İşte CHP’nin PKK ve HDP’ye yakın meclis üyesi adayları

GÜNDEM 24.03.2019 - 17:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2186+ kez okundu.
 

İşte CHP’nin PKK ve HDP’ye yakın meclis üyesi adayları

CHP ile HDP arasındaki  ittifak, her ne kadar gizlenmeye çalışılsa da gerçekler gizlenemiyor. ŞECERESİ ORTAYA ÇIKTI CHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar’ın HDP’nin önemli isimleriyle olan görüntülerinin ardından şimdi de CHP meclis üyeliği listelerinde yer alan HDP’lilerin şeceresi ortaya çıktı.     KARALAR, SÖZLÜ’YE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, Cumhur ittifakının adayı Hüseyin Sözlü’nün İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında HDP’lilerin CHP listesinde yer aldığını söylemesine tepki göstermişti. “İSPAT ET, ÖZÜR DİLE” DEMİŞTİ Sözlü’nün sözleri üzerine Zeydan Karalar, program yapımcısı ve sunucusu İsmail Küçükkaya'ya, "Sözlü, 8 HDP'linin CHP listesinde olduğunu ispat etsin ya da özür dilesin" diye mesaj atmıştı. İŞTE O İSİMLER Karalar’ın hazırladığı iddia edilen listelerde yer alan  İlyas Arzu, Behican Sağat, Elvan Sümer, İbrahim Kocaman, Fevzi Ala, Seyhan Aksakal, Zeki Kurşun, Şükrü Bayav gibi isimlerin PKK ve HDP bağlantıları ortaya çıktı. KARDEŞİ DAĞA ÇIKAN ADAY Karataş meclis üyesi adayı İlyas Arzu’nun Kürdistan Demokratik Topluluğu Kültür ve Sanat Faaliyetleri kapsamında MKM Der üyesi, kızkardeşi Zahide Arzu’nun eli kanlı PKK örgütüne katılıp dağa çıktığı bilgisine ulaşıldı. PKK KAMPINDA EĞİTİM GÖRMÜŞ İlyas Arzu’nun 2011’de PKK kamplarında eğitim gördüğü, 2016’da terör örgütüne eleman sağladığı da iddialar arasında. CHP Ceyhan meclis üyesi adayı Behican Sağat’ın da Ceyhan cezaevinde PKK’lıları ziyaret ettiği ortaya çıktı. SAĞAT’IN KARDEŞİ DE DAĞA ÇIKMIŞ Behican Sağat’ın kardeşi Mirza Sağat’ın PKK’ya katıldığı da öğrenildi. Ceyhan Belediye meclis üyesi Adayı Seyhan Aksakal’ın da PKK’nın gençlik yapılanması ile irtibatlı olduğu ve KHK ile görevden alındığı öğrenildi. CEZAEVİ ZİYARETİ Ceyhan meclis üyesi adayı İbrahim Kocaman’ın 2014 seçimlerinde HDP listesinden meclis üyesi gösterildiği, PKK’lıları cezaevinde ziyaret ettiği, terör örgütüne yakın dernek ve partiler içinde yer aldığı da sızan bilgiler arasında. KARALAR İNKAR EDİYOR AMA Ceyhan Belediye meclis üyesi adayı Elvan Sümer’in de BDP yönetim kurulunda yer aldığı ortaya çıktı. Tüm bu gerçekler ortadayken, listeleri hazırladığı öne sürülen CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar ise hala bu ittifakı inkar ediyor.  

CHP ile HDP arasındaki  ittifak, her ne kadar gizlenmeye çalışılsa da gerçekler gizlenemiyor.

ŞECERESİ ORTAYA ÇIKTI

CHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar’ın HDP’nin önemli isimleriyle olan görüntülerinin ardından şimdi de CHP meclis üyeliği listelerinde yer alan HDP’lilerin şeceresi ortaya çıktı.    

KARALAR, SÖZLÜ’YE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, Cumhur ittifakının adayı Hüseyin Sözlü’nün İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında HDP’lilerin CHP listesinde yer aldığını söylemesine tepki göstermişti.

“İSPAT ET, ÖZÜR DİLE” DEMİŞTİ

Sözlü’nün sözleri üzerine Zeydan Karalar, program yapımcısı ve sunucusu İsmail Küçükkaya'ya, "Sözlü, 8 HDP'linin CHP listesinde olduğunu ispat etsin ya da özür dilesin" diye mesaj atmıştı.

İŞTE O İSİMLER

Karalar’ın hazırladığı iddia edilen listelerde yer alan  İlyas Arzu, Behican Sağat, Elvan Sümer, İbrahim Kocaman, Fevzi Ala, Seyhan Aksakal, Zeki Kurşun, Şükrü Bayav gibi isimlerin PKK ve HDP bağlantıları ortaya çıktı.

KARDEŞİ DAĞA ÇIKAN ADAY

Karataş meclis üyesi adayı İlyas Arzu’nun Kürdistan Demokratik Topluluğu Kültür ve Sanat Faaliyetleri kapsamında MKM Der üyesi, kızkardeşi Zahide Arzu’nun eli kanlı PKK örgütüne katılıp dağa çıktığı bilgisine ulaşıldı.

PKK KAMPINDA EĞİTİM GÖRMÜŞ

İlyas Arzu’nun 2011’de PKK kamplarında eğitim gördüğü, 2016’da terör örgütüne eleman sağladığı da iddialar arasında. CHP Ceyhan meclis üyesi adayı Behican Sağat’ın da Ceyhan cezaevinde PKK’lıları ziyaret ettiği ortaya çıktı.

SAĞAT’IN KARDEŞİ DE DAĞA ÇIKMIŞ

Behican Sağat’ın kardeşi Mirza Sağat’ın PKK’ya katıldığı da öğrenildi. Ceyhan Belediye meclis üyesi Adayı Seyhan Aksakal’ın da PKK’nın gençlik yapılanması ile irtibatlı olduğu ve KHK ile görevden alındığı öğrenildi.

CEZAEVİ ZİYARETİ

Ceyhan meclis üyesi adayı İbrahim Kocaman’ın 2014 seçimlerinde HDP listesinden meclis üyesi gösterildiği, PKK’lıları cezaevinde ziyaret ettiği, terör örgütüne yakın dernek ve partiler içinde yer aldığı da sızan bilgiler arasında.

KARALAR İNKAR EDİYOR AMA

Ceyhan Belediye meclis üyesi adayı Elvan Sümer’in de BDP yönetim kurulunda yer aldığı ortaya çıktı. Tüm bu gerçekler ortadayken, listeleri hazırladığı öne sürülen CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar ise hala bu ittifakı inkar ediyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.