İttifak partilerinde rekor başvuru

SİYASET 08.05.2018 - 14:57, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1544+ kez okundu.
 

İttifak partilerinde rekor başvuru

  24 Haziran Haziran seçimleri öncesinde ittifaklarda yer alan partilere adaylık başvuruları rekor seviyeye ulaştı.  AK PARTİ’DEN 146 İSİM VAR Alınan bilgiye göre Adana’da Cumhur ittifakında yer alan Ak Parti’den milletvekili adaylığı için 146 kişi başvuru yaptı. İttifakta yer alan Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) ise adaylık için başvuru yapanların sayasının 110’u geçtiği kulislerde konuşuluyor.  ÖNSEÇİME 57 KİŞİ KATILMIŞTI Millet ittifakında yer alan Cumhuriyet Halk Partisi’nden ise başvuru yapanların sayısının 130’a ulaştığı da iddialar arasında yer alıyor. 2015 yılı Mart ayında milletvekilllerinin belirlenmesi için yapılan önseçime ise 57 kişi katılmıştı.  İYİ PARTİ 100’Ü GEÇTİ  Millet ittifakında yer alan ve Genel Başkan Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imzayı katlayan İYİ Parti’den de aday adaylığı başvurusu yapanların sayısı 100’ü geçti. Ak Parti ve MHP’nin bazı aday adaylarının başvurusunu kabul etmediği öğrenildi.

 

24 Haziran Haziran seçimleri öncesinde ittifaklarda yer alan partilere adaylık başvuruları rekor seviyeye ulaştı. 
AK PARTİ’DEN 146 İSİM VAR
Alınan bilgiye göre Adana’da Cumhur ittifakında yer alan Ak Parti’den milletvekili adaylığı için 146 kişi başvuru yaptı. İttifakta yer alan Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) ise adaylık için başvuru yapanların sayasının 110’u geçtiği kulislerde konuşuluyor. 
ÖNSEÇİME 57 KİŞİ KATILMIŞTI
Millet ittifakında yer alan Cumhuriyet Halk Partisi’nden ise başvuru yapanların sayısının 130’a ulaştığı da iddialar arasında yer alıyor. 2015 yılı Mart ayında milletvekilllerinin belirlenmesi için yapılan önseçime ise 57 kişi katılmıştı. 
İYİ PARTİ 100’Ü GEÇTİ 
Millet ittifakında yer alan ve Genel Başkan Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imzayı katlayan İYİ Parti’den de aday adaylığı başvurusu yapanların sayısı 100’ü geçti. Ak Parti ve MHP’nin bazı aday adaylarının başvurusunu kabul etmediği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.