İŞÇİ ALACAKTIN, NEDEN ATTIN!

GÜNDEM 14.01.2021 - 07:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1235+ kez okundu.
 

İŞÇİ ALACAKTIN, NEDEN ATTIN!

Borçlar ve parasızlığı bahane ederek işçi çıkaran Zeydan Karalar, yeni işçi alımları için kolları sıvadı, muhalefet tepkili. Adana’da koltuğa oturduktan sonra 2000’den fazla çalışanın iş akitlerini fesheden CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, belediyenin iştiraki Ulaşım A.Ş. üzerinden 210 işçi almasına tepkiler sürüyor.
GERİ DÖNERLERSE FAİZLER HARİÇ 77 MİLYON LİRA ALACAKLAR    Adana Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, belediyeyle ilişkileri kesilen 2 binin üzerindeki çalışanın işe iade davalarının sürdüğünü belirterek, geri dönmelerinin de ”kuvvetle muhtemel” olduğunu söyledi. Gülaçtı, “Bu arkadaşlar görevlerine dönerlerse tamamına haksız yere dışarıda tutuldukları şu an itibarı ile genel toplamda 77 milyon 200 bin Türk Lirası ödenecek. Bu rakamlara SSK ve diğer vergiler ve hesaplanacak faizler de dahil değil” dedi.     İKİ SENE GEÇMİŞ 2500 KİŞİ AYRILMIŞ,200 ADAM ALMA HAKKI OLMAZ MI? Karalar, Güçaçtı’ya cevap verirken ise daha önceki ifadelerinin (2000’den az sayıda işçinin iş akitlerinin feshedildiğini söylemişti) aksine Büyükşehir ve ASKİ’den 2 bin 500 işçinin atıldığını doğruladı. Karalar, şu ifadeleri kullandı: “Büyükşehir'de net fesih 1.715, ASKİ fesih 596. Şimdi Allah aşkına bir belediye başkanı iki sene geçmiş 2 bin 500 kişi ayrılmış, 200 tane adam alma hakkı olmaz mı, bir yılda? Burada binlerce kez anlattım, kaç kişi attığımızı onu bile bilmiyorsunuz hala hani 2 bin. Yapmayın arkadaşlar bakın.”  TABLOLAR BAŞKAN KARALAR’I YALANLIYOR Bu arada, AK Partili Ozan Gülaçtı, Meclis’teki konuşmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden de “Meclis konuşmamızda 2 bin kişi üzerinden işten çıkarmalara dair muhtemel kamu zararını özetlerken 2 bin kişi olmadığını iddia eden Sayın Karalar, hemen akabinde kendi tabloları üzerinden kendini yalanlıyor. Yetmiyor; "2500 kişinin işten atıldığını" ilk ağızdan kendisi teyit ediyor...” diye yazdı.
Borçlar ve parasızlığı bahane ederek işçi çıkaran Zeydan Karalar, yeni işçi alımları için kolları sıvadı, muhalefet tepkili. Adana’da koltuğa oturduktan sonra 2000’den fazla çalışanın iş akitlerini fesheden CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, belediyenin iştiraki Ulaşım A.Ş. üzerinden 210 işçi almasına tepkiler sürüyor.

GERİ DÖNERLERSE FAİZLER HARİÇ 77 MİLYON LİRA ALACAKLAR 

 

Adana Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, belediyeyle ilişkileri kesilen 2 binin üzerindeki çalışanın işe iade davalarının sürdüğünü belirterek, geri dönmelerinin de ”kuvvetle muhtemel” olduğunu söyledi. Gülaçtı, “Bu arkadaşlar görevlerine dönerlerse tamamına haksız yere dışarıda tutuldukları şu an itibarı ile genel toplamda 77 milyon 200 bin Türk Lirası ödenecek. Bu rakamlara SSK ve diğer vergiler ve hesaplanacak faizler de dahil değil” dedi.  

 

İKİ SENE GEÇMİŞ 2500 KİŞİ AYRILMIŞ,200 ADAM ALMA HAKKI OLMAZ MI?


Karalar, Güçaçtı’ya cevap verirken ise daha önceki ifadelerinin (2000’den az sayıda işçinin iş akitlerinin feshedildiğini söylemişti) aksine Büyükşehir ve ASKİ’den 2 bin 500 işçinin atıldığını doğruladı. Karalar, şu ifadeleri kullandı: “Büyükşehir'de net fesih 1.715, ASKİ fesih 596. Şimdi Allah aşkına bir belediye başkanı iki sene geçmiş 2 bin 500 kişi ayrılmış, 200 tane adam alma hakkı olmaz mı, bir yılda? Burada binlerce kez anlattım, kaç kişi attığımızı onu bile bilmiyorsunuz hala hani 2 bin. Yapmayın arkadaşlar bakın.” 


TABLOLAR BAŞKAN KARALAR’I YALANLIYOR


Bu arada, AK Partili Ozan Gülaçtı, Meclis’teki konuşmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden de “Meclis konuşmamızda 2 bin kişi üzerinden işten çıkarmalara dair muhtemel kamu zararını özetlerken 2 bin kişi olmadığını iddia eden Sayın Karalar, hemen akabinde kendi tabloları üzerinden kendini yalanlıyor. Yetmiyor; "2500 kişinin işten atıldığını" ilk ağızdan kendisi teyit ediyor...” diye yazdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.