İNŞAATLARA ‘HORMON’ DENETİMİ!

SİYASET 08.08.2017 - 14:17, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1284+ kez okundu.
 

İNŞAATLARA ‘HORMON’ DENETİMİ!

Seyhan Belediye Meclisi’nde genel görüşme yapıldıktan sonra komisyon oluşturulması oy çokluğuyla kabul edildi.
CEP DOLDURAN YÖNTEME KOMİSYON Kimi müteahhitlerle, bazı belediye bürokratlarının cebini dolduran, projesine aykırı olarak sağından-solundan büyütülerek inşa edilen ‘hormonlu’ yapılar için Seyhan Belediye Meclisi’nde komisyon kurulacak. Seyhan Belediye Meclisi, Meclis Başkanvekili CHP’li Yusuf Akıncı başkanlığında toplandı. Meclis’te “Hormonlu yapılar ve yerinde dönüşümle ilgili meclis üyelerinden oluşan komisyon kurulması” yönündeki gündem maddesi de görüşüldü. Meclis Başkanvekili Yusuf Akıncı, oylama öncesi yaptığı konuşmada, “Biz böyle bir komisyon uygun gördük ama yasalarda böyle bir komisyon oluşturulması olanağımız yok” dedi. Akıncı, ancak Belediyeler Kanunu’nda genel görüşme ve genel görüşme açılıyorken Meclis’in bir alt komisyon kurma olanağı bulunduğunu gördüğünü anlattı. “YETKİMİZİ AŞAN KARARDA SORUMLU OLURUZ” Genel görüşme içinde üye tam sayısının 3’te 1’inin imzasının gerektiğine dikkat çeken Akıncı, kendisinin başkanlık yetkisini kullanarak konunun gündeme genel görüşme olarak alınmasını, komisyon oluşturulmasını ancak İçişleri Bakanlığı ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da görüş alınmasını teklif etti. Akıncı, “Bunu yapmazsak, yetkimizi aşan herhangi bir karar aldığımız zaman ileride hepimiz sorumlu oluruz. Mutlaka bir komisyon oluşturulmasını istiyoruz, genel görüşme çerçevesinde istiyoruz” diye konuştu.   AKINCI: DENETLEMEDEN YANAYIM, AKLINIZA BİRŞEY GELMESİN AK Partili üyelerden bazıları, genel görüşme olmadan komisyon oluşturulmasına engel olmadığını bildirdi. Akıncı ise Meclis’in denetim yolunun Belediye kanunundan geçtiğini hatırlatarak, “Aklınıza bir şey gelmesin. Ben denetlemeden yanayım, bunun gerektiğine de inanıyorum. Ama bunu genel görüşme çerçevesinde yapalım” dedi. BENLİ: 3 GÜN İÇİNDE MECLİS TOPLANSIN MHP’li Rahmi Benli genel görüşme talepleri olduğunu bu konuda da Meclis’in 3 gün içinde toplanmasını istedi. AK Partili Yalçın Limoncu, hormonlu yapılarla ilgili genel görüşme sonrası komisyon kurularak bunun karara bağlanmasını istedi. USÜL HATASI İDDİASI Meclis Başkanvekili Akıncı, yasada sınırlama olduğu gerekçesiyle komisyon oluşturulması yerine genel görüşme yapılmasını, alt komisyon oluşturularak bakanlıklardan acil görüş istenmesini teklif etti. Bu teklif, oy çokluğuyla kabul edildi. Bazı meclis üyeleri ise ‘usul’ hatası yapıldığını ileri sürdü. 
Seyhan Belediye Meclisi’nde genel görüşme yapıldıktan sonra komisyon oluşturulması oy çokluğuyla kabul edildi.

CEP DOLDURAN YÖNTEME KOMİSYON

Kimi müteahhitlerle, bazı belediye bürokratlarının cebini dolduran, projesine aykırı olarak sağından-solundan büyütülerek inşa edilen ‘hormonlu’ yapılar için Seyhan Belediye Meclisi’nde komisyon kurulacak.

Seyhan Belediye Meclisi, Meclis Başkanvekili CHP’li Yusuf Akıncı başkanlığında toplandı. Meclis’te “Hormonlu yapılar ve yerinde dönüşümle ilgili meclis üyelerinden oluşan komisyon kurulması” yönündeki gündem maddesi de görüşüldü. Meclis Başkanvekili Yusuf Akıncı, oylama öncesi yaptığı konuşmada, “Biz böyle bir komisyon uygun gördük ama yasalarda böyle bir komisyon oluşturulması olanağımız yok” dedi. Akıncı, ancak Belediyeler Kanunu’nda genel görüşme ve genel görüşme açılıyorken Meclis’in bir alt komisyon kurma olanağı bulunduğunu gördüğünü anlattı.

“YETKİMİZİ AŞAN KARARDA SORUMLU OLURUZ”

Genel görüşme içinde üye tam sayısının 3’te 1’inin imzasının gerektiğine dikkat çeken Akıncı, kendisinin başkanlık yetkisini kullanarak konunun gündeme genel görüşme olarak alınmasını, komisyon oluşturulmasını ancak İçişleri Bakanlığı ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da görüş alınmasını teklif etti. Akıncı, “Bunu yapmazsak, yetkimizi aşan herhangi bir karar aldığımız zaman ileride hepimiz sorumlu oluruz. Mutlaka bir komisyon oluşturulmasını istiyoruz, genel görüşme çerçevesinde istiyoruz” diye konuştu.  

AKINCI: DENETLEMEDEN YANAYIM, AKLINIZA BİRŞEY GELMESİN

AK Partili üyelerden bazıları, genel görüşme olmadan komisyon oluşturulmasına engel olmadığını bildirdi. Akıncı ise Meclis’in denetim yolunun Belediye kanunundan geçtiğini hatırlatarak, “Aklınıza bir şey gelmesin. Ben denetlemeden yanayım, bunun gerektiğine de inanıyorum. Ama bunu genel görüşme çerçevesinde yapalım” dedi.

BENLİ: 3 GÜN İÇİNDE MECLİS TOPLANSIN

MHP’li Rahmi Benli genel görüşme talepleri olduğunu bu konuda da Meclis’in 3 gün içinde toplanmasını istedi. AK Partili Yalçın Limoncu, hormonlu yapılarla ilgili genel görüşme sonrası komisyon kurularak bunun karara bağlanmasını istedi.

USÜL HATASI İDDİASI

Meclis Başkanvekili Akıncı, yasada sınırlama olduğu gerekçesiyle komisyon oluşturulması yerine genel görüşme yapılmasını, alt komisyon oluşturularak bakanlıklardan acil görüş istenmesini teklif etti. Bu teklif, oy çokluğuyla kabul edildi. Bazı meclis üyeleri ise ‘usul’ hatası yapıldığını ileri sürdü. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.