olmaktan daha ziyade, karanlığın ötesindekileri de gören, göremediklerini de sezen bir yaratılıştaydı..

Mustafa Kemal Atatürk’ün; Tarım, ekonomi ve soysal nitelikleri ve sonuçları açısından, defalarca yaptığı Çukurova ziyaretleri büyük değer taşımaktaydı. Atatürk burada yaptığı konuşmalarında, gericiliğin, bağnazlığın, bozgunculuğun yıkıcılığına değinmiş, milletimizin uygarlık ve  çağdaşlık amacına yönelmesine, tekniğin değerine, sanatın ve sanatkarın önemine, ve dahi bol üretimin gereğine, kültürün değerine, her Adana seyahatinde parmak basan konuşmalarıyla ışık tutmuştur..

En son 1938 yılının Mayıs ayında hastalığını dahi hiçe sayarak   Adana’ya yaptığı ziyaret ise, Hatayı kurtarmak amacına yönelik olmuştur..

Büyük zaferden sonra Atatürk’ü ilk gören şehir olan Adana, hastalığı sırasında son ziyaret ettiği şehir olarak da tarihe geçmiştir …

Bu gün biz Adanalılar bir kez daha büyük önder Atatürk’ümüzün Adana ve Adanalıya verdiği değerin gölgesinde, büyük komutanı, hasret ve özlemle anıyoruz.Ruhu şad olsun… Bir kez daha Atamızın Adana’ya gelişinin 95.yılını özlem ve coşkuyla  anan Adanalı hemşerilerime de  teşekkürlerimi sunuyorum .”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.