İNÖNÜ PARKI EGE BAĞATUR’UN HATIRASINA LAYIK DÜZENLENSİN

GÜNDEM 16.11.2018 - 17:52, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1585+ kez okundu.
 

İNÖNÜ PARKI EGE BAĞATUR’UN HATIRASINA LAYIK DÜZENLENSİN

CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yusuf Akıncı:
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yusuf Akıncı, İnönü Parkı’nın Adana eski belediye başkanlarından Av. Ege Bağatur’un hatırasına layık olacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini söyledi.  Akıncı, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündem dışı söz alarak Bağatur’un ölüm yıldönümü dolayısıyla bir konuşma yaptı. Akıncı, “Adana’da belediye başkanlığı yapmış onuruyla, kimliğiyle, kişiliğiyle iz bırakmış Ege Bağatur’un ölüm yıldönümü. Ege Bağatur belediye başkanlığı yaptığı dönemde İnönü Parkı’ndaki bir işgal nedeniyle saldırıya uğradı” dedi.  Bağatur’un Adana delikanlısı olduğunu, tüm tehditlere göğüs gerdiği için silahlı saldırıya uğradığına vurgu yapan Akıncı, “O saldırıdan sonra uzun zaman tedaviler gördü. Ama geriye adım atmadı. Bütün buna rağmen de o büfe oradan kalktı” diye konuştu.  İnönü Parkı’nın Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak döneminde bir değişikliğe, yeniden yapılanmaya tabi tutulduğunu anımsatan Akıncı, şöyle konuştu: “Ben o dönemde CHP il başkanıydım. Bütün baskılara rağmen yapılan şeyin doğru olduğunu söyleyen, oranın yeniden yapılanmasının çok doğru olduğunu ifade edenlerden biriydim. İl başkanı olmama rağmen arkasında durdum, destek verdim. Çok da güzel bir park oldu. Son zamanlarda, ben kimsenin ekmeğiyle oynanmasından yana değilim, evet orada bir takım arkadaşlara çay vb. şeyler satmak üzere ufak yerler tahsis edilmiş. Olabilir, bunu gayet normal de karşılıyoruz. Ancak bizim alışkanlıklarımız var. Bize bir metre verdikleri zaman 50-100 metreye çıkarıyoruz.” CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Akıncı, İnönü Parkı’nın rehabilite etmek gerektiğine dikkat çekerek, “Yazıktır. Orada iki önemli de heykel var. Biri Sayın İnönü’nün altında ‘Namusluların da namussuzlar kadar cesur olması’ şeklindeki vecizeleri taşıyan bir heykel. Diğeri hiçbir zaman milli birlikten uzaklaşmayan, ömrü boyunca bunları savunan siyasetinde de savunan bir Ege Bağatur’du. Ruhu şad olsun, rahmet diliyorum. Onun hatırasına layık olacak bir düzenleme getirirsek sevineceğiz. Biz Adana’ya yapılan her hizmeti kim yaparsa yapsın kendisine teşekkür ederiz. Ama yapılmayanların da yapılmasını isteriz. Bu alanın bu mezbelelikten kurtulmasını isteriz” dedi.  Başkanvekili Murat Cevheribucak, İnönü Parkı ile ilgili bir düzenlemenin gündemlerinde olduğunu kaydetti. Adana belediye başkanlarından Avukat Ege Bağatur, 1975 yılında belediye meclis toplantısında silahlı saldırıya uğramış, o saldırıdan sonra sağlığı bir türlü düzelmemiş ve 1990 yılında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.
CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yusuf Akıncı:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yusuf Akıncı, İnönü Parkı’nın Adana eski belediye başkanlarından Av. Ege Bağatur’un hatırasına layık olacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini söyledi. 

Akıncı, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündem dışı söz alarak Bağatur’un ölüm yıldönümü dolayısıyla bir konuşma yaptı. Akıncı, “Adana’da belediye başkanlığı yapmış onuruyla, kimliğiyle, kişiliğiyle iz bırakmış Ege Bağatur’un ölüm yıldönümü. Ege Bağatur belediye başkanlığı yaptığı dönemde İnönü Parkı’ndaki bir işgal nedeniyle saldırıya uğradı” dedi. 
Bağatur’un Adana delikanlısı olduğunu, tüm tehditlere göğüs gerdiği için silahlı saldırıya uğradığına vurgu yapan Akıncı, “O saldırıdan sonra uzun zaman tedaviler gördü. Ama geriye adım atmadı. Bütün buna rağmen de o büfe oradan kalktı” diye konuştu. 
İnönü Parkı’nın Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak döneminde bir değişikliğe, yeniden yapılanmaya tabi tutulduğunu anımsatan Akıncı, şöyle konuştu: “Ben o dönemde CHP il başkanıydım. Bütün baskılara rağmen yapılan şeyin doğru olduğunu söyleyen, oranın yeniden yapılanmasının çok doğru olduğunu ifade edenlerden biriydim. İl başkanı olmama rağmen arkasında durdum, destek verdim. Çok da güzel bir park oldu. Son zamanlarda, ben kimsenin ekmeğiyle oynanmasından yana değilim, evet orada bir takım arkadaşlara çay vb. şeyler satmak üzere ufak yerler tahsis edilmiş. Olabilir, bunu gayet normal de karşılıyoruz. Ancak bizim alışkanlıklarımız var. Bize bir metre verdikleri zaman 50-100 metreye çıkarıyoruz.”
CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Akıncı, İnönü Parkı’nın rehabilite etmek gerektiğine dikkat çekerek, “Yazıktır. Orada iki önemli de heykel var. Biri Sayın İnönü’nün altında ‘Namusluların da namussuzlar kadar cesur olması’ şeklindeki vecizeleri taşıyan bir heykel. Diğeri hiçbir zaman milli birlikten uzaklaşmayan, ömrü boyunca bunları savunan siyasetinde de savunan bir Ege Bağatur’du. Ruhu şad olsun, rahmet diliyorum. Onun hatırasına layık olacak bir düzenleme getirirsek sevineceğiz. Biz Adana’ya yapılan her hizmeti kim yaparsa yapsın kendisine teşekkür ederiz. Ama yapılmayanların da yapılmasını isteriz. Bu alanın bu mezbelelikten kurtulmasını isteriz” dedi. 
Başkanvekili Murat Cevheribucak, İnönü Parkı ile ilgili bir düzenlemenin gündemlerinde olduğunu kaydetti. Adana belediye başkanlarından Avukat Ege Bağatur, 1975 yılında belediye meclis toplantısında silahlı saldırıya uğramış, o saldırıdan sonra sağlığı bir türlü düzelmemiş ve 1990 yılında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.