“İSABETLİ BİR KARAR OLDU”

GÜNDEM 25.09.2017 - 15:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1285+ kez okundu.
 

“İSABETLİ BİR KARAR OLDU”

Adana’da mevcut oda ve borsa başkanları 5 ay daha koltukta oturacak. Hükümetin TOBB seçimlerini ertelemesini değerlendiren Adana Ticaret Borsası Başkan adayı Ali Can Yamanyılmaz:
  SEÇİMLER NİSAN’DA YAPILACAK  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı tüm odalarda bu yılın ekim ve kasım aylarında yapılması planlanan seçimler, Bakanlar Kurulu Kararı ile gelecek yıl nisan ayına ertelendi. Erteleme kararına Adana Ticaret Borsası başkan adaylarından Ali Can Yamanyılmaz’dan destek geldi. Yamanyılmaz, “İsabetli oldu” dedi.  RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI  Karar, Resmi Gazete’de yayınlandı. İlgili Bakanlar Kurulu Kararında, “Oda ve borsaların, 2017 yılının ekim ayında başlayıp kasım ayında tamamlanması gereken organ seçimlerinin ertelenmesi hakkındaki ekli kararın yürürlüğe konulması; Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 19/9/2017 tarihli ve 28017702 sayılı yazısı üzerine, 5174 sayılı Kanunun 81. Maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 21/9/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır" ifadelerine yer verildi. YARIŞACAKLARDI FAKAT  Adana’da Ticaret Borsası başkanlığı için mevcut başkan Şahin Bilgiç ile iş adamı Ali Can Yamanyılmaz ve Orhan İlhan yarışacaktı. Adana Ticaret Odası başkanlığı için ise mevcut başkan Atilla Menevşe, işadamı Tarkan Kulak, Şaban Baş ve Mehmet Şahbaz yarışacaktı. Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ise tek adaydı.  “HÜKÜMET FIRSAT TANIDI” Adana Ticaret Borsası Başkan adaylarından iş adamı Ali Can Yamanyılmaz, hükümetin aldığı kararın yerinde ve isabetli olduğunu söyledi. Yamanyılmaz, hükümetin bu kararla, ismi Fetö ile anılan başkanlara fırsat tanıdığına dikkat çekti.
Adana’da mevcut oda ve borsa başkanları 5 ay daha koltukta oturacak. Hükümetin TOBB seçimlerini ertelemesini değerlendiren Adana Ticaret Borsası Başkan adayı Ali Can Yamanyılmaz:

 

SEÇİMLER NİSAN’DA YAPILACAK 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı tüm odalarda bu yılın ekim ve kasım aylarında yapılması planlanan seçimler, Bakanlar Kurulu Kararı ile gelecek yıl nisan ayına ertelendi. Erteleme kararına Adana Ticaret Borsası başkan adaylarından Ali Can Yamanyılmaz’dan destek geldi. Yamanyılmaz, “İsabetli oldu” dedi. 
RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI 
Karar, Resmi Gazete’de yayınlandı. İlgili Bakanlar Kurulu Kararında, “Oda ve borsaların, 2017 yılının ekim ayında başlayıp kasım ayında tamamlanması gereken organ seçimlerinin ertelenmesi hakkındaki ekli kararın yürürlüğe konulması; Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 19/9/2017 tarihli ve 28017702 sayılı yazısı üzerine, 5174 sayılı Kanunun 81. Maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 21/9/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır" ifadelerine yer verildi.
YARIŞACAKLARDI FAKAT 
Adana’da Ticaret Borsası başkanlığı için mevcut başkan Şahin Bilgiç ile iş adamı Ali Can Yamanyılmaz ve Orhan İlhan yarışacaktı. Adana Ticaret Odası başkanlığı için ise mevcut başkan Atilla Menevşe, işadamı Tarkan Kulak, Şaban Baş ve Mehmet Şahbaz yarışacaktı. Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ise tek adaydı. 
“HÜKÜMET FIRSAT TANIDI”
Adana Ticaret Borsası Başkan adaylarından iş adamı Ali Can Yamanyılmaz, hükümetin aldığı kararın yerinde ve isabetli olduğunu söyledi. Yamanyılmaz, hükümetin bu kararla, ismi Fetö ile anılan başkanlara fırsat tanıdığına dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.