İşaret diliyle İstiklal Marşı duygulandırdı

GENÇLİK 02.03.2016 - 16:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2090+ kez okundu.
 

İşaret diliyle İstiklal Marşı duygulandırdı

    ADANA(EGEMEN)-Yüreğir Belediyesi Murat Göğebakan Kültür Evi sergisinin açılışına Kültür Evi kursiyerlerinin işaret dili ile okuduğu İstiklal Marşı damga vurdu. Başkan Çelikcan ve davetlileri işaret dili ile anlatılan ve söylenen istiklal marşı çok duygulandırdı.   Yüreğir Belediyesi 2016 yılı Kültür Evleri sergilerinin altıncısı Murat Göğebakan Kültür Evi’nde açıldı. Kültür Evi kursiyerlerince ‘el emeği, göz nuru’ hazırlanan cam işleme, seramik, resim, taş bebek, ahşap boyama, ahşap oyma gibi ürünler ve eserler görücüye çıktı. Ev sahipliğini Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın yaptığı sergiye AK Parti Yüreğir İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Yıldırım, Yüreğir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Akkuş, Şehit Samet Saraç Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin Bolkan, Başkan Çelikcan’ın eşi Mehtap Çelikcan ve davetliler katıldı. Renkli görüntülere sahne olan açılış programında Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri’nde eğitim gören minik öğrencilerin müzik dinletisi, halk oyunları ve bale gösterisi ilgiyle izlendi.   KÜLTÜR EVLERİ’NDE İŞARET DİLİ KURSU Serginin açılışına üzerinde ‘Konuşan Eller’ yazılı tişörtleri giyen Kültür Evi kursiyerlerinin işaret dili ile okuduğu İstiklal Marşı damga vurdu. Davetlilerin de eşlik ettiği İstiklal Marşı’nın ardından genç yetenekler ayakta alkışlandı. İşaret dili ile okunan İstiklal Marşı’nın kendisini de çok duygulandırdığını belirten Başkan Çelikcan, Kültür Evleri’nde 83 ayrı branşta 800’e yakın verilen kurslar arasında İşaret Dili Kursu’nun da bulunduğunu dile getirdi.    “YÜREĞİR KABUĞUNU KIRIYOR” Açılış konuşmasına “Özellikle kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu mekanlara sahip çıktınız. Zaten hedef kitlemiz Yüreğir’deki kadınlarımızdı.” diyerek başlayan Başkan Çelikcan,  “Kültür Evlerimiz hem eğitim, hem hobi, hem de meslek edindirme faaliyetlerini birlikte yürütüyor. Yüreğir artık kabuğunu kırıyor, ilçemiz sosyal ve kültürel etkinliklerle Adana’nın gündeminde yer alıyor. İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Biz bu mekanlarımızla insana yaptığımız yatırımı ortaya koyduk. Bugün burada açtığımız altıncı sergimiz Yüreğirli vatandaşlarımıza hayırlı uğuru olsun. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.   FİNALDE BÜYÜK SERGİ Açılışın ardından davetlilerle birlikte sergiyi gezen Başkan Çelikcan, sergilenen ürünleri ve eserleri yakından inceledi. Yüreğirli kadınların yoğun ilgi gösterdiği sergide ziyaretçilerle sohbet eden Başkan Çelikcan’a vatandaşlar Yüreğir’e kazandırılan hizmetler için teşekkür ettiler. Bu arada 15 Nisan tarihine kadar farklı Kültür Evleri’nde düzenli olarak gerçekleştirilecek olan sergilerin sonunda Yüreğir Kültür Merkezi’nde bütün Kültür Evlerini kapsayan geniş katılımlı final sergisi düzenlenecek.  

 

 

ADANA(EGEMEN)-Yüreğir Belediyesi Murat Göğebakan Kültür Evi sergisinin açılışına Kültür Evi kursiyerlerinin işaret dili ile okuduğu İstiklal Marşı damga vurdu. Başkan Çelikcan ve davetlileri işaret dili ile anlatılan ve söylenen istiklal marşı çok duygulandırdı.

 

Yüreğir Belediyesi 2016 yılı Kültür Evleri sergilerinin altıncısı Murat Göğebakan Kültür Evi’nde açıldı. Kültür Evi kursiyerlerince ‘el emeği, göz nuru’ hazırlanan cam işleme, seramik, resim, taş bebek, ahşap boyama, ahşap oyma gibi ürünler ve eserler görücüye çıktı. Ev sahipliğini Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın yaptığı sergiye AK Parti Yüreğir İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Yıldırım, Yüreğir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Akkuş, Şehit Samet Saraç Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin Bolkan, Başkan Çelikcan’ın eşi Mehtap Çelikcan ve davetliler katıldı. Renkli görüntülere sahne olan açılış programında Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri’nde eğitim gören minik öğrencilerin müzik dinletisi, halk oyunları ve bale gösterisi ilgiyle izlendi.

 

KÜLTÜR EVLERİ’NDE İŞARET DİLİ KURSU

Serginin açılışına üzerinde ‘Konuşan Eller’ yazılı tişörtleri giyen Kültür Evi kursiyerlerinin işaret dili ile okuduğu İstiklal Marşı damga vurdu. Davetlilerin de eşlik ettiği İstiklal Marşı’nın ardından genç yetenekler ayakta alkışlandı. İşaret dili ile okunan İstiklal Marşı’nın kendisini de çok duygulandırdığını belirten Başkan Çelikcan, Kültür Evleri’nde 83 ayrı branşta 800’e yakın verilen kurslar arasında İşaret Dili Kursu’nun da bulunduğunu dile getirdi.

 

 “YÜREĞİR KABUĞUNU KIRIYOR”

Açılış konuşmasına “Özellikle kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu mekanlara sahip çıktınız. Zaten hedef kitlemiz Yüreğir’deki kadınlarımızdı.” diyerek başlayan Başkan Çelikcan,  “Kültür Evlerimiz hem eğitim, hem hobi, hem de meslek edindirme faaliyetlerini birlikte yürütüyor. Yüreğir artık kabuğunu kırıyor, ilçemiz sosyal ve kültürel etkinliklerle Adana’nın gündeminde yer alıyor. İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Biz bu mekanlarımızla insana yaptığımız yatırımı ortaya koyduk. Bugün burada açtığımız altıncı sergimiz Yüreğirli vatandaşlarımıza hayırlı uğuru olsun. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

 

FİNALDE BÜYÜK SERGİ

Açılışın ardından davetlilerle birlikte sergiyi gezen Başkan Çelikcan, sergilenen ürünleri ve eserleri yakından inceledi. Yüreğirli kadınların yoğun ilgi gösterdiği sergide ziyaretçilerle sohbet eden Başkan Çelikcan’a vatandaşlar Yüreğir’e kazandırılan hizmetler için teşekkür ettiler. Bu arada 15 Nisan tarihine kadar farklı Kültür Evleri’nde düzenli olarak gerçekleştirilecek olan sergilerin sonunda Yüreğir Kültür Merkezi’nde bütün Kültür Evlerini kapsayan geniş katılımlı final sergisi düzenlenecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.