İyi bir kahvaltı başarınızı artırabilir!

SAĞLIK-YAŞAM 17.12.2020 - 12:40, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1410+ kez okundu.
 

İyi bir kahvaltı başarınızı artırabilir!

Pandemi döneminde artık öğrenciler yüzyüze değil uzaktan eğitim görüyor. Ne olursa olsun gerek yüzyüze gerekse uzaktan eğitimde başarıyı yakalamanın yolu iyi bir kahvaltıdan geçiyor. Sağlıklı gıdaların tüketilmesinin sınav günlerinde olumlu etki yapabileceği bildirildi.     Uzman Diyetisyen Fadime Özgök Şenses, kahvaltının günün en önemli öğünü olduğuna dikkat çekerek, mutlaka güne kahvaltı ile başlanmasını tavsiye etti. Kahvaltıda özellikle yumurtanın protein içeriği sayesinde tokluğu daha iyi sağlayacağından mutlaka tercih edilmesi gerektiğine dikkat çeken Şenses, “Bunun yanı sıra süt ve peynir yine iyi birer protein kaynağıdır ve kahvaltıda tüketilmelidir. Ancak laktoz intöleransı dediğimiz ve kişilerde bağırsak hassasiyetine neden olan bir problemimiz varsa süt tüketmek pek doğru bir tercih olmayacaktır” ifadelerini kullandı.          Domates, salatalık, yeşillik, taze sıkılmış meyve sularının vitamin deposu olarak kahvaltıya zenginlik katacağını anlatan Şenses, tokluk hissi  uzun süre sağlayabilecek ceviz, badem, fındık tüketiminin bilgilerin kolay hatırlanmasını sağlamaya yardımcı olacağını bildirdi. Şenses, kahvaltımızda enerji ihtiyacını karşılamaya yardımcı olacak en önemli besinlerden biri olan ekmeğin mutlaka bulunması gerektiğini anlatarak, tokluk hissini uzun süre devam ettireceğinden mümkünse rafine edilmemiş olanlar (tam buğday, tam tahıllı ekmek) tüketilmesini istedi.

Pandemi döneminde artık öğrenciler yüzyüze değil uzaktan eğitim görüyor. Ne olursa olsun gerek yüzyüze gerekse uzaktan eğitimde başarıyı yakalamanın yolu iyi bir kahvaltıdan geçiyor. Sağlıklı gıdaların tüketilmesinin sınav günlerinde olumlu etki yapabileceği bildirildi.

 

 

Uzman Diyetisyen Fadime Özgök Şenses, kahvaltının günün en önemli öğünü olduğuna dikkat çekerek, mutlaka güne kahvaltı ile başlanmasını tavsiye etti. Kahvaltıda özellikle yumurtanın protein içeriği sayesinde tokluğu daha iyi sağlayacağından mutlaka tercih edilmesi gerektiğine dikkat çeken Şenses, “Bunun yanı sıra süt ve peynir yine iyi birer protein kaynağıdır ve kahvaltıda tüketilmelidir. Ancak laktoz intöleransı dediğimiz ve kişilerde bağırsak hassasiyetine neden olan bir problemimiz varsa süt tüketmek pek doğru bir tercih olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

         Domates, salatalık, yeşillik, taze sıkılmış meyve sularının vitamin deposu olarak kahvaltıya zenginlik katacağını anlatan Şenses, tokluk hissi  uzun süre sağlayabilecek ceviz, badem, fındık tüketiminin bilgilerin kolay hatırlanmasını sağlamaya yardımcı olacağını bildirdi.

Şenses, kahvaltımızda enerji ihtiyacını karşılamaya yardımcı olacak en önemli besinlerden biri olan ekmeğin mutlaka bulunması gerektiğini anlatarak, tokluk hissini uzun süre devam ettireceğinden mümkünse rafine edilmemiş olanlar (tam buğday, tam tahıllı ekmek) tüketilmesini istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.