İŞİ CİDDİYE ALALIM OTELLERDE KALALIM

GÜNDEM 26.03.2020 - 16:57, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1899+ kez okundu.
 

İŞİ CİDDİYE ALALIM OTELLERDE KALALIM

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu:
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, hastanelerde yaşanan dezenfektan sorunlarının acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini, ayrıca hastanede kalmak zorunda olan çalışanlar için otel ayarlanmasını teklif etti.  Nennioğlu, Egemen’e yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı koronavirüs tedbirleri kapsamında özel gayret sarfeden sağlık çalışanlarının sahadaki sesine kulak vermeye çağırdı. “Dünyayı ve ülkemizi tehdit eden, bizleri evlerimizin dışına dahi çıkartmayan görünmez bir düşmanla savaş halindeyiz” diyen Nennioğlu, hastanelerde risk altında çalışan sağlık mensuplarının acilen hastane ortamından otellere yerleştirilmesini istedi.  Nennioğlu, şunları kaydetti: “Hastanelerimizde risk altında yaşamlarını ve sosyal hayatlarını feda edip çalışanlar hastalığı evlerine taşımamak için hastanede kalıyor. Başhekimliklerimiz tarafından açılan 200-300 kişilik odalar hem hastanenin hasta yatak sayısını azaltıyor hem de personel hastane ortamından uzaklaşamadığından psikolojik sorunlar ortayı çıkıyor. Hastalik ciddidir ve tedbir önemlidir. Hastalar için yatak bulamama durumu oluşmaması için öncelikle hastanedeki kalan personellerimizin şehirlerde bulunan otellere il sağlık müdürlüklerinin koordinasyonu ile yerleştirilmeleri gerekiyor. Ancak görülen o ki sizin gösterdiğiniz gayreti sahada bir çok bürokrat göstermiyor. Organizasyonun, sağlık müdürlüklerinden alınıp Valilerimizin başkanlığında acil koordinasyon merkezine verilmesidir. Yarın çok geç olmadan tedbirlerin alınması süreci yönetemeyen il müdürlerinin değiştirilip yerlerine daha heyecanlı istekli insanların verilmesi önemlidir.”
Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu:

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, hastanelerde yaşanan dezenfektan sorunlarının acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini, ayrıca hastanede kalmak zorunda olan çalışanlar için otel ayarlanmasını teklif etti. 

Nennioğlu, Egemen’e yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı koronavirüs tedbirleri kapsamında özel gayret sarfeden sağlık çalışanlarının sahadaki sesine kulak vermeye çağırdı. “Dünyayı ve ülkemizi tehdit eden, bizleri evlerimizin dışına dahi çıkartmayan görünmez bir düşmanla savaş halindeyiz” diyen Nennioğlu, hastanelerde risk altında çalışan sağlık mensuplarının acilen hastane ortamından otellere yerleştirilmesini istedi. 
Nennioğlu, şunları kaydetti: “Hastanelerimizde risk altında yaşamlarını ve sosyal hayatlarını feda edip çalışanlar hastalığı evlerine taşımamak için hastanede kalıyor. Başhekimliklerimiz tarafından açılan 200-300 kişilik odalar hem hastanenin hasta yatak sayısını azaltıyor hem de personel hastane ortamından uzaklaşamadığından psikolojik sorunlar ortayı çıkıyor. Hastalik ciddidir ve tedbir önemlidir. Hastalar için yatak bulamama durumu oluşmaması için öncelikle hastanedeki kalan personellerimizin şehirlerde bulunan otellere il sağlık müdürlüklerinin koordinasyonu ile yerleştirilmeleri gerekiyor. Ancak görülen o ki sizin gösterdiğiniz gayreti sahada bir çok bürokrat göstermiyor. Organizasyonun, sağlık müdürlüklerinden alınıp Valilerimizin başkanlığında acil koordinasyon merkezine verilmesidir. Yarın çok geç olmadan tedbirlerin alınması süreci yönetemeyen il müdürlerinin değiştirilip yerlerine daha heyecanlı istekli insanların verilmesi önemlidir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.