İLYAS KIRAN’DAN PEYZAJ MİMARLARINA ZİYARET

GÜNDEM 17.03.2020 - 15:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2149+ kez okundu.
 

İLYAS KIRAN’DAN PEYZAJ MİMARLARINA ZİYARET

  ADANA - TMMOB Peyzaj Mimarları Odası (PMO) Adana Şubesi’ni ziyaret eden Adana Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanı İlyas Kıran, Yeşil alanların, insanların rekreasyonel ihtiyaçlarını karşıladıkları alanlar olarak yerleşim yerleri ile bir bütünsellik içinde planlanması gerektiğini söyledi. TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Erol Salman ve PMO Adana Şube Başkanı Hasibe Akkan’ın hazır bulunduğu ziyarette konuşan Kıran, kentsel yaşamın var oluşundan bu yana kentlerin, fonksiyonel ve fiziksel açıdan birçok değişim ve dönüşüme uğradığını ifade ederek şöyle konuştu: “Kentsel yeşil alanlar, yapılaşmış alanlar içerisinde insanların dinlenmesi, gezinmesi, çeşitli rekreasyon faaliyetlerini gerçekleştirmesi ve doğaya yakınlaşmalarının sağlanması amacıyla düzenlenen ortak kullanım alanlarıdır. Arkeolojik – tarihi – kentsel – doğal sitler, anıtlar, milli parklar gibi doğal – kültürel koruma alanlarının saptanması, onarımları, geliştirilmeleri yönünde planlamalar yaparak ilimizin yeşil alan kapasitesini artırmak için Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’ın talimatları doğrultusunda gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.” AKKAN: PEYZAJ MASTER PLANI ÇALIŞMALARI İVEDİ OLARAK BAŞLATILMALI Peyzaj Mimarları Odası Adana Şube Başkanı Hasibe Akkan da yeşil alanların nitelikli planlamaya kavuşturulması, güncel tasarımlarla buluşması, korunması,  bakımlarının yapılması ve en önemlisi Adana ili peyzaj master planı çalışmalarının acilen başlatılması gerektiğine vurgu yaparak Türkiye'de ilk olarak, PMO'nun desteği ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Peyzaj Master Planı çalışmalarının ivedi olarak Adana’da da başlatılması gerektiğine dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öncelikle nitelikli ve nicelikli yeşil alanlarla ilgili kent envanteri çıkarılmalı. Nitelikli planlama ve uygulamalar için teknik olarak neler yapılabileceğini ve kentimizde artık yeşil alan planlamalarında proje yarışmaları açılarak, peyzaj mimarlarının belediye ve kamuda hakkettiği birimlerde etkin olarak görev almaları sağlanmalı. Kentlerin, kırsal ve korunan alanların kıyı, orman ve tarihi dokuların tasarımı, planlanması, yönetimi ve onarımı, iklim değişikliği ve küresel ısınma tehditlerinin en aza indirilmesi için, bu alanlarda peyzaj proje ve planlaması için belediyelerde peyzaj mimarı istihdamının arttırılması önem arz etmektedir.  Bu bağlamda Büyükşehir Belediyesi’nin peyzaj mimarlığı meslek disiplini ile ilgili yapacağı tüm çalışmalarda PMO olarak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.      

 

ADANA - TMMOB Peyzaj Mimarları Odası (PMO) Adana Şubesi’ni ziyaret eden Adana Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanı İlyas Kıran, Yeşil alanların, insanların rekreasyonel ihtiyaçlarını karşıladıkları alanlar olarak yerleşim yerleri ile bir bütünsellik içinde planlanması gerektiğini söyledi.

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Erol Salman ve PMO Adana Şube Başkanı Hasibe Akkan’ın hazır bulunduğu ziyarette konuşan Kıran, kentsel yaşamın var oluşundan bu yana kentlerin, fonksiyonel ve fiziksel açıdan birçok değişim ve dönüşüme uğradığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Kentsel yeşil alanlar, yapılaşmış alanlar içerisinde insanların dinlenmesi, gezinmesi, çeşitli rekreasyon faaliyetlerini gerçekleştirmesi ve doğaya yakınlaşmalarının sağlanması amacıyla düzenlenen ortak kullanım alanlarıdır. Arkeolojik – tarihi – kentsel – doğal sitler, anıtlar, milli parklar gibi doğal – kültürel koruma alanlarının saptanması, onarımları, geliştirilmeleri yönünde planlamalar yaparak ilimizin yeşil alan kapasitesini artırmak için Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’ın talimatları doğrultusunda gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.”

AKKAN: PEYZAJ MASTER PLANI ÇALIŞMALARI İVEDİ OLARAK BAŞLATILMALI

Peyzaj Mimarları Odası Adana Şube Başkanı Hasibe Akkan da yeşil alanların nitelikli planlamaya kavuşturulması, güncel tasarımlarla buluşması, korunması,  bakımlarının yapılması ve en önemlisi Adana ili peyzaj master planı çalışmalarının acilen başlatılması gerektiğine vurgu yaparak Türkiye'de ilk olarak, PMO'nun desteği ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Peyzaj Master Planı çalışmalarının ivedi olarak Adana’da da başlatılması gerektiğine dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Öncelikle nitelikli ve nicelikli yeşil alanlarla ilgili kent envanteri çıkarılmalı. Nitelikli planlama ve uygulamalar için teknik olarak neler yapılabileceğini ve kentimizde artık yeşil alan planlamalarında proje yarışmaları açılarak, peyzaj mimarlarının belediye ve kamuda hakkettiği birimlerde etkin olarak görev almaları sağlanmalı.

Kentlerin, kırsal ve korunan alanların kıyı, orman ve tarihi dokuların tasarımı, planlanması, yönetimi ve onarımı, iklim değişikliği ve küresel ısınma tehditlerinin en aza indirilmesi için, bu alanlarda peyzaj proje ve planlaması için belediyelerde peyzaj mimarı istihdamının arttırılması önem arz etmektedir.  Bu bağlamda Büyükşehir Belediyesi’nin peyzaj mimarlığı meslek disiplini ile ilgili yapacağı tüm çalışmalarda PMO olarak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.