İŞSİZLİK MAAŞI SÜRESİ UZATILSIN

SİYASET 06.05.2020 - 09:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1963+ kez okundu.
 

İŞSİZLİK MAAŞI SÜRESİ UZATILSIN

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Covid-19 salgını nedeniyle normalleşme sürecinin ardından ekonominin kısa vadede toparlanamayacağı öngörüsünün hakim olduğuna dikkat çekerek, bu nedenle işsizlik maaşı sona eren, maaş alma süreci bitmeye yakın binlerce insanın aç, açıkta kalmaması gerektiğini vurguladı. CHP’li Dr. Şevkin, işsizlik maaşının devlet bütçesine uygun bir şekilde tam normalleşme sağlanıncaya kadar devam etmesi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sundu. “TEK GÜVENCELERİ İŞSİZLİK MAAŞI” Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 virüsünün ülkemiz insanını da derinden yaraladığını, başta sağlık olmak üzere ekonomik ve sosyal sorunların da arttığı bu süreçte binlerce insanın işsiz kaldığını hatırlatan Dr. Şevkin, “Salgından önce işsiz kalan vatandaşlarımızın yanı sıra salgın nedeniyle işini kaybeden insanların ekonomik olarak tek güvencesi ve gelir kapısı işsizlik maaşıdır. Normalleşme sürecinin ardından ekonominin kısa vadede toparlanamayacağı öngörüsü de hakimdir. Bu nedenle işsizlik maaşı sona eren, maaş bitimi yaklaşan binlerce insanımızın aç, açıkta kalmaması büyük önem arz etmektedir” dedi. Sosyal devlet ilkesinden hareketle pandemi sona erdikten ve normalleşmenin tam olarak etkinleştiği sürece kadar işsizlik maaşı sona eren ve maaş alma süresinin bitimine kısa bir zaman kalan vatandaşların bu haktan yararlanmaya devam ettirilmesinin sağlanmasını isteyen Dr. Şevkin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un şu sorulara yanıt vermesini istedi: 1-    Türkiye’de işsizlik maaşı alan toplam vatandaş sayısı kaçtır? 2-    1 Ocak 2020 tarihinden itibaren önergenin yanıtlandığı tarihe kadar işsizlik maaşı sona eren vatandaş sayımız kaçtır? 3-    Covid-19 salgını sürecinde işsiz kalan vatandaş sayımız kaçtır? 4-    Salgın süresince önergenin yanıtlandığı tarihe kadar işsizlik maaşı alan vatandaş sayımız kaçtır? 5-    1 Mart 2020’den itibaren önergenin yanıtlandığı tarihe kadar işsizlik maaşı alan ve maaş alma süreci sona eren vatandaş sayımız kaçtır? 6-    İşsizlik maaşı alma süresi sona eren ve/veya maaş alma süresinin sona ermesi yaklaşan vatandaşlarımızın ekonomik olarak zor durumda kalmaması için herhangi bir çalışma planınız mevcut mudur? 7-    İşsizlik maaşı dışında herhangi bir geliri olmayan insanlarımıza salgın sona erinceye ve ülkemizin tam olarak normalleştiği döneme kadar maaş ödemesi yapılması düşünülmekte midir?       

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Covid-19 salgını nedeniyle normalleşme sürecinin ardından ekonominin kısa vadede toparlanamayacağı öngörüsünün hakim olduğuna dikkat çekerek, bu nedenle işsizlik maaşı sona eren, maaş alma süreci bitmeye yakın binlerce insanın aç, açıkta kalmaması gerektiğini vurguladı.

CHP’li Dr. Şevkin, işsizlik maaşının devlet bütçesine uygun bir şekilde tam normalleşme sağlanıncaya kadar devam etmesi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sundu.
“TEK GÜVENCELERİ İŞSİZLİK MAAŞI”

Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 virüsünün ülkemiz insanını da derinden yaraladığını, başta sağlık olmak üzere ekonomik ve sosyal sorunların da arttığı bu süreçte binlerce insanın işsiz kaldığını hatırlatan Dr. Şevkin, “Salgından önce işsiz kalan vatandaşlarımızın yanı sıra salgın nedeniyle işini kaybeden insanların ekonomik olarak tek güvencesi ve gelir kapısı işsizlik maaşıdır. Normalleşme sürecinin ardından ekonominin kısa vadede toparlanamayacağı öngörüsü de hakimdir. Bu nedenle işsizlik maaşı sona eren, maaş bitimi yaklaşan binlerce insanımızın aç, açıkta kalmaması büyük önem arz etmektedir” dedi.

Sosyal devlet ilkesinden hareketle pandemi sona erdikten ve normalleşmenin tam olarak etkinleştiği sürece kadar işsizlik maaşı sona eren ve maaş alma süresinin bitimine kısa bir zaman kalan vatandaşların bu haktan yararlanmaya devam ettirilmesinin sağlanmasını isteyen Dr. Şevkin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un şu sorulara yanıt vermesini istedi:

1-    Türkiye’de işsizlik maaşı alan toplam vatandaş sayısı kaçtır?

2-    1 Ocak 2020 tarihinden itibaren önergenin yanıtlandığı tarihe kadar işsizlik maaşı sona eren vatandaş sayımız kaçtır?

3-    Covid-19 salgını sürecinde işsiz kalan vatandaş sayımız kaçtır?

4-    Salgın süresince önergenin yanıtlandığı tarihe kadar işsizlik maaşı alan vatandaş sayımız kaçtır?

5-    1 Mart 2020’den itibaren önergenin yanıtlandığı tarihe kadar işsizlik maaşı alan ve maaş alma süreci sona eren vatandaş sayımız kaçtır?

6-    İşsizlik maaşı alma süresi sona eren ve/veya maaş alma süresinin sona ermesi yaklaşan vatandaşlarımızın ekonomik olarak zor durumda kalmaması için herhangi bir çalışma planınız mevcut mudur?

7-    İşsizlik maaşı dışında herhangi bir geliri olmayan insanlarımıza salgın sona erinceye ve ülkemizin tam olarak normalleştiği döneme kadar maaş ödemesi yapılması düşünülmekte midir? 

 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.