"İMO BİNAMIZ YIKILAMAZ"

GÜNDEM 24.04.2024 - 12:23, Güncelleme: 24.04.2024 - 12:23 1230 kez okundu.
 

"İMO BİNAMIZ YIKILAMAZ"

Kahramanmaraş Depremlerinin Simge Binası İMO, Yıkılamaz!
İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi, 26 Nisan 2024 Cuma günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek olan basın açıklamasıyla, Kahramanmaraş'ın deprem simgesi haline gelen İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) binasının yıkılmaması için kamuoyuna çağrıda bulunacaklarını açıkladı. Kahramanmaraş Temsilcilik binası, 6 Şubat depremlerinde çevresindeki büyük yıkıma rağmen ayakta kalmayı başardı. Ulusal ve uluslararası basında geniş yankı uyandıran bu olay, binanın adeta bir sembol haline gelmesine neden oldu. Ancak, şimdi bu sembol binanın yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor. DEPREM DİRENCİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR KANIT Binanın, yeni imar planları ve rezerv alanlarının başlatılan inşaat projeleri arasında kalmış durumda olduğu vurgulanıyor. Resmi belgelerde İMO binasına dair herhangi bir şerh bulunmaması ve yapılan bildirim olmaması da dikkat çekiyor. Bu durum, binanın bilinçli bir şekilde yok edilmeye çalışıldığı izlenimini uyandırıyor. İMO binası, deprem direnci açısından önemli bir kanıt niteliği taşıyor ve bu gerçeğin unutulmaması gerektiği vurgulanıyor. Binanın hafif hasar bile almadan ayakta kalması, depreme karşı dirençli yapıların mümkün olduğunu gösteriyor. HERKESİN DESTEĞİ BEKLENİYOR 26 Nisan 2024 Cuma günü saat 14.00'te İMO Kahramanmaraş Temsilcilik binasının önünde gerçekleştirilecek basın açıklamasında, "İMO Binamız Yıkılamaz" çağrısı yapılacak. Hafif hasar bile almayan binanın yıkılmaması için duyarlı herkesin desteği bekleniyor. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Yönetim Kurulu tarafından yapılan basın açıklaması, Kahramanmaraş halkını ve ilgili tüm paydaşları bu önemli konuda duyarlı olmaya çağırıyor. BASIN AÇIKLAMASI TARİH: 26 Nisan 2024 Cuma SAAT: 14.00 YER: İMO Kahramanmaraş Temsilcilik Binası Önü
Kahramanmaraş Depremlerinin Simge Binası İMO, Yıkılamaz!

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi, 26 Nisan 2024 Cuma günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek olan basın açıklamasıyla, Kahramanmaraş'ın deprem simgesi haline gelen İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) binasının yıkılmaması için kamuoyuna çağrıda bulunacaklarını açıkladı. Kahramanmaraş Temsilcilik binası, 6 Şubat depremlerinde çevresindeki büyük yıkıma rağmen ayakta kalmayı başardı. Ulusal ve uluslararası basında geniş yankı uyandıran bu olay, binanın adeta bir sembol haline gelmesine neden oldu. Ancak, şimdi bu sembol binanın yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

DEPREM DİRENCİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR KANIT

Binanın, yeni imar planları ve rezerv alanlarının başlatılan inşaat projeleri arasında kalmış durumda olduğu vurgulanıyor. Resmi belgelerde İMO binasına dair herhangi bir şerh bulunmaması ve yapılan bildirim olmaması da dikkat çekiyor. Bu durum, binanın bilinçli bir şekilde yok edilmeye çalışıldığı izlenimini uyandırıyor. İMO binası, deprem direnci açısından önemli bir kanıt niteliği taşıyor ve bu gerçeğin unutulmaması gerektiği vurgulanıyor. Binanın hafif hasar bile almadan ayakta kalması, depreme karşı dirençli yapıların mümkün olduğunu gösteriyor.


HERKESİN DESTEĞİ BEKLENİYOR

26 Nisan 2024 Cuma günü saat 14.00'te İMO Kahramanmaraş Temsilcilik binasının önünde gerçekleştirilecek basın açıklamasında, "İMO Binamız Yıkılamaz" çağrısı yapılacak. Hafif hasar bile almayan binanın yıkılmaması için duyarlı herkesin desteği bekleniyor. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Yönetim Kurulu tarafından yapılan basın açıklaması, Kahramanmaraş halkını ve ilgili tüm paydaşları bu önemli konuda duyarlı olmaya çağırıyor.
BASIN AÇIKLAMASI
TARİH: 26 Nisan 2024 Cuma
SAAT: 14.00
YER: İMO Kahramanmaraş Temsilcilik Binası Önü

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.