İŞÇİNİN SESİNE KULAK VERİN!

GÜNDEM 30.07.2019 - 16:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1898+ kez okundu.
 

İŞÇİNİN SESİNE KULAK VERİN!

Adana HiltonSa’da 179 işçinin başlattığı grev 7. gününü girdi.
Adana’da 18 yıl önce hizmete açılan Sabancı Holding’e ait Adana HiltonSa Oteli’nde 25 Temmuz Perşembe günü başlayan ilk grev sürüyor. Teknik bölüm, kat hizmetleri, restoran ve mutfakta çalışan 179 işçinin başlattığı grevde işçiler, ücretlerinin iyileştirilmesi, sosyal haklarının artırılması ve performans kriterleri olmadan yılda 4 kez ikramiye verilmesini istiyor. DEFALARCA GÖRÜŞTÜLER FAKAT Seyhan nehri kıyısında Sabancı Holding tarafından yaptırılan Adana HiltonSa, dönemin Bakanı Erkan Mumcu ile Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi Ömer Sabancı tarafından 29 Nisan 2001’de resmen hizmete açıldı. Bugüne kadar büyük özveriyle çalışan, Türkiye Otel, Lokanta, Eğlence Yerleri Sendikası’na (Türkiye OLEYİS) üye işçiler, ekonomik koşullarının iyileştirilmesini istiyor. Bu amaçla otel yönetimi ile defalarca görüşen sendika yetkilileri, olumlu sonuç alamadı. Türkiye OLEYİS Genel Başkan Vedat Böke, Hak-İş İl Başkanı Abdurrahman Yücel ve sendikanın Adana Şube Başkanı Ali İhsan Arput, işçilerle birlikte Adana HiltonSa Oteli’ndeki grevi başlattı. BİZİ YILDIRAMAYACAKLAR Türkiye OLEYİS Doğu Akdeniz Bölge Şube Başkanı Ali İhsan Artut, 7’nci gününe giren grevin ilk günkü kararlılıkla devam ettiğini söyledi. Şu ana kadar otel yetkililerinden kimsenin görüşmeye yanaşmadığına dikkat çeken Artut, “Grevi uzatarak işçi arkadaşlarımızı yıldıracaklarını sanıyorlar, ancak yılmayacağız” dedi. Adana’da turizm sezonunda bu ay için durgunluk yaşandığından otelin bazı etkinlikleri ileri tarihlere kaydırdığını duyduklarını aktaran Artut, “İlk günkü kararlığımızla devam ediyoruz, edeceğiz. İzni biten ve raporu olan arkadaşlarımızın da aramıza katılmasıyla güçlendik. Ne kadar uzatırlarsa uzatsınlar grevimize devam edeceğiz. Bu daha başlangıç” diye konuştu.
Adana HiltonSa’da 179 işçinin başlattığı grev 7. gününü girdi.

Adana’da 18 yıl önce hizmete açılan Sabancı Holding’e ait Adana HiltonSa Oteli’nde 25 Temmuz Perşembe günü başlayan ilk grev sürüyor. Teknik bölüm, kat hizmetleri, restoran ve mutfakta çalışan 179 işçinin başlattığı grevde işçiler, ücretlerinin iyileştirilmesi, sosyal haklarının artırılması ve performans kriterleri olmadan yılda 4 kez ikramiye verilmesini istiyor.

DEFALARCA GÖRÜŞTÜLER FAKAT

Seyhan nehri kıyısında Sabancı Holding tarafından yaptırılan Adana HiltonSa, dönemin Bakanı Erkan Mumcu ile Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi Ömer Sabancı tarafından 29 Nisan 2001’de resmen hizmete açıldı. Bugüne kadar büyük özveriyle çalışan, Türkiye Otel, Lokanta, Eğlence Yerleri Sendikası’na (Türkiye OLEYİS) üye işçiler, ekonomik koşullarının iyileştirilmesini istiyor. Bu amaçla otel yönetimi ile defalarca görüşen sendika yetkilileri, olumlu sonuç alamadı. Türkiye OLEYİS Genel Başkan Vedat Böke, Hak-İş İl Başkanı Abdurrahman Yücel ve sendikanın Adana Şube Başkanı Ali İhsan Arput, işçilerle birlikte Adana HiltonSa Oteli’ndeki grevi başlattı.

BİZİ YILDIRAMAYACAKLAR

Türkiye OLEYİS Doğu Akdeniz Bölge Şube Başkanı Ali İhsan Artut, 7’nci gününe giren grevin ilk günkü kararlılıkla devam ettiğini söyledi. Şu ana kadar otel yetkililerinden kimsenin görüşmeye yanaşmadığına dikkat çeken Artut, “Grevi uzatarak işçi arkadaşlarımızı yıldıracaklarını sanıyorlar, ancak yılmayacağız” dedi. Adana’da turizm sezonunda bu ay için durgunluk yaşandığından otelin bazı etkinlikleri ileri tarihlere kaydırdığını duyduklarını aktaran Artut, “İlk günkü kararlığımızla devam ediyoruz, edeceğiz. İzni biten ve raporu olan arkadaşlarımızın da aramıza katılmasıyla güçlendik. Ne kadar uzatırlarsa uzatsınlar grevimize devam edeceğiz. Bu daha başlangıç” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.