İNCE'DEN İSTİFA YORUMU

SİYASET 13.04.2020 - 10:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1421+ kez okundu.
 

İNCE'DEN İSTİFA YORUMU

Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığının sokağa çıkma yasağını Cuma günü saat 21.44'te duyurmasıyla birlikte yaşanan izdiham nedeniyle istifa kararı aldı. Soylu'nun istifası Türkiye gündemine bomba gibi düşerken ülkedeki birçok siyasi figür konuyla ilgili fikir beyan etti. Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu, istifayla ilgili olarak "Anlayışla karşılıyorum" dese de Kılıçdaroğlu ile Genel Başkanlık yarışında sık sık karşı karşıya gelen Muharrem Înce, farklı bir yorumda bulundu. İstifa kararıyla ilgili yorumunu Twitter'dan paylaşan İnce, "Sadece 2 gün için ilan edilen sokağa çıkma yasağı henüz başlamamışken süreç Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla yürüyordu, sonra milleti sokağa dökünce İçişleri Bakanı sorumluluk 'şahsımın' diyerek istifa etti. Şimdi ise istifası kabul edilmedi. Tam bir saray tiyatrosu." şeklinde yazdı. KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ? CHP Lideri, istifayla ilgili olarak "Kararı tek başına Süleyman Soylu'nun alacağına inanmıyorum. Sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak pek çok çevreden öneri geldi ve hiçbiri uygulanmadı. Sonunda cumartesi ve pazara denk geldi. Geç saatlerde açıklandı. Dediğim gibi, bütün karar mekanizmalarının oluşmasında nihai söz sahibi olan Erdoğan'dır. Sayın Erdoğan'ı kurtarmak için Sayın Soylu'nun istifa etmesini anlayışla karşılıyorum" ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığının sokağa çıkma yasağını Cuma günü saat 21.44'te duyurmasıyla birlikte yaşanan izdiham nedeniyle istifa kararı aldı. Soylu'nun istifası Türkiye gündemine bomba gibi düşerken ülkedeki birçok siyasi figür konuyla ilgili fikir beyan etti.

Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu, istifayla ilgili olarak "Anlayışla karşılıyorum" dese de Kılıçdaroğlu ile Genel Başkanlık yarışında sık sık karşı karşıya gelen Muharrem Înce, farklı bir yorumda bulundu.

İstifa kararıyla ilgili yorumunu Twitter'dan paylaşan İnce, "Sadece 2 gün için ilan edilen sokağa çıkma yasağı henüz başlamamışken süreç Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla yürüyordu, sonra milleti sokağa dökünce İçişleri Bakanı sorumluluk 'şahsımın' diyerek istifa etti. Şimdi ise istifası kabul edilmedi. Tam bir saray tiyatrosu." şeklinde yazdı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Lideri, istifayla ilgili olarak "Kararı tek başına Süleyman Soylu'nun alacağına inanmıyorum. Sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak pek çok çevreden öneri geldi ve hiçbiri uygulanmadı. Sonunda cumartesi ve pazara denk geldi. Geç saatlerde açıklandı. Dediğim gibi, bütün karar mekanizmalarının oluşmasında nihai söz sahibi olan Erdoğan'dır. Sayın Erdoğan'ı kurtarmak için Sayın Soylu'nun istifa etmesini anlayışla karşılıyorum" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.