İŞKAD’ın başkanı Berman Mantı oldu

01.11.2018 - 15:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1790+ kez okundu.
 

İŞKAD’ın başkanı Berman Mantı oldu

    Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Olağan Genel Kurulu yapıldı. Adana Seyhan Oteli’nde gerçekleştirilen genel kurul sonucu İŞKAD Başkanlığına Berman Mantı oy birliğiyle seçildi.   Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulun divan başkanlığını Elif Doğan Türkmen, üyeliklerini ise Müjde Doğan ve Aslı Battı Özbiçer yaptı.   Mevcut başkan Belgin Özçelik aday olmazken tek liste ile gidilen seçimde raporların okunup, oylanmasının ardından Berman Mantı başkanlığında İŞKAD Yönetim Kuruluna Süheyla Gergin, Ayşe Aslan, Dürdane Ateş, Sakine Gökdoğan, Ülkü Tolunay ve Huriye Yamanyılmaz oy birliği ile seçildi.   “KADIN İŞ GÜCÜNE FİNANSAL OKUR YAZARLIK KAVRAMINI YERLEŞTİRECEĞİZ” 19 yıl önce kurulan İŞKAD’ın kadının iş hayatında konumlanmasını ve özgürleşmesini hedeflediğini hatırlatan İŞKAD’ın yeni başkanı Berman Mantı, yasaların direksiyon başına geçmek için sürücülerden ehliyet istendiğini, aynı hassasiyeti şirket kurulumlarında göremediklerini, kurulan şirketlerin ne kadar korunaklı, ne kadar risk içerdiğinin farkında olunmadığını, bu konunun finansal okur yazarlığıyla ilişkili olduğunu belirterek siyaseti, jeopolik riskleri, uluslararası ilişkileri, dünya konjöktörünü okuyabilmeyi ve anlayabilmeyi gerektirdiğini o yüzden kadın iş gücüne finansal okur yazarlık kavramını yerleştirerek bunu kadınlar nezdinde tüm ekonomiye yaymayı amaçladıklarını söyledi.   “ÜRETEN KADINA ODAKLANACAĞIZ” Üretimin önce tarladan başlayıp sonra fabrikada devam ettiğini ifade eden Başkan Berman Mantı, “Kadının ne ürettiğine bakmaksızın üreten kadına odaklanacağız.Üreten kadınlarımızı ve projelerini İŞKAD Üretim Fuarı adı altında kentimizin yatırımcıları ile buluşturacağız. Motivasyon ve girişimcilik eğitimlerimizi sürdürerek okullarda rol model olmaya devam edeceğiz. Üyelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda İŞKAD Akademi’yi kuracağız. Ekip ruhu ile hedeflerimiz doğrultusunda ilerlerken sizlerin yanımızda olduğunuzu biliyor bizlere göstermiş olduğunuz destekten, işbirliğinden şahsım ve yönetim kurulum adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.   ÇİÇEK VE PLAKET VERİLDİ Önceki dönem başkanı Belgin Özçelik ve YK Üyelerine İŞKAD’a verdikleri hizmet için teşekkür edilerek çiçek ve plaketleri verildi.      

 

 

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Olağan Genel Kurulu yapıldı. Adana Seyhan Oteli’nde gerçekleştirilen genel kurul sonucu İŞKAD Başkanlığına Berman Mantı oy birliğiyle seçildi.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulun divan başkanlığını Elif Doğan Türkmen, üyeliklerini ise Müjde Doğan ve Aslı Battı Özbiçer yaptı.

 

Mevcut başkan Belgin Özçelik aday olmazken tek liste ile gidilen seçimde raporların okunup, oylanmasının ardından Berman Mantı başkanlığında İŞKAD Yönetim Kuruluna Süheyla Gergin, Ayşe Aslan, Dürdane Ateş, Sakine Gökdoğan, Ülkü Tolunay ve Huriye Yamanyılmaz oy birliği ile seçildi.

 

“KADIN İŞ GÜCÜNE FİNANSAL OKUR YAZARLIK KAVRAMINI YERLEŞTİRECEĞİZ”

19 yıl önce kurulan İŞKAD’ın kadının iş hayatında konumlanmasını ve özgürleşmesini hedeflediğini hatırlatan İŞKAD’ın yeni başkanı Berman Mantı, yasaların direksiyon başına geçmek için sürücülerden ehliyet istendiğini, aynı hassasiyeti şirket kurulumlarında göremediklerini, kurulan şirketlerin ne kadar korunaklı, ne kadar risk içerdiğinin farkında olunmadığını, bu konunun finansal okur yazarlığıyla ilişkili olduğunu belirterek siyaseti, jeopolik riskleri, uluslararası ilişkileri, dünya konjöktörünü okuyabilmeyi ve anlayabilmeyi gerektirdiğini o yüzden kadın iş gücüne finansal okur yazarlık kavramını yerleştirerek bunu kadınlar nezdinde tüm ekonomiye yaymayı amaçladıklarını söyledi.

 

“ÜRETEN KADINA ODAKLANACAĞIZ”

Üretimin önce tarladan başlayıp sonra fabrikada devam ettiğini ifade eden Başkan Berman Mantı, “Kadının ne ürettiğine bakmaksızın üreten kadına odaklanacağız.Üreten kadınlarımızı ve projelerini İŞKAD Üretim Fuarı adı altında kentimizin yatırımcıları ile buluşturacağız. Motivasyon ve girişimcilik eğitimlerimizi sürdürerek okullarda rol model olmaya devam edeceğiz. Üyelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda İŞKAD Akademi’yi kuracağız. Ekip ruhu ile hedeflerimiz doğrultusunda ilerlerken sizlerin yanımızda olduğunuzu biliyor bizlere göstermiş olduğunuz destekten, işbirliğinden şahsım ve yönetim kurulum adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 

ÇİÇEK VE PLAKET VERİLDİ

Önceki dönem başkanı Belgin Özçelik ve YK Üyelerine İŞKAD’a verdikleri hizmet için teşekkür edilerek çiçek ve plaketleri verildi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.